Πανηγυρισμοί στο Μονακό για τα δίδυμα [υπέροχες εικόνες]


Πανηγυρισμοί στο Μονακό για τα δίδυμα [υπέροχες εικόνες]

Περίεργος νόμος διαδοχής εκτοπίζει από τον θρόνο το κοριτσάκι που γεννήθηκε πρώτο και τα νόθα παιδιά του Αλβέρτου

Ζακ Ονόρ Ρενιέ και Γκαμπριέλα Τερέζ Μαρί. Αυτά είναι τα δύο νεότερα μέλη του παγκόσμιου βασιλικού κλαμπ, τα μόλις λίγων ωρών μωρά του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό και της πριγκίπισσας Σαρλέν.

Τα δίδυμα παιδιά του ζευγαριού γεννήθηκαν με καισαρική το απόγευμα της Τετάρτης στο νοσοκομείο Princess Grace του Μονακό. Πρώτη ήρθε στον κόσμο η μικρή Γκαμπριέλα Τερέζ Μαρί (στις 17:04) και ακολούθησε με δύο λεπτά διαφορά ο μικρός Ζακ (στις 17:06).

Η μικρή Γκαμπριέλα Τερέζ Μαρί θα πάρει τον τίτλο της κοντέσσας του Καρλάντ, ενώ ο διάδοχος Ζακ τον τίτλο του μαρκησίου της Μπο, ένας τίτλος που δίνεται πάντα στον πρωτότοκο γιο της πριγκιπικής οικογένειας.

Οι 21 κανονιοβολισμοί για καθένα από τα δύο μωρά του ζευγαριού έκαναν γνωστή την είδηση της γέννησής τους από άκρη σε άκρη του πριγκιπάτου και έδωσαν το έναυσμα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των κατοίκων του Μονακό, το οποίο αμέσως σημαιοστολίστηκε. Μάλιστα, σημαίες δεν τοποθετήθηκαν μόνο στο παλάτι και στους δρόμους του πριγκιπάτου, αλλά και στα σκάφη αναψυχής και θα παραμείνουν εκεί μέχρι τα μωρά να βγουν από το μαιευτήριο -καλώς εχόντων των πραγμάτων την ερχόμενη Δευτέρα- και να παρουσιαστούν επισήμως στο πριγκιπάτο από το μπαλκόνι του παλατιού.

Το επόμενο πρωί της γέννησης των διδύμων, δύο κάδρα, το ένα με κείμενο στα γαλλικά και το άλλο με κείμενο στα αγγλικά, που αναρτήθηκαν σε εξωτερικό τοίχο του παλατιού, ανακοίνωναν τα ευχάριστα.

Η σειρά διαδοχής

Παρά το γεγονός ότι ο μικρός Ζακ είναι μικρότερος από την αδελφή του, θα προηγηθεί στη σειρά για τη διαδοχή του θρόνου, καθώς στο Μονακό ισχύει νόμος που ορίζει ότι οι άνδρες κληρονόμοι προηγούνται στη διαδοχή από τις μεγαλύτερες αδελφές τους. Και δεν υπερισχύει στη διαδοχή μόνο της δίδυμης αδελφής του αλλά και των δύο μεγαλύτερων παιδιών του πρίγκιπα Ρενιέ, τα οποία όμως δεν έχουν κανένα δικαίωμα στον θρόνο καθώς γεννήθηκαν εκτός γάμου.

Ετσι, τα δίδυμα παιδάκια εκτοπίζουν πλέον τη θεία τους Καρολίνα από την πρώτη στην τρίτη θέση της γραμμής διαδοχής του Μονακό. Ο πρίγκιπας Ρενιέ, λίγο μετά αφότου αρρώστησε το 2002, και επειδή ο Αλβέρτος μέχρι τότε δεν είχε αποκτήσει παιδιά (μόνο τα δύο εκτός γάμου που δεν είχαν δικαίωμα στον θρόνο), έκανε μια μικρή τροποποίηση στον νόμο του πριγκιπάτου δίνοντας τη δυνατότητα σε μία από τις κόρες του να έχει δικαίωμα διαδοχής σε περίπτωση που ο γιος του δεν αποκτούσε παιδιά.

Ολα αυτά, βέβαια, άλλαξαν όταν ο 56χρονος Αλβέρτος, ο οποίος διαδέχθηκε τον πατέρα του στον θρόνο το 2005, σε ηλικία 47 ετών, παντρεύτηκε την πρώην ολυμπιονίκη της κολύμβησης Σαρλέν το 2011.

Μέχρι τότε ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες παγκοσμίως, με ιδιαίτερα άστατη ζωή. Η εκτός γάμου κόρη του, Τζασμίν, είναι σήμερα 22 ετών, την οποία απέκτησε από μια φλογερή βραδιά που είχε με την σερβιτόρα Ταμάρα Ροτόλο. Επί χρόνια αρνούνταν να την αναγνωρίσει, ώσπου το τεστ DNA έδειξε και επισήμως ότι είναι ο πατέρας της νεαρής. Ο γιος του, Αλεξάντερ Κοστ, είναι σήμερα 11 ετών και τον απέκτησε με την πρώην αεροσυνοδό της Air France Νικόλ Κοστ.

Τα δύο αυτά παιδιά, αν και δεν έχουν κανένα δικαίωμα στον θρόνο, δικαιούνται μεριδίου από την τεράστια περιουσία του πρίγκιπα, που, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, υπερβαίνει τα 800 εκατ. ευρώ.





Tags Μονακό, διδυμα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.2747 s (234 Queries.) // Parse time: 0.5518 s // Total time: 3.8264 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X