Αυτά είναι τα πανεπιστήμια που το πτυχίο τους σου ανοίγει όλες τις πόρτες


Αυτά είναι τα πανεπιστήμια που το πτυχίο τους σου ανοίγει όλες τις πόρτες

Βρετανία και ΗΠΑ κρατούν τις πρώτες θέσεις με κορυφαίο το Κέιμπριτζ και δεύτερο το Χάρβαρντ.

Το φως της δημοσιότητας είδε μια λίστα που περιέχει τα 150 πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, τα οποία προσφέρουν την καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση στους αποφοίτους τους.

Την πρώτη θέση κατέλαβε το κολεγιακό πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, αφήνοντας τα μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, Χάβαρντ και Γέιλ, στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ενώ την πεντάδα ολοκληρώνουν το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια.

Στην ουσία από την περσινή λίστα, η μόνη προσθήκη στο top-10 των πανεπιστημίων είναι αυτή του πανεπιστημίου TU του Μονάχου που από 11ο, κατετάγη 8ο, αντικαθιστώντας το Κολούμπια που έπεσε στη 11η θέση.

Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται ως εξής:

1. Κέιμπριτζ (Μ. Βρετανία)
2. Χάρβαρντ (ΗΠΑ)
3. Γέιλ (ΗΠΑ)
4. Οξφόρδη (Μ. Βρετανία)
5. Ινστιτούτο Τεχνολογίας Καλιφόρνια (ΗΠΑ)
6. Ινστιτούτο Τεχνολογίας Μασσαχουσέτης (ΗΠΑ)
7. Στάνφορντ (ΗΠΑ)
8. TU Μόναχο (Γερμανία)
9. Πρίνστον (ΗΠΑ)
10. Τόκιο (Ιαπωνία)

Μπορεί τη μερίδα του λέοντος σε όλη τη λίστα να κατέχουν οι ΗΠΑ και η Βρετανία, όμως αξιοπρόσεκτη είναι η παρουσία του Πανεπιστημίου Επιστημών και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ, που κατέχει τη 16η θέση, ενώ στη λίστα με τα 150 ιδρύματα παγκοσμίως περιλαμβάνονται και τα πανεπιστήμια του Όσλο, του Όκλαντ και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Νέου Δελχί.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως δεν υπάρχει ούτε μια ελληνική συμμετοχή, καθώς τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν φαίνεται να πληρούν τις προϋποθέσεις επαγγελματικής αποκατάστασης για να μπουν στη λίστα.

Tags ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, αγγλια, ηπα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.4252 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3553 s // Total time: 3.7805 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X