Τα δώρα των Χριστουγέννων και οι συνήθειες ευρωπαίων πολιτών


Τα δώρα των Χριστουγέννων και οι συνήθειες ευρωπαίων πολιτών

Τις εορταστικές καταναλωτικές συνήθειες 15.000 ατόμων απο 17 χώρες, αποτυπώνει σε έρευνα της η Mastercard. Ένας στους τρείς πολίτες θεωρεί ότι είναι προσβλητικό να πάρει δώρο χρήματα τα Χριστούγεννα.  

Επιπλέον, ένας στους 10 πολίτες θεωρούν τη χειρονομία αυτή αιτία ακόμη και για καυγά με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο. Στην Τουρκία, μάλιστα, το ποσοστό αυτό φτάνει στο 27%.  Εκτός από τα μετρητά,  δώρα που θεωρούνται ως τα πιο απρόσωπα από τους Ευρωπαίους είναι τα χρυσόψαρα, οι οικιακές συσκευές, τα σεντόνια και τα προϊόντα μπάνιου.

Οι Έλληνες, ως συνήθως, αναφέρουν ότι βγαίνουν για αγορά δώρων την τελευταία εβδομάδα. Το ίδιο κάνουν οι Βέλγοι και οι Πολωνοί, σε αντίθεση με τους Άγγλους που οργανώνονται νωρίς και αναζητούν δώρα για τους αγαπημένους τους ένα μήνα πριν τις γιορτές.

Οι Ρώσοι αφιερώνουν χρόνο και σκέψη κυρίως για τα δώρα της οικογένειας και των φίλων ενώ οι Γάλλοι δίνουν περισσότερη προσοχή στα δώρα των ερωτικών τους συντρόφων.

Συνολικά, σχεδόν όλοι θεωρούν ότι το κόστος τους δώρου που λαμβάνουν από τους αγαπημένους τους δεν έχει σημασία ενώ 9 στους δέκα θεωρούν ότι το πιο επιτυχημένο δώρο είναι αυτό που δείχνει το ενδιαφέρον του άλλου.

Όσο για τους τρόπους πληρωμής, σχεδόν δύο στους τρεις (66%) Ευρωπαίους θα πληρώσει με κάρτα, όταν ψωνίζει στο κατάστημα. Το ποσοστό φτάνει το 90% σε Σουηδία και Γαλλία.

Tags χριστουγεννα, δωρα, ευρωπη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.6813 s (234 Queries.) // Parse time: 0.4148 s // Total time: 4.0960 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X