Το ξέσπασμα της Μπάρμπα: "Η Διαβάτη ήταν άψογη. Ο Ρουβάς δεν έπρεπε να πάρει το βραβείο"


Το ξέσπασμα της Μπάρμπα: "Η Διαβάτη ήταν άψογη. Ο Ρουβάς δεν έπρεπε να πάρει το βραβείο"

Το φλέγον ζήτημα της ελληνικής showbiz αυτές τις μέρες!

Η Βάνα Μπάρμπα βρέθηκε στο "Πρωινό", το μεσημέρι της Τρίτης, και πήρε θέση σχετικά με τις πολυσυζητημένες δηλώσεις της Χρυσούλας Διαβάτη στα βραβεία "Κάρολος Κουν" λίγη ώρα πριν τη βράβευση του Σάκη Ρουβά για την ερμηνεία του στις "Βάκχες".

Όταν ρωτήθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα για το θέμα αυτό, η γνωστή ηθοποιός είπε: "Το άκουσα. Η άποψή μου είναι ότι πολύ σωστά συμπεριφέρθηκε η κυρία Διαβάτη. Καταρχήν κανένας δεν έχει εμπάθεια με κανέναν. Ο Σάκης Ρουβάς είναι το πιο αγαπητό άτομο, ένα πλάσμα γλυκό, ταπεινό. Όλοι τον αγαπάμε. Όμως υπάρχει και ένα όριο σε αυτό που λέμε “δημόσιες σχέσεις”. Κάποια πράγματα δεν αγγίζονται, όπως το θέατρο κλασικού ρεπερτορίου ή το θέατρο της Επιδαύρου θα πρέπει να είναι εκεί που του αρμόζει. Δεν μπορεί να μπει κανένας σταρ, κανένας άνθρωπος που πουλάει ακόμα και εκατομμύρια ανά τον κόσμο. Υπάρχουν κάποια στεγανά που πρέπει να τα σεβόμαστε".

Μάλιστα, η Βάνα Μπάρμπα συμπλήρωσε: "Εγώ θεωρώ ότι η κυρία Διαβάτη ήταν άψογη. Δεν πιστεύω πως υπάρχει εμπάθεια με το πρόσωπο του Σάκη. Εδώ αισθάνομαι ότι τα κεκτημένα έχουν παραβιαστεί», ενώ συνέχισε λέγοντας: «Πιστεύω ότι θα έπρεπε να παίξει στην Επίδαυρο και ήταν γλυκός, ωραίος, μια χαρά. Ήταν αξιοπρεπής, πολύ καλός. Δεν μπορεί να βραβευτεί όμως. Άντε και του χρόνου να πάω κι εγώ να πάρω την Εκάβη. Ακόμα και η Αλίκη, που ήταν μεγάλη σταρ, έκανε τη “Μήδεια” και δεν μπόρεσε να πάρει το κοινό μαζί της. Ο σταρ μπορεί να πάρει τον κόσμο με το μέρος του, αλλά μπροστά στις ενέργειες των Ελλήνων ηθοποιών που έχουν δουλέψει τόσα χρόνια και έχουν δώσει τη ψυχή τους είναι ιεροσυλία. Εκεί δεν χωράνε δημόσιες σχέσεις".

Η ίδια θα αρνούνταν έναν αντίστοιχο ρόλο; Η Βάνα Μπάρμπα ξεκαθάρισε: "Βεβαίως! Και για μας είναι δύσκολο. Αν μου έλεγαν να πάω να παίξω “Μήδεια” ή “Εκάβη” δεν θα το τολμούσα ποτέ. Πρώτα από όλα υπάρχουν στεγανά που μας βάζουν όλους μέσα και μας ταυτοποιούν. Στο συγκεκριμένο θέμα όμως, το να βραβευτεί ένα λαμπρό πλάσμα και ένα υπέροχο παιδί σαν τον Σάκη θεωρώ ότι είναι προσβολή στους Έλληνες ηθοποιούς. Τι να κάνει η Καραμπέτη; Τι να κάνει ο Χατζησάββας; Λάθος, τραγικό λάθος!".

Εξηγώντας περαιτέρω τη θέση της για το συγκεκριμένο θέμα, η ίδια ανέφερε: "Ξέρετε τι θα έπρεπε να πει, κατά τη γνώμη μου; “Σας ευχαριστώ, με τιμάτε, αλλά αυτό το χαρίζω σε όλους τους Έλληνες ηθοποιούς που έχουν δώσει τη ψυχή τους στο αρχαίο θέατρο”. Αυτό θα ήταν πολύ υπέρ του. Δεν το παίρνεις το βραβείο που έχει να κάνει με αρχαίο θέατρο. Θα τρελαθούμε τώρα; Υπερβολές!".

Τέλος, η Βάνα Μπάρμπα ανέλυσε τους λόγους της επιλογής του Σάκη Ρουβά για να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη παράσταση: "Ο Λιγνάδης είναι ένας πολύ αποδεκτός άνθρωπος στον χώρο και τον αγαπάνε όλοι. Επέλεξε τον Ρουβά προβοκατόρικα, γιατί έτσι μπορείς να τσιμπήσεις τον κόσμο εμπορικά. Όπως και τώρα η Καριοφυλλιά Καραμπέτη κάνει μια υπέροχη παράσταση μαζί με τη Ρίκα Διαλυνά. Τι είναι αυτό τώρα; Ο κλασικός ηθοποιός με τον παλιό εμπορικό, τον υπέροχο. Προβοκατόρικο είναι αυτό. Άλλο το να επιλέξεις τον Ρουβά για μια παράσταση, άλλο το να πάρεις βραβείο. Θέλει μια άλλη παρουσία, δεν αξίζει επειδή είσαι τρομερά εμπορικός. Θέλει να έχει ιδρώσει η πατούσα σου χρόνια σε έναν χώρο. Δεν γίνεται. Πρέπει να είμαστε σωστοί και να μην ξεπερνάμε το μέτρο".

Tags βάνα μπάρμπα, σακης ρουβας, χρυσουλα διαβατη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3620 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2176 s // Total time: 2.5796 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X