Αυτή τη φορά σε παιδική παράσταση
Πέρσι είχαν μια εξαιρετική συνεργασία στην παράσταση “Βάκχες”, όπου ο Σάκης Ρουβάς ενσάρκωσε το θεό Διόνυσο και φέτος ο γνωστός τραγουδιστής δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το νέο εγχείρημα του φίλου του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός έχει αναλάβει καλλιτεχνικός σύμβουλος στο Πάνθεον που ανοίγει τις πόρτες του ανανεωμένο στις 17 Οκτωβρίου. Ένας χώρος κόσμημα στην Αθήνα, χωρητικότητας 1.600 ατόμων με απίστευτες τεχνικές δυνατότητες- που από φέτος θα φιλοξενεί και θεατρικές παραστάσεις.
«Ξέρω πως είμαι αρκετά “μεγάλος”, για να πετάω στα σύννεφα!» δηλώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης με χιούμορ, «όμως είμαι και αρκετά “μικρός”, για να απαρνηθώ τέτοιες…πτήσεις! Ελπίζω αυτή η…αντινομία, να βοηθήσει-κατά τη διάρκεια του διερευνητικού τούτου έτους που θα διευθύνω το χώρο αυτό-ώστε να αποδειχθεί ένας νέος χώρος θεάτρου/ θεάματος, πηγή έλξης για τους θεατές, μα και για τους καλλιτέχνες. Να γίνει, όχι άλλο ένα θέατρο, αλλά… ένα “άλλο” θέατρο».
Μέσα στον Νοέμβριο θα ξεκινήσει η παιδική παράσταση «Ηρακλής-Oι 12 Άθλοι» σε σκηνοθεσία του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη με πρωταγωνιστές τον Σάκη Ρουβά στον ομώνυμο ρόλο ως Ευρυσθέα, τη Ρούλα Πατεράκη, ως Αθηνά τη Ναταλία Δραγούμη, ως Ήρα την Αγορίτσα Οικονόμου και ως Αρετή την ΕλένηΡουσινού. To κείμενο έγραψε ο Στρατής Πασχάλης ενώ ο λόγιος και καθηγητής Γιάννης Λιγνάδης έκανε τη δραματουργική επεξεργασία.
Επίσης το 2015 θα παρουσιαστεί η νέα ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα «Οι καμπάνες του Edelweiss» που πραγματεύεται μια μοιραία ιστορία πάθους και απαγορευμένου έρωτα. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας και πρωταγωνιστεί η Άννα Βίσση.