Μετά την πιστωτική κάρτα, τί; Νέοι τρόποι συναλλαγών


Μετά την πιστωτική κάρτα, τί; Νέοι τρόποι συναλλαγών

Με την άνθιση των αγορών μέσω διαδικτύου οι εναλλακτικοί τόποι πληρωμής έχουν γίνει της μόδας αλλά και σιγά-σιγά απαραίτητοι.

Τις τελευταίες δεκαετίες βιώσαμε την επανάσταση του πλαστικού χρήματος με την συμπύκνωση της ανταλλακτικής αξίας των μετριτών σε μια και μόνη κάρτα, την πιστωτική. Στην αρχή ήταν κάτι που μας ξένιζε και στην συνέχεια δεν γνωρίζαμε πώς να την χρησιμοποιούμε υπεύθυνα και μόνο εκεί που χρειάζεται. Η έκδοση μια κάρτας γινόταν με μια απλή αίτηση όμως δεν ήμαστε εκπαιδευμένοι ώστε να ελέγχουμε προηγουμένως τους όρους χρήσης και τα επιτόκια. Ενώ λοιπόν οι κοινωνίες μας είχαν εισέλθει στην νέα εποχή συναλλαγών βρεθήκαμε οι περισσότεροι ανεκπαίδευτοι και ανέτοιμοι μπροστά σε αυτή την αλλαγή.

Από τότε ευτυχώς έχουμε διανύσει πολύ δρόμο και μάθαμε πολλά από τα λάθη μας. Ταυτόχρονα όμως η αγορά κατάλαβε ότι δεν έχουν όλοι οι καταναλωτές την ίδια συμπεριφορά, όπως είναι λογικό, οπότε προσάρμοσαν και τις προσφερόμενες υπηρεσίες στις σύγχρονες ανάγκες. Τα τελευταία χρόνια οι προπληρωμένες κάρτες έχουνε κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της υπηρεσίας είναι ότι δεν διαθέτει την δυνατότητα πίστωσης καθώς και δεν χρειάζεται να συνδεθεί με κάποιον καταθετικό λογαριασμό, όπως οι χρεωστικές κάρτες.

Από τα βασικότερα πλεονεκτήματα που παρέχουν οι κάρτες τέτοιου είδους είναι μια αίσθηση ασφάλειας που φέρνουν στις καθημερινές συναλλαγές. Μετά από μια αίτηση έκδοσης online, η κάρτα είναι διαθέσιμη μόλις σε λίγα λεπτά για αγορές χωρίς πιστώσεις παρά μόνο με τα ποσά που έχουμε φορτίσει στην κάρτα. Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο, πολύ απλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Γι’ αυτό τον λόγο ονομάζεται και ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σημεία που δέχονται Visa και MasterCard. Υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ακύρωσης της κάρτας σε περίπτωση κλοπής, πράγμα που καθιστά την υπηρεσία της προπληρωμένης κάρτας ως την ασφαλέστερη για αγορές στο Διαδίκτυο. Φορτίζεται εύκολα ακόμη και με μια επίσκεψη μας στο περίπτερο της γειτονιάς. 

Τέλος η υπηρεσία προπληρωμένης κάρτας απαντά στις απειλές κακόβουλων χρήσεων της κάρτας σας στο διαδίκτυο. Αν έχουμε στην κάρτα μας διαθέσιμα 100€ και συμβεί οτιδήποτε κάνοντας αγορές μέσω Internet είτε ακόμη κι αν κλαπεί η κάρτα, η μεγαλύτερη ζημιά που θα υποστούμε είναι αυτό το ποσόν και μόνο. Δεν υπάρχει δυνατότητα να χρεωθούμε παραπάνω από αυτό το ποσό. Δοκιμάστε με μικρο-αγορές μέχρι που να εμπιστευτείτε τον νέο τρόπο πληρωμών και σίγουρα σε λίγο καιρό δεν θα προτιμάτε άλλον τρόπο για τις συναλλαγές σας.

Tags συναλλαγες, πιστωτικη καρτα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6306 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2559 s // Total time: 2.8866 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X