11 χρήσιμα tips που πρέπει να ξέρεις για το τρέξιμο


11 χρήσιμα tips που πρέπει να ξέρεις για το τρέξιμο

Αν είσαι αρχάρια στο τρέξιμο και ξεκινάς τώρα, μάθε μερικά πράγματα που χρειάζεσαι να ξέρεις.  

1. Τον πρώτο καιρό μην βάζεις στόχους με βάση τα χιλιόμετρα που θα τρέξεις κάθε φορά, αλλά με τα λεπτά. Επίτρεψε στο σώμα σου να συνηθίσει σταδιακά στη νέα δραστηριότητα.

2. Δώσε προσοχή στην επιλογή παπουτσιού. Το πιο ακριβό δεν είναι απαραίτητα και το πιο καλό αλλά και το "πιο καλό" δεν είναι πάντα κάτι αντικειμενικό. Δοκίμασε πολλά στυλ και brands μέχρι να βρεις το ιδανικό σου.

3. Φρόντισε να μένεις πάντοτε καλά ενυδατωμένη όμως προσοχή, το νερό ξεπλένει και κάποια χρήσιμα στοιχεία από το σώμα σου. Ένα ισοτονικό ποτό μετά την προπόνησή σου είναι ο,τι πρέπει για να αναπληρώσει τα χαμένα συστατικά.

4. Άκουσε και σεβάσου το σώμα. Αν αυτό που αισθάνεσαι μετά από λίγη ώρα είναι μια μικρή ενόχληση τότε συνέχισε. Αν όμως αισθανθείς πόνο, σταμάτα και δώσε χρόνο στον οργανισμό σου να συνηθίσει τους νέους ρυθμούς.

5. Δείξε υπομονή αλλά και επιμονή. Θέσε ένα πρόγραμμα που να σε εξυπηρετεί και εφάρμοσέ το ευλαβικά κάθε εβδομάδα. Είναι πιο σημαντικό να τρέχεις συχνά παρά να τρέχεις σπάνια αλλά μεγάλες αποστάσεις.

6. Προπονήσου εναλλακτικά ανάμεσα σε περπάτημα και τρέξιμο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποτελεσματικό προκειμένου να αυξήσεις σταδιακά την αντοχή σου. Ξεκίνα με λιγότερο τρέξιμο από περπάτημα και σταδιακά εξίσωσε και μεγάλωσε τους χρόνους.

7. Σταμάτα να παλεύεις με τον άνεμο. Όταν τρέχεις αντίθετα με αυτόν χαμήλωσε την ταχύτητά σου και όταν ο άνεμος αλλάξει πορεία, τότε ανέβασε το ρυθμό.

8. Καν'το με παρέα! Όταν τρέχεις με παρέα τείνεις να περνάς καλά. Και όταν περνάς καλά με κάτι είναι πολύ πιθανό πως θα το ξανακάνεις. Γίνε η καλή επιρροή για τους φίλους σου και πάρε κάποιον μαζί στην προπόνησή σου.

9. Δοκίμασε κάτι νέο! Όσο αρχάριος κι αν είσαι, μη φοβάσαι να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο. Κυριακή για τρέξιμο στο βουνό ενώ εσύ έχεις τρέξει 2 φορές μονάχα και στην πόλη; Φυσικά ναι!

10. Νιώσε τη μαγεία, πέρνα καλά! Μπορεί να ξεκινάς το τρέξιμο ως γυμναστική όμως είναι ανάγκη να διασκεδάζεις με αυτό που κάνεις διαφορετικά θα μοιάζει απλά φορτίο. Βάλε την αγαπημένη σου μουσική, πάρε βαθιές ανάσες, διασκέδασε την επαφή με τη φύση και άφησε το μυαλό σου να χαλαρώσει απόλυτα.

11. Δες βιντεάκια! Ναι, σωστά διάβασες. Όταν δεν είσαι στο δρόμο και τρέχεις, εκμεταλλεύσου τη δύναμη του internet βλέποντας βίντεο που θα σε γεμίσουν έμπνευση και ενθουσιασμό για τη νέα σου αγάπη. Θες να κάνεις μια θεαματική αρχή;

Tags τρεξιμο, γυμναστικη, ποδια, ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΡΔΙΑΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5060 s (279 Queries.) // Parse time: 0.4289 s // Total time: 2.9349 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X