Το τσάι φτιάχνει τη διάθεση και ευνοεί τη λήψη αποφάσεων


 Το τσάι φτιάχνει τη διάθεση και ευνοεί τη λήψη αποφάσεων

Το τσάι φτιάχνει τη διάθεση και βοηθά στη δημιουργική επίλυση των προβλημάτων και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.  

«Υποψιαζόμαστε ότι αυτό οφείλεται σε ένα συνδυασμό στοιχείων συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας του τσαγιού αλλά και της γεύσης και του αρώματος κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης, καθώς και ότι το άτομο για να φτιάξει το τσάι κάνει απλά ένα διάλειμμα από άλλες δραστηριότητες», ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης Σούζαν Αϊνόδερ.

Σύμφωνα με την έρευνα, η παρουσία της καφεΐνης και της θεανίνης, δύο αμινοξέων που έχουν συνδεθεί με την χαλάρωση, μπορεί να είναι παράγοντες που συνεισφέρουν στα θετικά αποτελέσματα της κατανάλωσης τσαγιού.

Τα πειράματα διεξήχθησαν στην Ολλανδία και συμμετείχε μια ομάδα από 150 άτομα, εκ των οποίων 116 γυναίκες, που περιγράφονται ως τακτικοί καταναλωτές τσαγιού. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες. Η μία έπινε ένα φλιτζάνι τσάι κάθε μέρα με γάλα, ζάχαρη και ζεστό νερό, η άλλη κατανάλωνε γλυκά και η τρίτη έπινε μόνο ένα ποτήρι νερό.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν για τη διάθεση, τη δημιουργικότητα και τα κίνητρά τους.

Τους ζητήθηκε να διηγηθούν ένα πρόσφατο χαρμόσυνο γεγονός, να λάβουν μέρος σε παιχνίδια με λέξεις και να λύσουν γρίφους με αναγραμματισμούς.

Οι άνθρωποι που έπιναν τσάι είχαν μεγαλύτερη επιθυμία για επιτυχία στα τεστ που υποβλήθηκαν από εκείνους που έπιναν μόνο νερό, ενώ είχαν και την ταχύτερη ανταπόκριση όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύσκολα προβλήματα.

Tags τσαι, ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΗΡΕΜΙΑ, διαθεση, ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.7409 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4224 s // Total time: 2.1633 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X