Μείωση του ορίου αλκοόλης στους επαγγελματίες και άπειρους


Μείωση του ορίου αλκοόλης στους επαγγελματίες και άπειρους

Εναρμονιστικό νομοσχέδιο για μείωση του επιτρεπτού ορίου αλκοόλης από 22 μιλιγραμμάρια ανά 100 χιλιοστά του λίτρου αίματος σε 9 μιλιγραμμάρια για τους μαθητευόμενους και αρχάριους οδηγούς ( 3 πρώτα χρόνια άδειας οδήγησης), τους οδηγούς ταξί, φορτηγών, λεωφορείων και τους οδηγούς που μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία αναμένεται να ψηφιστεί ενός δεκαπενθημέρου.  

Το νομοσχέδιο συζητήθηκε την Τετάρτη σε κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Νομικών και Συγκοινωνιών. Η Γενική Διευθύντρια του Κρατικού Χημείου Πόπη Κανάρη εξήγησε ότι ουδείς θέλει να μπει σε ταξί ή λεωφορείο του όποιου ο οδηγός έχει έστω και ένα μιλιγραμμάριο αλκοόλ στο αίμα. Εξήγησε επίσης ότι επιλέχτηκε η ομάδα των νέων οδηγών επειδή αποδεδειγμένα τα μειωμένα αντανακλαστικά σε συνάρτηση με την απειρία συντρέχουν στη δημιουργία συγκρούσεων.

Η κ. Κανάρη, απαντώντας σε ερωτήσεις Βουλευτών, ανέφερε ότι το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε ένα σφηνάκι ζιβανία, η ένα ποτήρι κρασί ή μισό πάιντ μπύρα.

Σημείωσε ότι εάν κάποιος καταναλώσει μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ να επιλέξει να περιμένει αντί να οδηγήσει, εξηγώντας ότι ένα ποτό μεταβολίζεται από το αίμα σε μία ώρα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Σωτήρης Σαμψών ανέφερε ότι στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής τα κόμματα θα τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου και αυτό θα οδηγηθεί ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση σε 15 ημέρες.

Tags αλκοόλ, οδηγηση, αλκοτεστ, κυπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5172 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3073 s // Total time: 2.8244 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X