Οταν το Χόλιγουντ έκρυβε τους ομοφυλόφιλους ηθοποιούς του [εικόνες]


 Οταν το Χόλιγουντ έκρυβε τους ομοφυλόφιλους ηθοποιούς του [εικόνες]

Πιστεύουμε, λανθασμένα, ότι το Χόλιγουντ είναι δημοκρατικό και έχει ελευθεριάζουσες τάσεις. Λάθος! Ο χώρος υπήρξε πάντα απόλυτα μπλοκαρισμένος στα θέματα ηθικής και τιμωρούσε σκληρά όσους ξέφευγαν από το αμερικανικό πρότυπο.  

Ιδιαίτερα σκληρό ήταν το Χόλιγουντ με τους γκέι ηθοποιούς του -και ήταν πολλοί. Κρυμμένοι στο ντουλάπι, αναγκασμένοι να κρύβουν το «παράπτωμα», οι γκέι του σταρ σίστεμ υπέφεραν για να αποσιωπήσουν αυτό που οι άλλοι θεωρούσαν απαράδεκτο.

ALLA NAZIMOVA


Ηταν ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου, μεγάλο ταλέντο και πολύ διάσημη στην εποχή της. Ρωσίδα, από προβληματική οικογένεια, βρίσκει καταφύγιο στο χορό. Πόρνη στα 16 της, παρακολουθεί μαθήματα χορού και παίζει στο θέατρο. Το 1905 φτάνει στις ΗΠΑ και ενσαρκώνει την χειραφετημένη γυναίκα. Γίνεται πλούσια και η βίλα της The Garden of Alla μετατρέπεται σε βίλα οργίων. Ερωτεύεται την ποιήτρια Mercedes de Acosta αλλά το Χόλιγουντ δεν της το επιτρέπει. Την αναγκάζουν να παντρευτεί τον Charles Bryant, βρετανό ηθοποιό και ομοφυλόφιλο επίσης. Χωρίζουν ένα χρόνο αργότερα, η Alla παίρνει τον κατήφορο και χάνει την περιουσία της. Κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και στη συνέχεια εξαφανίζεται και χάνονται τα ίχνη της.

GRETA GARBO


Το 2002 έγινε απολύτως γνωστό ότι οι πιο διάσημες σταρ του Χόλιγουντ ήταν λεσβίες και είχαν μάλιστα ιδρύσει ένα κλαμπ το λεγόμενο The Sewing Circle. Το περιγράφει ο δημοσιογράφος Axel Madsen στο βιβλίο του The Sewing Circle : Sappho’s Leading Ladies détonne. Η Γκρέτα Γκάρμπο, η Μάρλεν Ντίτριχ, η Τζούντι Γκάρλαντ, η Αντέλ Αστέρ, η Μπάρμπαρα Στάνγουικ ήταν μέλη του.
Η Γκρέτα Γκάρμπο, η αγαπημένη του Χίτλερ, ήταν η γυναίκα με τα δύο πρόσωπα, στρέητ στις ταινίες και λεσβία στη ζωή; Της αποδίδουν έναν τρελό έρωτα με την  Mercedes De Acosta. Το 1927 το Χόλιγουντ την υποχρεώνει να παντρευτεί τον ηθοποιό  John Gilbert αλλά δεν πήγε στην εκκλησία! Η μεγαλύτερη ηθοποιός που ήξερε να ενσαρκώνει καλύτερα από όλους μεγάλους ανδρικούς ρόλους.

KATHARINE HEPBURN

Το Χόλιγουντ κατασκεύασε για εκείνη έναν ρόλο για να την κάνει να ησυχάσει: ήταν δίπλα στον Spencer Tracy, σχεδόν σε όλες τις ταινίες της, μόνο που εκείνος ήταν παντρεμένος και εκείνη ελεύθερη σαν άγριο πουλί.
Στο βιβλίο Full Service de Scotty Bowers, ένας πρώην ζιγκολό αποκαλύπτει ότι η Χέμπορν ήταν λεσβία και ότι ο ίδιος της είχε δώσει πάνω από 150 κορίτσια. Βάζει και ονόματα, γνωστά και άγνωστα, Alice Patache, Laura Harding, Constance Collier, Elissa Landi…
Το βιβλίο του James Robert Parish, Katharine Hepburn : The Untold Story, επιβεβαιώνει τα πράγματα. Τα ανδρικά παντελόνια, ο αποτυχημένος γάμος με τον βαθύπλουτο Ludlow Ogden Smith, η ανεξαρτησία της και η σπάνια επιμονή της είχαν κάτι το ανδρικό και μοναδικό.

RAMON NOVARRO


Επρεπε να περιμένουν τον τραγικό θάνατό του οι φαν του ηθοποιο του βωβού κινηματογράφου για να μάθουν την αλήθεια. Ηταν σταρ, αμέσως μετά τον Ροδόλφο Βαλεντίνο. Ηταν τόσο όμορφος και ταλαντούχος που οι γυναίκες τον λάτρευαν. Δεν έκρυβε την ομοφυλοφιλία του. Του πρότειναν να παντρευτεί για τους τύπους και όταν αρνήθηκε το Χόλιγουντ του γύρισε την πλάτη και έπαιζε πλέον μόνο σε τριτοκλασάτες ταινίες.
Το 1968 βρέθηκε πνιγμένος να κολυμπάει στο αίμα. Δύο νεαροί τον είχαν βασανίσει επί ώρες πιστεύοντας ότι έχει χρήματα στο σπίτι του.

TALLULAH BANKHEAD


Μια ζωή στην υπερβολή. Υπήρξε η πιο εκκεντρική από τις σταρ του Χόλιγουντ. Κάπνιζε 150 τσιγάρα την ημέρα, ναρκομανής και εθισμένα στα φάρμακα έγινε γνωστή για την κανιβαλιστική όρεξή της για άνδρες και γυναίκες.
Υπήρξε ερωμένη της Γκάρμπο, της Ντίτριχ, της Μπίλι Χολιντέι και κυρίως της αγγλίδας ηθοποιού Eva Le Gallienne. Η Tallulah, ήταν υπερήφανη για τις περιπέτειές της, ομολογούσε την χρήση ναρκωτικών αλλά ποτέ δεν την άφησαν να κάνει μεγάλη καριέρα.

CARY GRANT


“Αν κάποιος επιμένει να λέει ότι είμαι γκέι, εγώ τι μπορώ να κάνω;” ήταν η διάσημη φράση αυτού που θεωρείται σεξ σίμπολ του Χόλιγουντ, ο άντρας που αγαπούσαν όλες οι γυναίκες. Παντρεύτηκε πέντε φορές. Ωστόσο είναι εξίσου διάσημος ο έρωτάς του για τον ηθοποιό Randolph Scott, ο οποίος έπαιζε σε γουέστερν και τον αποκαλούσαν “Ο Τζον Γουέην των φτωχών”.

Από το 1932 ως το 1942, έζησαν οι δυό τους στο Μαλιμπού φωτογραφήθηκαν χωρίς κόμπλεξ να γυμνάζονται, να κάνουν μασάζ ο ένας στον άλλο. Η πρώτη σύζυγος του Κάρι Γκραβτ Virginia Cherrill, τον χώρισε τον πρώτο χρόνο γιατί δεν άντεχε αυτό το δύσκολο τρίο. Το θέμα κρατήθηκε κρυφό γιατί ο σταρ έφερνε εκατομμύρια στο ταμείο του Χόλιγουντ. Αργότερα, στο τέλος της καριέρας του αστειεύτηκε για πρώτη φορά λέγοντας ότι προτιμάει τα γυναικεία εσώρουχα γιατί είναι πιο άνετα. Η κόρη του Jennifer, μετά τον θάνατό του παραδέχτηκε ότι ο πατέρας της ήταν ομοφυλόφιλος.


 

Tags χολιγουντ, ΟΜΟΦΙΛΟΦΙΛΟΙ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7676 s (228 Queries.) // Parse time: 1.6973 s // Total time: 4.4650 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X