Άμστερνταμ, μια πόλη για όλους


Άμστερνταμ, μια πόλη για όλους

Mία πανέμορφη πόλη που αξίζει να επισκεφθείτε.

Το Άμστερνταμ «πνίγεται» στην τέχνη, την κουλτούρα, τα events και… τα ποδήλατα. Είναι μία πόλη την οποία ομορφαίνουν τα κανάλια, τα λουλούδια, τα πολύχρωμα κτίρια και οι ίδιοι οι άνθρωποι. Θα ήταν περιττό να απαριθμήσουμε μουσεία, γκαλερί και αξιοθέατα ή να σας πούμε για παράξενες κατασκευές ή το απίθανο ενυδρείο και το βοτανικό κήπο. Απλώς βολέψτε ό,τι άνετο ρούχο και παπούτσι χωρά η βαλίτσα σας και ταξιδέψτε σε μία πόλη που μάλλον θα την ανακαλύψετε περπατώντας ή, γιατί όχι, και ποδηλατώντας. Το σίγουρο είναι ότι το Άμστερνταμ έχει αυτό το κάτι που αναζητάτε, είτε έχετε μανία με την αρχιτεκτονική είτε είστε λάτρεις της τέχνης ή κυνηγοί της τρέλας. Με άλλα λόγια, μόνο εσείς μπορείτε να ανακαλύψετε το δικό σας Άμστερνταμ, γιατί σίγουρα εκεί θα βρείτε ένα μέρος του εαυτού σας.

Πού να μείνεις:
1. TO HOTEL AMRATH AMSTERDAM, (5 αστ.), με τo art deco στυλ του, θα σας εντυπωσιάσει. Με θέα τα κανάλια και ένα άρτια εξοπλισμένο spa και γυμναστήριο, θα περάσετε ξεκούραστες διακοπές. Βρίσκεται, μάλιστα, σε κοντινή απόσταση από την Πλατεία Dam.
2. ΤΟ HOTEL OKURA, (5 αστ.), διαθέτει μοντέρνα δωμάτια σε ζεστά χρώματα και τεράστια παράθυρα με θέα την πόλη. Με τέσσερα εστιατόρια -δύο από αυτά βραβευμένα- ένα υπέροχο spa, εσωτερική πισίνα και πολύ καλή εξυπηρέτηση, θα νιώθετε βασιλιάδες.
3. TO WESTCORD FASHION HOTEL, (4 αστ.), είναι ένα design ξενοδοχείο απέναντι από το Παγκόσμιο Κέντρο Μόδας, στα νοτιοδυτικά του Άμστερνταμ. Διαθέτει γυμναστήριο, εσωτερική πισίνα και Sky Bar.
4. ΤΟ DIKKER EN THIJS FENICE HOTEL, (4 αστ., www.dtfh.nl), βρίσκεται στο πανέμορφο κανάλι Prinsengracht. Από εδώ θα μπορείτε να περπατήσετε εύκολα σε όλα σχεδόν τα αξιοθέατα. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται και εμπορικοί δρόμοι, καθώς και πολλά εστιατόρια.
5. ΤO HOTEL CC, (3 αστ.), είναι ένα boutique ξενοδοχείο στην καρδιά του Άμστερνταμ. Η πλατεία Dam, το Red Light District, το μουσείο της Anne Frank και πολλά άλλα αξιοθέατα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Τι να κάνετε:
1. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ DAM επισκεφθείτε το εντυπωσιακό θερινό ανάκτορο της βασίλισσας και πέρα από αυτό θα δείτε το άγαλμα του Άτλαντα που κουβαλά στους ώμους του τη Γη, τον πύργο με το καμπαναριό, το παράρτημα του μουσείου της Madame Tussaud, τη γοτθική βασιλική του 15ου αιώνα Neuwe Kerk και το Εθνικό Μνημείο, αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
2. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ MUSEUMPLEIN θα εισχωρήσετε σε ναούς της τέχνης, όπως το μουσείο Van Gogh με την πλούσια συλλογή των έργων του Ολλανδού ζωγράφου, το Rijksmuseum, το πιο εντυπωσιακό μουσείο τέχνης και ιστορίας της πόλης με έργα των Rembrant, Vermeer και άλλων Ολλανδών δημιουργών, και το Stedelijk, το δημοτικό μουσείο σύγχρονης τέχνης.
3. ΚΑΝΤΕ ΨΩΝΙΑ στην υπαίθρια αγορά Waterlooplein. Εκεί θα βρείτε σχεδόν τα πάντα, από σουβενίρ, ρούχα και CDs, μέχρι τρόφιμα και έργα τέχνης. Πέρα από αυτό όμως θα ζήσετε την ωραία ατμόσφαιρα της ανοικτής αγοράς και σίγουρα θα βγάλετε τη φωτογραφική για να απαθανατίσετε το «πολύχρωμο» σκηνικό. Άλλωστε, η πλατεία η ίδια έχει τη δική της ενδιαφέρουσα ιστορία. Κατασκευάστηκε το 1880, από το 1893 μέχρι το 1941 εκεί βρισκόταν η εβραϊκή αγορά, ενώ στη δεκαετία του '70 ήταν η περιοχή όπου σύχναζαν οι χίπηδες.

Πού να πάτε:
1. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ να απολαύσετε μία από τις πολλές εξωτικές γεύσεις που προσφέρουν τα εστιατόρια, με κουζίνες από όλα σχεδόν τα μέρη του κόσμου. Από την άλλη, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε ολλανδικές γεύσεις στο De Knijp, , σε έναν ωραίο ατμοσφαιρικό χώρο.
2. ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ του ποταμού Amstel, στη Rembrandtplein, θα βρείτε το XtraCold Icebar. Το lounge bar & restaurant είναι βέβαια κρύο, διότι είναι φτιαγμένο από πάγο, αλλά σας προσφέρει μοναδικές στιγμές.
3. ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟ υπάρχουν πολλές επιλογές. Αν θέλετε προσεγμένο και γουστόζικο πολυχώρο, «δραπετεύστε» στο Escape . Αν είστε εκεί στις 2 Ιουλίου και τρελαίνεστε για clubbing, επισκεφθείτε το μεγαλύτερο indoor event, γνωστό ως Sensation. DJs από όλο τον κόσμο στήνουν ένα τρελό διήμερο πάρτι.


Πηγή φωτογραφίας: www.roamintl.com

Tags αμστερνταμ, amsterdam, travelling


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9341 s (255 Queries.) // Parse time: 0.5536 s // Total time: 3.4878 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X