Νους υγιής εν σώματι υγιεί


Νους υγιής εν σώματι υγιεί

3 xαρακτηριστικές επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν ότι η άσκηση συμβάλλει στην υγεία σώματος και πνεύματος          

Η πνευματική κατάσταση του ανθρώπου δεν είναι άσχετη με τη σωματική. Η πνευματική και η σωματική υγεία είναι αλληλένδετες. Η αρχαιοελληνική αυτή πεποίθηση επιβεβαιώνεται δια μέσου των αιώνων μέσω της εμπειρίας και της παρατήρησης, της ιατρικής πρακτικής, αλλά και με σωρεία επιστημονικών μελετών και συγγραμμάτων. Πολύ χαρακτηριστικές είναι οι………… που ακολουθούν, δημοσιευμένες σε επιστημονικά έντυπα, τον Τύπο και το διαδίκτυο.

Έρευνα 1: Καλύτερες σχολικές επιδόσεις
Οι νέοι που γυμνάζονται συστηματικά έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στα βρετανικά πανεπιστήμια Νταντί και Στραθκλάιντ. Σύμφωνα με τα πορίσματα, καταγράφηκε αύξηση στις σχολικές επιδόσεις για κάθε 17 λεπτά πρόσθετης άσκησης των αγοριών και 12 λεπτά των κοριτσιών. Κατά μέσο όρο, κάθε 15 λεπτά παραπάνω άσκησης φαίνεται να σχετίζονται με ένα τέταρτο του βαθμού παραπάνω, άρα 60 λεπτά πρόσθετης άσκησης θα μπορούσαν να προσθέσουν ένα βαθμό!                                                                   

Έρευνα 2: Πιο συγκεντρωμένοι μαθητές
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις παρατήρησαν ότι οι μαθητές συγκεντρώνονται περισσότερο και αναπτύσσουν αποτελεσματικότερα τις ιδέες τους εάν γυμνάζονται περίπου μία ώρα την ημέρα. Στην έρευνα περιλήφθηκαν 221 παιδιά προεφηβικής ηλικίας από τα οποία τα μισά συμμετείχαν σε καθημερινό πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων. Μετά τους εννέα μήνες γυμναστικής παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση της φυσικής κατάστασης και των νοητικών τους δεξιοτήτων.

Έρευνα 5: Εξυπνάδα και καταξίωση
Η άσκηση δεν είναι άσχετη με την εξυπνάδα και την επαγγελματική καταξίωση. Αυτό ήταν το συμπέρασμα μεγάλης μελέτης που έγινε στη Σουηδία και περιέλαβε 1,2 εκατομμύρια άτομα.
Οι επιστήμονες άρχισαν να παίρνουν στοιχεία για τους συμμετέχοντες από την ηλικία των 18 ετών, για να αποδειχθεί ότι όσο πιο γυμνασμένοι ήταν τόσο πιο έξυπνοι και επαγγελματικά επιτυχημένοι αποδεικνύονταν στο πέρασμα των χρόνων. Κι αυτό γιατί η γυμναστική, μεταξύ άλλων, οξυγονώνει καλύτερα τον εγκέφαλο, μειώνει το άγχος, χαρίζει ευεξία και ενεργητικότητα, άρα και ζωντάνια για να διεκδικήσει κανείς μια ενεργή καριέρα, λαμβάνοντας δυναμικές αποφάσεις.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ
PILATES MASTER TRAINER
GROUP & PERSONAL TRAINER
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags άσκηση, υγεια, Σώμα, ΠΝΕΥΜΑ, ΕΞΥΠΝΑΔΑ, ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ, μαθητες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4594 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3821 s // Total time: 2.8415 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X