Κάντε γυμναστική για να μην αρρωσταίνετε


Κάντε γυμναστική για να μην αρρωσταίνετε

Ενισχύστε τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σας σύστημα με το πρόγραμμα εκγύμνασης που σας ταιριάζει    

H άσκηση είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι δύναται να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνοντας τις πιθανότητες για κρυολογήματα και ιώσεις. Ταυτόχρονα τον καθιστά πιο ικανό να αντιμετωπίσει σοβαρότερες ασθένειες, φτάνει να γίνεται με την καθοδήγηση γιατρού και γυμναστή, που σε συνεργασία θα δώσουν ένα εξειδικευμένο για κάθε περίπτωση ασκουμένου πρόγραμμα εκγύμνασης εάν και όταν χρειάζεται.

Είναι καλό να γνωρίζουμε πως η μέτρια άσκηση μπορεί να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού μας καθώς αυξάνει την κινητικότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού μας συστήματος, βοηθώντας τα να εντοπίζουν και να καταστρέφουν τους ιούς και τα βακτήρια που μας απειλούν συνήθως. Την ίδια ώρα, όμως, σύμφωνα και με επιστημονικές έρευνες, εάν η γυμναστική είναι πολύ έντονη και εξαντλητική, τότε αυξάνεται έως και έξι φορές ο κίνδυνος που διατρέχει ο ασκούμενος να ασθενήσει με γρίπη, ίωση ή κρυολόγημα. Δεν θα το θέλαμε ποτέ αυτό, γι’ αυτό και ξεκινάμε με καθοδήγηση.

Καλή αρχή με προσοχή!
                                                                                      
Και προτού προχωρήσουμε έχουμε πάντα υπόψη μας πως:
• Καλό είναι να κάνουμε μια επίσκεψη στο γιατρό μας, προληπτικές αναλύσεις και εξετάσεις, ώστε να γνωρίζουμε πιθανά προβλήματα, τα οποία θα καθορίσουν το πρόγραμμα της εκγύμνασης που θα μας διαμορφώσει ο γυμναστής.
• Από τις αναλύσεις θα διαφανεί εάν χρειάζεται να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας με βιταμίνες. Αυτό θα το κρίνει ο γιατρός, λαμβάνοντας υπόψη τις διατροφικές μας συνήθειες και τον τρόπο ζωής μας.
• Η διατροφή παίζει σπουδαίο ρόλο για την καλή κατάσταση ενός ασκουμένου και ίσως τώρα να είναι η καλύτερη ευκαιρία για αρχή της νέας σεζόν από μια επίσκεψη σε διαιτολόγο, που θα δώσει το κατάλληλο για την περίπτωσή σας διαιτολόγιο.
• Ο καλός ύπνος ξεκουράζει και αναδομεί τους μύες και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Εάν οι ενήλικες κοιμούνται λιγότερο από επτά ώρες αυξάνουν, σύμφωνα με έρευνες, έως και τρεις φορές τις πιθανότητες για κρυολογήματα. 

ΦΑΝΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ
Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης
Bokwa Fitness Instructor,
Group και Personal Trainer,
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags άσκηση, γυμναστικη, γυναίκα, αρρωστια, γρίπη, ΙΩΣΗ, κρυολόγημα, χειμωνας, φαρμακα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4769 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3748 s // Total time: 2.8517 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X