Αυτός είναι ο εξυπνότερος Κύπριος στον κόσμο


Αυτός είναι ο εξυπνότερος Κύπριος στον κόσμο

16ος στην παγκόσμια κατάταξη! 

Η εξυπνάδα πάντα ήταν κάτι που γοήτευε όλους τους ανθρώπους και αρκετοί απο εμάς μπήκαμε κατά καιρούς στον πειρασμό να διαβάσουμε μια είδηση που αφορά την εξυπνάδα. Πως κρίνεται έξυπνος όμως κάποιος; Τι τον κατατάσσει στην κατηγορία των ευφυών και ποιοι είναι οι άνθρωποι ανάμεσα μας που ξεχωρίζουν και ανήκουν σε ένα πολύ μικρό ποσοστό του ανθρώπινου είδους;

Τα γνωστά τεστ νοημοσύνης «κρίνουν» ή μετρούν καλύτερα, αν θέλετε, το δείκτη νοημοσύνης.

Ο μέσος όρος σε ένα τεστ IQ είναι το 100, με την πλειοψηφία των ανθρώπων να «πιάνουν» από 85 μέχρι 114. Οποιαδήποτε βαθμολογία άνω του 160 θεωρείται «δείκτης νοημοσύνης ιδιοφυΐας».

Για όσους έχουν ασχοληθεί στο ελάχιστο γνωρίζουν πως υπάρχει η σχετική λίστα The World Genius Directory (http://psiq.org/), με τα κορυφαία μυαλά του πλανήτη, η οποία καταρτίζεται από πιστοποιημένα IQ τεστ και η οποία έχει δημιουργηθεί από τον Dr. Jason Betts.

Προτού δημιουργηθεί αυτή η λίστα από τον Dr. Jason Betts δεν υπήρχε μια ολοκληρωμένη λίστα με τους ανθρώπους με τον υψηλότερο δείκτη ευφυΐας στον κόσμο.

«Ποιος είναι όμως ο πιο έξυπνος Κύπριος στον κόσμο; Μια ανάγνωση της λίστας με τους πιο έξυπνους ανθρώπους στον πλανήτη μας φέρνει μπροστά στα ονόματα που φιγουράρουν στα πιο προικισμένα μυαλά στον πλανήτη. Ο Δρ. Γιώργος Χρ. Πετάσης απο την Αμμόχωστο βρίσκεται στη θέση Νο.16 στον κόσμο και είναι σύμφωνα με τη βαθμολογία (178) ο πιο ευφυής Κύπριος στον πλανήτη. Ο Γιώργος Πετάσης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο, τελείωσε το Α” Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού και σπούδασε στην Ιατρική στη Θεσαλλονικη.

Στην πρώτη θέση παγκοσμίως βρίσκεται ο Δρ. Ευάγγελος Κατσιούλης απο την Ελλάδα, ψυχολόγος στο επάγγελμα ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει ακόμη μια ελληνίδα η Λέλλα Παπαδιώτη η οποία είναι ανάμεσα στα πιο έξυπνα άτομα στον πλανήτη σύμφωνα πάντοτε με τη σχετική βαθμολογία.

Πηγή: pafospress

Tags Δρ. Γιώργος Χρ. Πετάσης, επικαιροτητα, κυπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6137 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2492 s // Total time: 2.8629 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X