Υγιεινές και πεντανόστιμες σαλάτες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι


Υγιεινές και πεντανόστιμες σαλάτες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Μπορεί η γαλοπούλα να είναι η… πρωταγωνίστρια των γιορτών, αλλά μπορούν και οι σαλάτες να κλέψουν λίγη από τη δόξα της, αν τις περιποιηθείτε και αφήσετε τη φαντασία σας να σας καθοδηγήσει.  

Σαλάτα με σπανάκι, φέτα, ρόδι και καρύδια
Πλούσια σε σίδηρο από το σπανάκι, βιταμίνη C από το ρόδι, το οποίο της δίνει και χριστουγεννιάτικη χροιά, πρωτεΐνη από τη φέτα και ωμέγα-3 από τα καρύδια, η σαλάτα αυτή πληροί και τις υγιεινές και τις γευστικές σας προϋποθέσεις. Θα χρειαστείτε 1 ρόδι, 280 γραμμάρια σπανάκι, ¼ του κρεμμυδιού, μισό φλιτζάνι καρύδια, μισό φλιτζάνι φέτα τριμμένη, ¼ φλιτζανιού φύτρα σιταριού. Κόψτε το ρόδι στη μέση και πάρτε τους σπόρους του (για ευκολία βυθίστε το σε ένα μπολ με νερό καθώς παίρνετε τους σπόρους) και τοποθετήστε σε ένα μπολ το σπανάκι, το κομμένο κρεμμύδι, τα καρύδια και τη φύτρα. Στο τέλος προσθέστε το ρόδι και τα φύτρα, πασπαλίστε με λίγο μπαλσάμικο και ανακατέψτε. Αν, μάλιστα, προσθέσετε και κομμάτια κοτόπουλου ή σολομού, έχετε ένα υπέροχο κυρίως γεύμα.

Σαλάτα με μπρόκολο και τορτελίνι
Το μπρόκολο αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, τονώνοντας την άμυνα του οργανισμού μας και τα τορτελίνια έρχονται να δώσουν μια πιο… «παιχνιδιάρικη» γεύση στη σαλάτα, προσθέτοντας υδατάνθρακα στην εξίσωση. Θα χρειαστείτε 3 ψιλοκομμένες φέτες άπαχης γαλοπούλας, 500 γραμμάρια τορτελίνια με γέμιση τυριού, 3 κεφάλια μπρόκολου κομμένα οριζόντια, 1 φλιτζάνι σταφίδες, 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 φλιτζάνι ηλιόσπορο, μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα light και 2 κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο. Βράστε τα τορτελίνια για 8 με 10 λεπτά, στραγγίξτε και ρίξτε τους κρύο νερό. Σε ένα μικρό μπολάκι αναμείξτε τη μαγιονέζα με το μηλόξυδο για να φτιάξετε τη σος, στην οποία αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγη καστανή ζάχαρη. Βράστε το μπρόκολο για 2-3 λεπτά αφού πάρει βράση το νερό και προσθέστε του λίγο αλάτι και λεμόνι. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, αναμείξτε όλα τα παραπάνω υλικά και στο τέλος ανακατέψτε τα με τη σος που φτιάξατε από μαγιονέζα και μηλόξυδο.

Ζεστή σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών και κράνμπερι
Πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, τα λαχανάκια Βρυξελλών χρειάζονται μια ευκαιρία για να μπουν στο τραπέζι σας και να σας κερδίσουν, ενώ τα κράνμπερι, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, θα πολεμήσουν όλες τις ελεύθερες ρίζες που θα σας «επιτεθούν» τις γιορτές. Θα χρειαστείτε 450 γραμμάρια λαχανάκια Βρυξελλών καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα, λίγο μέλι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, 1 φλιτζάνι φουντούκια ψιλοκομμένα, 3 φέτες άπαχης γαλοπούλας, 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο, 1 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι, ¼ του φλιτζανιού τριμμένο τυρί πεκορίνο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και βάλτε μέσα σε ένα ταψί τα λαχανάκι Βρυξελλών με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις γίνουν, βουτήξτε τα λίγο μέλι για πιο γλυκιά γεύση. Ζεστάνετε τα φουντούκια σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε όλα τα υλικά, έχοντας κόψει σε μικρά κομμάτια τις φέτες γαλοπούλας και ανακατέψτε τα. Προτιμήστε να σερβίρετε την εν λόγω σαλάτα όσο είναι ακόμη ζεστή για να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Tags ΣΑΛΑΤΕΣ, χριστουγεννα, γιορτές, κρασι, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9445 s (250 Queries.) // Parse time: 0.6027 s // Total time: 2.5472 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X