10+1 λάθη που υπονομεύουν το στυλ σου


10+1 λάθη που υπονομεύουν το στυλ σου

Και ισάριθμοι τρόποι να τα αποφύγεις.  

Εισαι σίγουρα καλοντυμμένη και δε θα κατέληγες ποτέ στη σελίδα κάποιου περιοδικού με τις worst-dressed γυναίκες ωστόσο μπορεί να φιμώνεις τη δημιουργική σου ματιά τηρώντας μερικούς παλιούς και πλέον ξεπερασμένους "κανόνες" στυλ.

Το καλό με τη σύγχρονη μόδα είναι πως δεν έχει κανόνες. Οι πρώτη γενιά των fashion bloggers έβγαλε...νοκ αουτ τους παλαιότερους μύθους του στυλ και πλέον -σχεδόν- όλα επιτρέπονται! Πώς όμως θα επαναπρογραμματίσεις την γκαρνταρόμπα και την αίσθηση του στυλ σου προκειμένου να αποχαιρετήσεις αυτή τη χρονιά με τον πιο fashion-forward τρόπο;

Συγκεντρώσαμε τους 10+1 πιο ξεπερασμένους κανόνες του στυλ και στη θέση τους σου παρουσιάζουμε ισάριθμους τρόπους να φέρεις το στυλ σου στο τώρα χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος!


1. Μην αγοράζεις πάντα ένα συγκεκριμένο νούμερο ρούχα.
Μπορεί να πιστεύεις πως όλα τα τζιν σου πρέπει να είναι 36 γιατί...αυτό είναι το νούμερό σου, όμως πρέπει να ξέρεις πως τα ρούχα διαφέρουν τόσο πολύ από κατάστημα σε κατάστημα αλλά και από σχέδιο σε σχέδιο που το νούμερο, τελικά, δεν λέει και πολλά. Κάθε φορά που αγοράζεις κάτι καινούργιο δοκίμασε το αμέσως μικρότερο αλλά και το αμέσως μεγαλύτερο νούμερο και μπορεί να εκπλαγείς στο πόσο καλύτερα σου πηγαίνει ένα ρούχο που δεν είναι "στο νούμερό σου".

2. Συνδύασε vintage κομμάτια με σύγχρονα.
Η μόδα κάνει κύκλους και αν σκεφτείς πόσο trendy θεωρούνται πλέον τα vintage ρούχα της γιαγιά σου, θα σου γίνει ακόμα πιο εμφανές. Ωστόσο, αν ντυθείς από την κορυφή ως τα νύχια με τα ρούχα μιας άλλης δεκαετίας το πιο πιθανό είναι πως το αποτέλεσμα θα είναι κάπως θεατρικό και ίσως δεις οτι σε μεγαλώνει κιόλας. Από την άλλη, αν συνδυάσεις ένα σύγχρονο κομμάτι με κάτι από τη ντουλάπα της γιαγιάς το πιο πιθανό είναι πως το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Για παράδειγμα, φόρεσε την full skirt σου από τα 50s μαζί με ένα crop top και booties.

4. Μην αποφεύγεις πια τις οριζόντιες ρίγες.
Ένα από τα πιο γνωστά κλισέ του στυλ λέει πως το να φοράς οριζόντιες ρίγες σε παχαίνει. Αυτό μπορεί να ισχύει για πολύ στενά ρούχα, μα καλοραμμένα κομμάτια, όπως ένα πουκάμισο ή μια full skirt ή ακόμα, ένα πανωφόρι, είναι πάντα καλές επιλογές και κολακεύουν κάθε γυναίκα.

5. Φόρεσε πάνω από ένα έντονα χρώματα μαζί.
Το colorblocking είναι μεγάλο trend τα τελευταία χρόνια και, όπως όλα δείχνουν, ήρθε για να μείνει όχι μόνο στα ρούχα αλλά και τα outfits σου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πια μπορείς να φορέσεις μια σμαραδγί μπλούζα, μαζί με τις φούξια γόβες σου ή το μπλε σου φόρεμα με το κίτρινο clutch και να είναι πιο μοντέρνα και λαμπερή από ποτέ.

6. Μην αποφεύγεις να αγοράσεις τίποτα διαφορετικό γιατί βαριέσαι το shopping.
Ναι, συμβαίνει αρκετά συχνά μια γυναίκα να μην αγαπάει ιδιαίτερα τη μόδα και τα ψώνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει ιδιαίτερο στυλ. Φρόντισε να ανανεώνεις τα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου μια στο τόσο με μια πιο σύγχρονη έκδοσή τους που θα δείχνει cool χωρίς να αλλάζει δραματικά το στυλ σου.

7. Τα "κλασικά" κομμάτια δεν χρειάζεται να κοστίζουν μια περιουσία.
Οι περισσότερες από εμάς προτιμούν να αγοράζουν λίγα και οικονομικά ρούχα για να ανανεώνουν τη γκαρνταρόμπα τους κάθε σεζόν. Για κάποια διαχρονικά κομμάτια, ωστόσο, είμαστε προετοιμασμένες να δώσουμε μια μικρή περιουσία. Τα πράγματα έχουν αλλάξει, ωστόσο, με μεγάλες αλυσίδες ρούχων να έχουν αναβαθμίσει αισθητά την ποιότητα των ρούχων τους προσφέροντας διαχρονικά κομμάτια με υψηλή ποιότητα και σε δελεαστικές τιμές.

8. Η φαρδιά γραμμή δεν είναι μόνο για τις γυναίκες με περιττά κιλά.
Τα ρούχα σε φαρδιά γραμμή δεν κολακεύουν μόνο τις γυναίκες με περιττά κιλά. Η γραμμή αμπίρ για παράδειγμα τονίζει το σημείο κάτω από το στήθος, που είναι και το πιο λεπτό του γυναικείου κορμού, και άρα στην πραγματικότητα κολακεύει κάθε σωματότυπο.

9. Μην πλένεις τα τζην σου τόσο συχνά όσο και τα υπόλοιπα ρούχα σου.
Οι λάτρεις του raw denim γνωρίζουν πολύ καλά πως κάθε νέο τζιν χρειάζεται περίπου 6 μήνες μέχρι να εφαρμόσει τέλεια στο σώμα σου και πως δεν πρέπει να πλένονται καθόλου μέχρι τότε. Όταν πλένεις το τζιν σου εκείνο χάνει τη φόρμα του. Τα περισσότερα τζιν πλέον είναι προπλυμένα οπότε και μπορείς να τα πλένεις πιο συχνά αλλά μόνο όταν είναι λερωμένα ή έχουν αρχίσει να σακουλιάζουν. Μέχρι τότε, για να εξαφανίσεις τις οσμές αέρισέ τα ή βάλτα στην κατάψυξη (ναι, καλά διάβασες) για 1-2 μέρες.

10. Μεταποίησε τα ρούχα σου για βέλτιστη εφαρμογή.
Ίσως το μεγαλύτερο σφάλμα όλων είναι πως δεν μεταποιείς τα ρούχα σου. Όμως όλοι οι άνθρωποι έχουμε διαφορετικά σώματα και είναι απίθανο ρούχα που παράγονται μαζικά να εφαρμόζουν τέλεια σε όλους. Απόκτησε μια σχέση εμπιστοσύνης με μια μοδίστρα που με τις μετρήσεις σου θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές σε ποδόγυρους, ραφές, μήκη μανικιών. Ακόμα, μπορείς να στενέψεις πολύ φαρδιά ρούχα. Οι μικροαλλαγές κάνουν τη διαφορά για ένα πραγματικά άψογο αποτέλεσμα.

11. Μην είσαι πάντα ντυμένη με την τελευταία λέξη της μόδας.
Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό αλλά αν το σκεφτείς είναι πολύ λογική. Αν κάθε σου εμφάνιση μοιάζει σαν να ξεπήδησε από τις σελίδες ενός περιοδικού τότε που, σε όλα αυτά, βρίσκεται το προσωπικό σου στυλ; Πριν τα blogs και το υπερβολικό "street style" έξω από τα fashion shows στις Εβδομάδες Μόδας, οι γυναίκες αποφάσιζαν από μόνες τους τι ταιριάζει στο ντύσιμό τους. Την επόμενη φορά που θα πας για ψώνια σκέψου προσεκτικά αν πραγματικά σου αρέσει αυτό το κομμάτι που πας να πάρεις ή αν απλά οι τάσεις της εποχής σου έχουν δημιουργήσει μια ψεύτικη επιθυμία.
 

Tags λάθη, στυλ, μόδα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0767 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3063 s // Total time: 3.3830 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X