Αβάνα: Η πόλη των αντιθέσεων


Αβάνα: Η πόλη των αντιθέσεων

Εξωτική και πολιτισμική. Μοντέρνες εικόνες, διαχρονικές και κλασικές. Πλούτος και φτώχια. Η μακρινή Αβάνα είναι μία πρόκληση με χίλια πρόσωπα.

Η πρωτεύουσα της Κούβας είναι γεμάτη χρώμα και μουσική. Ο χορός βρίσκεται στην καθημερινή ατζέντα, όπως και το χαμόγελο, κι ας μη φτάνουν τα λεφτά για πολλά αγαθά. Ο ωκεανός, η ομορφιά της χώρας, η κουλτούρα και το πάθος πάνε χέρι-χέρι σε μια καθημερινότητα που είναι γεμάτη ζωντάνια και εμπνέει επισκέπτες, όπως έκανε και παλιά στον Ernest Hemingway. Έτσι καλό θα ήταν όταν κάνετε αυτό το μακρινό ταξίδι, να μην περιοριστείτε στα απολύτως τουριστικά μέρη, αλλά να ζήσετε στον παλμό των ντόπιων και να δείτε τη χώρα μέσα από τα δικά τους μάτια. Σίγουρα σαν ταξιδιώτες θα θέλετε να δείτε το ενδιαφέρον ιστορικό κέντρο της πόλης, που αποτελεί άλλωστε και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Και φυσικά θα περπατήσετε την επτά χιλιομέτρων παραλιακή λεωφόρο Malecon, το σήμα κατατεθέν της πόλης.

Πού να μείνετε:
1. ΤΟ NH PARQUE CENTRAL και το νέο NH Parque Central Torre, (5 αστ.), συνδέονται με σύραγγα. Η ελληνική, από απόψεως στυλ, πισίνα του βρίσκεται στην οροφή. Όλα εδώ είναι προσεγμένα και η τοποθεσία του ξενοδοχείου -στο Vieja- βολεύει όσους θέλουν να περπατήσουν μέχρι τα γνωστά αξιοθέατα.
2. ΤΟ HOTEL NACIONAL στην Παλιά Αβάνα, (5 αστ.), είναι παραθαλάσσιο αλλά και κοντά σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα, όπως την Ava Gardner και τον Frank Sinatra. 
3. ΤΟ MELIA HABANA, (5 αστ.,), είναι πολύ ωραίο ξενοδοχείο με θέα τον ωκεανό από τα μπαλκόνια των δωματίων. Διαθέτει ωραίο κήπο με καταρράκτες, άνεση στα δωμάτια και θεωρείται μία πολύ καλή επιλογή.
4. ΤΟ HOTEL FLORIDA, (4 αστ.), είναι στυλάτο ξενοδοχείο στην Παλιά Αβάνα, στο γνωστό εμπορικό δρόμο Obispo, με πολλές υπηρεσίες και ανέσεις.
5. ΤΟ HOTEL RIVIERA, (4 αστ.,), δίπλα από τη θάλασσα, μοιάζει με αντικείμενο φωτογράφησης καρτ ποστάλ του ’50. Δίπλα στον Ατλαντικό ωκεανό, προσφέρει άνετα δωμάτια, πισίνα και όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Πού να πάτε:
1. ΤΟ LA GUARIDA, είτε θέλετε πρόγευμα είτε μεσημεριανό, είτε δείπνο, δεν θα σας απογοητεύσει. Βρίσκεται στο κέντρο της Αβάνας και είναι ένα από τα πιο γνωστά paladares (ιδιωτικά εστιατόρια) της πόλης. Εκτός από το εξαιρετικό φαγητό, σερβίρει κρασιά από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Χιλή. Δοκιμάστε το χαβιάρι και το gazpacho με κομμάτια αστακού.
2. ΤΟ CLUB IPANEMA, μέσα στο ξενοδοχείο Copacabana, ελκύει ντόπιους και ξένους για τη μουσική και το χορό και έχει ωραία θέα προς τη θάλασσα.
3. ΤΟ HABANA CAFE, στο ξενοδοχείο Meliá Cohiba, αναμειγνύει ζωντανή μουσική και παραστάσεις χορού. Έχει χαλαρή και άνετη ατμόσφαιρα και προσφέρει ξέφρενη διασκέδαση. 


Τι να κάνετε:
1. ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ το δωμάτιο όπου ο Enrest Hemingway έγραψε το μυθιστόρημα «Ο γέρος και η θάλασσα» στο ξενοδοχείο Ambos Mundos. Επίσης, περάστε και από το Lavigia Farm, το σπίτι όπου έζησε ο περίφημος συγγραφέας από το 1939 έως το 1961. Εκεί θα δείτε προσωπικά του αντικείμενα και σημειώσεις, φωτογραφίες και άλλα πολλά.
2. ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΝΟΤΙΑ της Αβάνας, για να δείτε την ιστορική πόλη Trinidad. Eίναι η τρίτη παλαιότερη πόλη της Κούβας και ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
3. ΚΑΝΤΕ SHOPPING! Πέρα από τα πούρα Αβάνας, μπορείτε να αγοράσετε σουβενίρ, όπως χειροποίητα αντικείμενα από ξύλο και δέρμα, μουσικά όργανα ή ακόμη το ελαφρύ βαμβακερό αντρικό πουκάμισο που είναι γνωστό με το όνομα guayabera. 

Μη χάσετε την CAYO GUILLERMO: Είναι μία από τις πιο εξωτικές παραλίες που μπορεί να συναντήσετε ποτέ και βρίσκεται στη βόρεια Κούβα.  

Πηγή φωτογραφίας: www.pinterest.com

Tags αβάνα, κούβα, Ταξιδι, Living


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6490 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3040 s // Total time: 2.9530 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X