Ποιες είναι οι χειρότερες τροφές για τα δόντια


Ποιες είναι οι χειρότερες τροφές για τα δόντια

Όλες εκείνες οι τροφές που καταστρέφουν τα δόντια σας και καλό θα ήταν να τις αποφύγετε  

Εσπεριδοειδή. Η τακτική κατανάλωση των ποτών με εσπεριδοειδή είναι επιβλαβή, για λευκά σας δόντια. Το οξύ που υπάρχει σε αυτά τα τρόφιμα, θα διαβρώσει το σμάλτο, και θα κάνει τα δόντια πιο επιρρεπή στην τερηδόνα. Αν, όμως ξεπλένετε τα δόντια σας με λίγο νερό, μετά την κατανάλωση τους, δεν αποτελούν κίνδυνο.

Καφές. Η συχνή κατανάλωση καφέ και τσαγιού λεκιάζει τα δόντια. Για να αφαιρέσετε τον λεκέ από το σμάλτο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα λευκαντικό. Το λευκαντικό δεν είναι καλό για τα δόντια, καθώς συχνά οδηγεί σε παρακμή και χαλαρά ούλα

Ποιος δεν αγαπά τα πατατάκια; Ωστόσο, μια σακούλα από τσιπς είναι γεμάτη με άμυλο, που είναι μια από τις πιο βασικές αιτίες για την ανάπτυξη της τερηδόνας. Επίσης, η συχνή κατανάλωση υδατανθράκων, παρέχει τροφή και ενέργεια στα βακτήρια, ώστε να αναπτυχθούν και να παράγουν οξέα, με αποτέλεσμα να επέρχεται η φθορά των δοντιών.

Αλκοόλ. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ θα οδηγήσει σε φθορά των δοντιών και άλλες λοιμώξεις του στόματος. Επίσης, βαριά κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, επί μεγάλο χρονικό διάστημα, αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου του στόματος.

Η κατανάλωση υδατανθράκων που κολλάνε στα δόντια, όπως, παστέλι, γλειφιτζούρια, ζελέ, μαρμελάδες, αυξάνουν τον χρόνο, που τα οξέα ασκούν τη διαλυτική τους δράση στα δόντια και άρα αυξάνεται η πιθανότητα για ανάπτυξη τερηδόνας. Επίσης, μια τροφή που είναι κολλώδης, παραμένει στη στοματική κοιλότητα περισσότερο χρόνο, σχέση με κάποια άλλη, και για αυτό τον λόγο θα πρέπει να αποφεύγεται.

Tags αλκοόλ, ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ, δόντια, τροφες, καφες, ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ, τσαι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0664 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4152 s // Total time: 2.4816 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X