Αγοράζετε ρούχα και πληρώνετε με... followers!


Αγοράζετε ρούχα και πληρώνετε με... followers!

Νέο κατάστημα ρούχων στην Αμερική σκέφτηκε κάτι πρωτότυπο για προσελκύσει πελάτες: Κάλεσε τους χρήστες των social media να πληρώσουν με... followers! #SocialCurrency

Πλέον, τα brand γνωρίζουν καλά την αξία των social media. Είναι το πιο δυνατό και το λιγότερο ακριβό εργαλείο για αυτό που λέμε διαφήμιση από στόμα σε στόμα. Και κάθε retweet, share ή repost μπορεί να πετύχει πολύ περισσότερα από τις παραδοσιακές μεθόδους μάρκεντινγκ.

Και ενώ οι καταναλωτές νιώθουν όμορφα αναρτώντας τις εμπειρίες τους στα social media, ένα χρηματικό κίνητρο για να το κάνουν, σίγουρα τους ωθεί να το κάνουν ακόμα περισσότερο.
Ανταλλάξτε followers με... ρούχα!

Eσείς πόσους followers έχετε στα social media; Την περασμένη εβδομάδα ένα νέο κατάστημα ρούχων στη Νέα Υόρκη, το OnePiece, έκανε ακριβώς αυτό για να ενισχύσει την παρουσία του στα social media και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό: 21 εκατομμύρια χρήστες των social media διαφήμισαν την εταιρεία με το hashtag #SocialCurrency.

Οι πελάτες που επισκέφτηκαν το κατάστημα, είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα του Social Currency (ενός είδους κοινωνικού νομίσματος), συγχρονίζοντας τους λογαριασμούς τους στα social media με την ειδική πλατφόρμα που δημιούργησε η εταιρεία, την PieceKeepers.

Μετά τον συγχρονισμό, η εταιρεία ήταν σε θέση να υπολογίσει τη συνολική απήχηση του κάθε πελάτη στα social media και με αυτό τον τρόπο του έκανε την ανάλογη έκπτωση. Η έκπτωση ήταν 1 δολάριο για κάθε 500 followers ενώ μεγάλωνε κατά 20 δολάρια για κάθε φωτογραφία που ανέβαζε στους λογαριασμούς του ο κάθε πελάτης μέσα από το κατάστημα.

Ο εμπνευστής της πρωτότυπης ιδέας

Ο Τόμας Ανταμς, ο συνιδρυτής του brand, είπε ότι η ιδέα για το κοινωνικό νόμισμα προέκυψε από την επιθυμία τους να αυξήσουν την απήχησή τους στα social media και ταυτόχρονα να δώσουν πίσω παροχές στους πελάτες.

«Πάντα χρησιμοποιούσαμε τα social media με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο και θέλαμε να δούμε πώς θα μπορούσε να συνδέσουμε το νέο μας κατάστημα σε αυτό τον κόσμο.»

Κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου λειτουργίας του καταστήματος οι πελάτες κέρδισαν περισσότερα από 12.000 δολάρια σε εκπτώσεις κοινωνικού νομίσματος.

Και αν αυτό μοιάζει με χαμένα λεφτά, τα μακροπρόθεσμα κέρδη για την εταιρεία είναι τεράστια: Εκτός από την εντυπωσιακή χρήση του hashtag που πέτυχε, το brand έχει πλέον απήχηση σε 12,5 εκατομμύρια χρήστες που δεν είναι άλλοι από τους followers των πελατών της.

Πώς γίνεται η ανταλλαγή

1. Συγχρονισμός των λογαριασμών του πελάτη στα social media με την ειδική πλατφόρμα PieceKeepers. Από μόνος του ο συγχρονισμός τους παρέχει έκπτωση 1 δολαρίου για κάθε 500 followers.

2. Oσοι πελάτες ήθελαν να εξασφαλίσουν επιπλέον έκπτωση, μπορούσαν να ανεβάσουν φωτογραφίες τους μέσα από το κατάστημα, είτε φορώντας ένα ρούχο της εταιρείας, είτε κρατώντας μια τσάντα από αγορές τους και να χρησιμοποιήσουν το hashtag #SocialCurrency. Ετσι εξασφάλιζαν έκπτωση μέχρι και 20 δολάρια για κάθε φώτογραφία.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρωτοβουλίας, η εταιρεία σκέφτεται να επεκτείνει την περίοδο ισχύος της ανταλλαγής.

Tags Ρούχα, καταστημα, μόδα, social media


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9786 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2745 s // Total time: 2.2531 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X