Οικονομική κρίση. Τί είναι αυτό μαμά;


Οικονομική κρίση. Τί είναι αυτό μαμά;

Τα παιδιά είναι σαν την πλαστελίνη. Αυτά που θα τους μάθετε, αυτά θα κουβαλάνε στο μυαλουδάκι τους. Για να μην νιώθετε ότι μεγαλώνετε ένα  «τερατάκι», καλό είναι να τους εξηγείτε γιατί δεν χρειάζεται να αγοράσουν το παιχνίδι που έχουν δει…

Θυμάμαι μικρή τους γονείς μου να μου παίρνουν αυτό που θέλω χωρίς να γνωρίζω ή μάλλον να αντιλαμβάνομαι την ανταλλαγή με χρήματα που έπρεπε να μεσολαβήσει. Μεγαλώνοντας βέβαια έμαθα ότι για να αποκτήσεις κάποιο υλικό αγαθό ή τέλος πάντων, έστω μια λιχουδιά, πρέπει να πληρώσεις! Ακούμε συχνά να λένε ότι δεν είναι σωστό(!) τα παιδιά μας να γνωρίζουν για την οικονομική κατάσταση των γονιών. Για να μπορέσουν να καταλάβουν όμως κάποια πράγματα, είναι καλό να τους εξηγούμε σημαντικές λεπτομέρειες με απλά λόγια.

Όταν τα παιδιά σας, σας δουν στεναχωρημένους, αγχωμένους ή με ένταση, αμέσως αντιλαμβάνονται ότι κάτι συμβαίνει, αφού χαλάει και η δική τους ψυχολογία. Μην τα αφήσετε να αισθανθούν ένοχα για κάτι που τα ίδια δεν έχουν κάνει. Μιλήστε τους γι’ αυτό που σας προβληματίζει. Πείτε τους ότι συμβαίνει σε πολλές οικογένειες να μην έχουν πολλά χρήματα και καθησυχάστε τα ότι αυτό θα περάσει.

Εξηγείστε τους ότι το πιο πιθανό είναι να μην τους χρειάζεται ακόμα ένα παιχνίδι που ίσως σας ζητούν επίμονα, αφού τα συγκεκριμένα χρήματα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για κάτι άλλο που θα είναι καλό για όλη την οικογένεια.

Δείξτε τους πως το πιο σημαντικό για εσάς είναι να βρίσκεται ενωμένη η οικογένεια για να μπορεί να αντιμετωπίσει οτιδήποτε προκύπτει.

Επίσης: Πολλά παιδιά στην εφηβεία, θέλουν να έχουν το δικό τους εισόδημα. Μιλήστε με κάποιο άτομο που εμπιστεύεστε και αφήστε τα, τα Σαββατοκύριακα να ασχολούνται σε κάποιο χώρο εργασίας για μερικές ώρες. Με αυτό τον τρόπο καταλαβαίνουν και την αξία των χρημάτων, αλλά και το πώς κερδίζονται. 


 

Tags παιδι, παιδια, κρίση, οικονομικη, παιχνιδι, γονεις, μαμά, μητερα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3150 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2416 s // Total time: 2.5566 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X