Mάθετε με τι θα θρέψετε τα μαλλιά σας


Mάθετε με τι θα θρέψετε τα μαλλιά σας

Το μυστικό για λαμπερά και «γεμάτα» μαλλιά δεν κρύβεται ούτε σε ειδικά σαμπουάν, ούτε και σε πολυέξοδες συνδρομές σε ινστιτούτα αισθητικής. Το μυστικό για λαμπερά μαλλιά βρίσκεται στη διατροφή και απευθύνεται σε όλους, άντρες και γυναίκες.  

 Σίδηρος και ψευδάργυρος
Ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος βοηθούν στην ανάπτυξη των θυλάκων της τρίχας, συνεπώς, τροφές πλούσιες σε αυτά  τα στοιχεία, όπως είναι το καθαρό κόκκινο κρέας, ενισχύουν αντιστοίχως την ανάπτυξη των μαλλιών.
Οι δε, μη ζωικές σιδηρούχες επιλογές, όπως είναι οι φακές, συνδράμουν επίσης σημαντικά στην υγεία και τον πολλαπλασιασμό των μαλλιών, ενώ αν συνδυαστούν με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα καθώς η C βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του μετάλλου από τον οργανισμό.

Βιταμίνη D
Η βιταμίνη D, που δύσκολα θα βρείτε στα τρόφιμα, έχει αποδειχθεί μέσω διαφόρων ερευνών, πως ενεργοποιεί την ανάπτυξη της τρίχας. Τη βιταμίνη D μας την προσφέρει η έκθεση στον ήλιο, γι’ αυτό, ακόμα και τις κρύες μέρες του χειμώνα, προσπαθείτε να βγαίνετε για μια βόλτα στον ήλιο, όχι μόνο για μια καλή φυσική κατάσταση, αλλά και για μια πλούσια κόμη.

Πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ό,τι αφορά τη δόμηση των κυττάρων, καθώς σχετίζεται άμεσα με την ανάπτυξη τους και την επιδιόρθωση αυτών. Συνεπώς, φροντίζει και για τη δύναμη των μαλλιών και για τη σωστή ανάπτυξή τους. Ενδεικτικά, η κάθε γυναίκα πρέπει να λαμβάνει ημερησίως τουλάχιστον 46 γραμμάρια πρωτεΐνης. Πρωτεΐνη θα βρείτε στο κρέας, αλλά και σε πλήθος φυτικών επιλογών, όπως είναι τα σπαράγγια, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα αμύγδαλα και η βρώμη.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Εάν θέλετε ενυδατωμένη τρίχα, με φυσική λάμψη, καλά θα κάνετε να παρέχετε στον οργανισμό επαρκείς ποσότητες Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Τρώτε 2 φορές την εβδομάδα λιπαρά ψάρια και όχι μόνο θα απολαύσετε μεταξένια μαλλιά, αλλά θα ενισχύσετε τη συνολική υγεία σας, καθώς η δράση των Ω-3 δεν περιορίζεται στα μαλλιά. Εναλλακτικές πηγές Ωμέγα-3 λιπαρών είναι το άγριο ρύζι, τα καρύδια και ο λιναρόσπορος.

Βιοτίνη
Η βιοτίνη, ανήκει στην ομάδα των Β βιταμινών και συναντάται στον κρόκο του αυγού και το συκώτι. Ενισχύει εγγυημένα την υγεία και ανάπτυξη της τρίχας και του δέρματος τη κεφαλής, ενώ αν δεν σας αρέσουν τα αυγά ή το συκώτι, μπορείτε να προμηθευτείτε τη βιοτίνη μέσω συμπληρωμάτων διατροφής, με τη συμβουλή του γιατρού σας. Εναλλακτικά, άλλες τροφές που περιέχουν βιοτίνη είναι τα αμύγδαλα, το αβοκάντο και ο σολομός.

Tags μαλλιά, Διατροφή, ΥΓΕΙΑ ΜΑΛΛΙΩΝ, βιταμίνες, τροφες, σαμπουαν


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8215 s (280 Queries.) // Parse time: 0.4429 s // Total time: 3.2645 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X