Παναγιώτης Μπουγιούρης: Φανερά μυστικά


Παναγιώτης Μπουγιούρης: Φανερά μυστικά

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης επιστρέφει μετά από 4 χρόνια στο Σίγμα και σπάει το όρκο της σιωπής του. Ολόκληρη η συνέντευξη στη Madame Figaro Kύπρου.

Με τον Παναγιώτη Μπουγιούρη πρωτογνωριστήκαμε το 2010, όταν ήρθε στο ΣΙΓΜΑ για να κάνει το τηλεοπτικό του ντεµπούτο στην Κύπρο, στο Σε Φόντο Κόκκινο του ∆ηµήτρη Τοκαρή. Έκτοτε οι δρόµοι µας διασταυρώθηκαν ξανά τρεις φορές. Φθινόπωρο, Σάββατο πρωί στη Λευκωσία, δώσαµε ραντεβού σε έναν πανέµορφο καινούργιο χώρο (που ενθουσίασε και τον ίδιο) στην οδό Ερµού 285, το Center of Visual Arts & Research (Ίδρυµα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη), περιτριγυρισµένοι από τέχνη. Ήταν ακόµα ελαφριά µαυρισµένος από το καλοκαίρι και φανερά ανανεωµένος. «Ο περσινός χειµώνας οφείλω να οµολογήσω ότι ήταν από τους πιο φορτωµένους στην καριέρα µου» µου είπε, καθώς χαµήλωσε την ένταση του ήχου στο κινητό του. «∆ούλεψα περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Είχαµε ατελείωτα γυρίσµατα στην Κύπρο, ταυτόχρονα έκανα πρόβες και παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το Καµπαρέ, µετά η παράσταση πήγε στη Θεσσαλονίκη και κάπου εκεί άρχισαν και τα γυρίσµατα για τα Κλεµµένα Όνειρα. Για ένα διάστηµα έπαιρνα τρεις πτήσεις την εβδοµάδα. Έφευγα από Θεσσαλονίκη για Λάρνακα, έκανα γυρίσµατα, πήγαινα πίσω Αθήνα και µετά ξανά Θεσσαλονίκη. Ευτυχώς κατάφερα να τερµατίσω αλώβητος τη σεζόν, κυρίως ψυχολογικά. Γι’ αυτό και επέλεξα το καλοκαίρι να ξεκουραστώ. Έκανα σχεδόν δύο µήνες διακοπές, ίσως και λίγο παραπάνω, γιατί το είχα πραγµατικά µεγάλη ανάγκη». Τέσσερα χρόνια µετά την παρθενική του εµφάνιση στην κυπριακή τηλεόραση, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης επιστρέφει στο ΣΙΓΜΑ, στη σειρά Όρκος Σιωπής, µια συµπαραγωγή του Star Ελλάδος που γυρίζεται σε Ναύπλιο και Λεµεσό, µε πρωταγωνιστές µια πλειάδα καταξιωµένων Ελλήνων και Κυπρίων ηθοποιών.
Πίσω στο ΣΙΓΜΑ λοιπόν.
Ναι! Και είµαι πολύ ενθουσιασµένος γι’ αυτό.
Τι ήταν αυτό που σε γοήτευσε περισσότερο στον Όρκο Σιωπής;
Σίγουρα η σκηνοθετική οµάδα. Ο Γιώργος Σιούγας και ο Γιάννης Βασιλειάδης, είναι δύο πάρα πολύ αγαπηµένοι µου άνθρωποι και συνεργάτες, µε τους οποίους έχω µοιραστεί µεγάλες επιτυχίες, όπως η Βέρα στο ∆εξί και τα Μυστικά της Εδέµ. Με τον Γιώργο (Σιούγα) έχω κάνει και το τηλεοπτικό µου ντεµπούτο στην Ελλάδα, στο Έτσι Ξαφνικά της Μιρέλλας Παπαοικονόµου.
Ποιο είναι το ατού της σειράς;
Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησαν να γίνονται κάποιες κυπριακές σειρές που προβάλλονται και στην Ελλάδα, στις οποίες συµµετέχουν και γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί. Ο Όρκος Σιωπής έρχεται αν θέλεις σαν επιστέγασµα, σαν ένα σηµείο ωριµότητας σε όλο αυτό που ξεκίνησε πριν από µερικά χρόνια. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγµή είναι η πιο ολοκληρωµένη πρόταση σε επίπεδο συµπαραγωγής Ελλάδας-Κύπρου.
Υποδύεσαι τον Άρη ∆ηµοσθένους. Τι ιδιαίτερο έχει αυτός ο άνθρωπος;
Είναι ένας συγγραφέας µε φλεγόµενη ψυχή, του οποίου η πορεία έχει χαρακτεί από την απώλεια του πατέρα του. Αυτό συνδυάζεται µε µια ιστορική πραγµατικότητα, µε την εισβολή στην Κύπρο, που έµενα προσωπικά και µε απασχολεί και µε πληγώνει.
Έχουµε συνηθίσει να σε βλέπουµε σε ρόλους πιο σκοτεινούς και δραµατικούς, ενώ στην πραγµατικότητα είσαι ένας άνθρωπος µε ιδιαίτερο χιούµορ και αρκετά πειραχτήρι. Φοβάσαι ότι το κοινό δεν θα σε αγκαλιάσει το ίδιο σε έναν αµιγώς κωµικό ρόλο;
Σίγουρα καθιερώθηκα µέσα από δραµατικούς ρόλους, αλλά µου αρέσει πολύ και η κωµωδία. Απλώς είµαι λίγο εγωκεντρικός. Ταυτίζοµαι µε το ρόλο, βυθίζοµαι σε αυτόν και ουσιαστικά γίνοµαι το φάντασµα του. Αυτό µπορείς να το πετύχεις µόνο µέσα από έναν δραµατικό ρόλο γιατί η κωµωδία είναι ένα πιο οµαδικό παιχνίδι. Και εγώ είµαι λίγο τενίστας...
Θα τσαλάκωνες εντελώς την εξωτερική σου εικόνα για τις ανάγκες ενός ρόλου; Θα ξύριζες το κεφάλι σου; Θα έχανες πολλά κιλά όπως έχουν κάνει για παράδειγµα η Νάταλι Πόρτµαν και ο Μάθιου Μακόναχι στην Αµερική;
Θα το ήθελα πάρα πολύ και αυτό είναι κάτι που µε γοητεύει. Το επιχειρώ πάντοτε στο πλαίσιο του δυνατού. Ο λόγος που πολλές φορές δεν το κάνεις πιο δραστικά είναι, γιατί δυστυχώς στον ελλαδικό χώρο είµαστε αναγκασµένοι να κάνουµε ταυτόχρονα πολλά πράγµατα και δεν µπορείς να αφιερωθείς ολοκληρωτικά σε ένα ρόλο και να αλλάξεις το look σου.
Η εµφάνισή σου έχει επιδράσει και αρνητικά στην καριέρα σου;
Θα ήταν αχαριστία εκ µέρους µου να πω κάτι τέτοιο. Ξεκίνησα την καριέρα µου σαν ζεν πρεµιέ και µου έδιναν τους ανάλογους ρόλους, αλλά στην πορεία ενσάρκωσα και χαρακτήρες που ήταν πιο αντικοινωνικοί, πιο σκοτεινοί, τους οποίους και πάλι ο κόσµος αγάπησε.
Στην προσωπική σου ζωή; Ξέρεις πολλές γυναίκες φοβούνται να προσεγγίσουν τους ωραίους άντρες, όπως και το αντίθετο φυσικά...
Αυτό δεν µπορώ να το ξέρω. Το µόνο σίγουρο είναι ότι είµαι σε µια καλή φάση συµφιλίωσης µε τον εαυτό µου σε σχέση µε τη δηµοσιότητα.
Σου έχει τύχει να σε απορρίψουν ερωτικά επειδή είσαι διάσηµος;
Μου έχει τύχει µια κοπέλα να µου πει το εξής: µου αρέσεις τόσο πολύ αλλά µε ενοχλεί που είσαι γνωστός. Στην αρχή µε προβληµάτισε. Μετά από λίγο σκέφτηκα ότι έχει ένα δίκαιο και µπορώ να κατανοήσω έναν άνθρωπο που δεν µετέχει σε αυτό το «παιχνίδι» της δηµοσιότητας, αλλά από την άλλη αυτός είµαι... Είµαι και ο Παναγιώτης, είµαι και ο Μπουγιούρης. ∆εν µπορώ να είµαι µόνο το ένα ή το άλλο...
Ένας πολύ επιτυχηµένος ρόλος µπορεί να είναι απειλή για τον επόµενο;
Πολλές φορές υπάρχει αυτός ο φόβος στον ηθοποιό. Μην τυχόν κάποια µεγάλη του επιτυχία επισκιάσει όλη την υπόλοιπη του καριέρα. Θέλω να ευχαριστήσω πραγµατικά τον κόσµο γιατί δεν µε έκανε ποτέ να το αισθανθώ αυτό. Πάντα µου µιλούν µε πολύ θερµά λόγια και για τις παλαιότερες και για τις νέες µου συνεργασίες.
Έχεις πει ναι σε µια δουλειά, απλά και µόνο επειδή είχες ανάγκη τα χρήµατα εκείνη την περίοδο;
Όχι ποτέ. Απλώς πάντοτε διεκδικώ την καλύτερη δυνατή αµοιβή, γιατί ξέρω ότι µπορώ να προσφέρω το κάτι παραπάνω απ’ όλες τις απόψεις και θεωρώ ότι είναι και µια προσωπική δικαίωση γι’ αυτό που κάνω.
∆ουλεύεις µε λιγότερα χρήµατα απ’ ό,τι παλιά;
Μα φυσικά.
Το να ζεις στην Αθήνα του 2014 είναι ευλογία ή κατάρα;
Το να ζεις στην Ελλάδα είναι ευλογία έτσι κι αλλιώς. Με τη λέξη «κατάρα» φαντάζοµαι εννοείς την οικονοµική κρίση. Ξέρω ότι πολύς κόσµος πλήγηκε και στην Κύπρο, όλοι επηρεαστήκαµε, όµως θεωρώ ότι οι λαοί µας έχουν βιώσει τόσο µεγάλες καταστροφές, ξεριζωµούς και κακουχίες που θεωρώ ότι είναι αστείο να µιλάµε µόνο και µόνο για οικονοµικά προβλήµατα. Για να µην παρεξηγηθώ, γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι που πτώχευσαν και έφτασαν µέχρι και την αυτοκτονία, αλλά αυτό δεν µπορεί να γενικευτεί και να µιλάµε για καταστροφή του έθνους.
Να φανταστώ ότι η σχέση σου µε την Κύπρο έχει φτάσει σε άλλα επίπεδα πλέον;
Ανέκαθεν διατηρούσα ισχυρούς δεσµούς µε το νησί και οφείλω να οµολογήσω ότι το κυπριακό κοινό µε αγκάλιασε µε ιδιαίτερη αγάπη, πολύ πριν κάνω τις συνεργασίες µου στην κυπριακή τηλεόραση.
Ποιο είναι το πιο ωραίο πράγµα που σου έχουν πει;
«Σας ευχαριστούµε που είστε εδώ». Πραγµατικά αυτό µε άφησε άφωνο.
Θα έµενες µόνιµα στην Κύπρο;
Αν έπρεπε πραγµατικά να επιλέξω µια βάση, ναι, θα µπορούσα να ζήσω στην Κύπρο, αλλά θα ήθελα να µπορώ να µετακινούµαι και να αλλάζω διαρκώς παραστάσεις.
Δεν θα σε ρωτήσω αν είσαι σε σχέση αυτή την περίοδο, γιατί έχεις δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξη σου ότι δεν είσαι. Ή µήπως αυτό έχει αλλάξει;
Όχι, ισχύει.
Όσο µεγαλώνεις νιώθεις περισσότερο την ανάγκη να κατασταλάξεις µε µια γυναίκα;
Κοίτα αυτό δεν έχει να κάνει µε την ηλικία, ούτε µε τις προηγούµενες εµπειρίες σου. Υπάρχουν στιγµές που µε έναν άνθρωπο µπορείς να µοιραστείς περισσότερα και στιγµές που είσαι πιο αυτάρκης.
Ναι, αλλά όσο περνούν τα χρόνια δεν νιώθεις πιο έντονα την ανάγκη φτιάξεις τη δική σου οικογένεια;
Όχι.
Έχεις ερωτευτεί ή σε έχουν ερωτευτεί περισσότερο;
Θα σου απαντήσω για µένα. Ξέρω ότι έχω ερωτευτεί πολύ και βαθιά. Είµαι αρκετά ευαίσθητος, ερωτεύοµαι πραγµατικά και πληγώνοµαι όταν υπάρξει κάποια απογοήτευση. Απλά δεν µου αρέσει να κάνω τέτοιου είδους δηλώσεις, τις θεωρώ λίγο µεγαλόστοµες. Θα διαψεύσω τώρα και έναν τίτλο που πρόσφατα είχε δηµοσιευτεί ότι δεν έχω ερωτευτεί ποτέ. Φυσικά και δεν ισχύει.
Το είπες όντως ή αποµονώθηκε από κάποια φράση σου;
Όχι, το είπα. Φυσικά όµως και δεν µπορεί να είναι η απόλυτη αλήθεια αυτή.
Σαν ηθοποιός αποδίδεις καλύτερα όταν είσαι ερωτευµένος ή όταν είσαι µόνος;
Θέλει και ρώτηµα; Ο έρωτας, λέει, δίνει φτερά!
Η υστεροφηµία σε ενδιαφέρει;
Με ενδιαφέρει µε την έννοια ότι έχω κάνει κάποια πράγµατα τα οποία αγαπήθηκαν από τον κόσµο. Πάντα όµως κρατώ τα πόδια µου γερά στη γη, γιατί αυτό δεν θέλω να γίνει αυτοσκοπός στη ζωή µου. Αν είχα να διαλέξω µεταξύ του να µη µε θυµούνται και να έχω µια πολύ όµορφη ζωή, θα επέλεγα σίγουρα το δεύτερο.
Αν ξαναγεννιόσουν, τι θα άλλαζες;
Είµαι πολύ ικανοποιηµένος, εδώ και τώρα, όπως είµαι, µε τους φίλους µου, µε τη ζωή µου. Έχω ξαναπεί ότι οι ηθοποιοί οφείλουµε να διατηρούµε ζωντανό το παιδί µέσα µας και την παιδικότητα που δεν µας στερεί τη χαρά της ζωής. Αυτό νοµίζω ότι το έχω καταφέρει.

Tags Όρκος Σιωπής - Orkos Siopis, Παναγιωτης Μπουγιουρης


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.2668 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3393 s // Total time: 3.6061 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X