SOS! Dry Skin


SOS! Dry Skin

Εντοπίστε τις αιτίες που την προκαλούν για να τη βοηθήσετε αποτελεσματικά

Η επιδερμίδα του σώματος είναι η ασπίδα προστασίας ολόκληρου του οργανισμού. Είναι όμως εκτεθειμένη χειμώνα- καλοκαίρι σε πολλές και διαφορετικής προέλευσης επιθέσεις που την κάνουν να υποφέρει. Η ξηρότητα είναι το σήμα κινδύνου που εκπέμπει. 

1. Oι χαμηλές θερμοκρασίες

Το πρόβλημα: Όταν το θερμόμετρο πέφτει μειώνονται, αντίστοιχα, και τα επίπεδα υγρασίας του περιβάλλοντος. Επιπλέον, ο ξηρός, παγωμένος αέρας αφυδατώνει την επιδερμίδα. Το ίδιο όμως συμβαίνει κι όταν ανοίγετε στο φουλ την κεντρική θέρμανση- είναι γνωστό ότι οι υψηλές θερμοκρασίες απορροφούν, επίσης, την υγρασία.

Η λύση: Εγκαταστήστε στο σπίτι μία συσκευή υγραντήρα για να διατηρείτε την υγρασία στα φυσιολογικά επίπεδα. Μην ανεβάζετε το θερμοστάτη του καλοριφέρ πάνω από τους 20ο . Και πριν βγείτε από το σπίτι φορέστε οπωσδήποτε ένα ζευγάρι γάντια για να προφυλάξετε την επιδερμίδα των χεριών.

2. Καυτά ντους

Το πρόβλημα: Μπορεί να χαλαρώνει τους μυς του σώματος από την ένταση της μέρας, αφυδατώνει όμως την επιδερμίδα αφού απομακρύνει τα λιπίδια από την επιφανειακή στιβάδα, με αποτέλεσμα την αδυναμία συγκράτησης νερού από την κεράτινη στιβάδα. Και όση περισσότερη ώρα στέκεστε κάτω από ένα καυτό ντους, τόσο πιο γρήγορα ξηραίνεται η επιδερμίδα.

Η λύση: Ρυθμίζετε τη θερμοκρασία στο χλιαρό και συντομεύετε… Πέντε λεπτά είναι αρκετά .

3. Ακατάλληλα σαπούνια

Το πρόβλημα: Τα σκληρά σαπούνια αφαιρούν την υδρολιπιδική μεμβράνη από την επιφανειακή στιβάδα και η επιδερμίδα αφυδατώνεται άμεσα.

Η λύση: Επιλέγετε απαλά σαπούνια με ενυδατικούς παράγοντες στη σύνθεσή τους. Σε υγρή ή στερεά μορφή δεν έχει σημασία. Αρκεί στη συσκευασία να υπάρχει η ένδειξη για ξηρές επιδερμίδες.

4. Έντονη Απολέπιση

Το πρόβλημα: Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφανειακή στιβάδα και όχι τους ρύπους. Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Γιατί όταν γίνεται κατάχρηση διαταράσσεται το φυσικό αμυντικό σύστημα της επιφανειακής στιβάδας, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να καταλήγει ξηρή και ευάλωτη.

Η λύση: Μπορείτε να χρησιμοποιείτε γάντι λείφι στο ντους ή στο μπάνιο με το κλασσικό προϊόν καθαρισμού. Και μην ξεχνάτε: οι κινήσεις είναι πάντα, απαλές, κυκλικές και με ανοδική φορά.

5. Ακατάλληλο σκούπισμα

Το πρόβλημα: Το τρεχούμενο νερό καθαρίζει αλλά και ενυδατώνει την επιδερμίδα. Η επιφανειακή στιβάδα απορροφά κάποιες ποσότητες νερού, οι οποίες όμως χάνονται με την έντονη τριβή της πετσέτας στην επιδερμίδα.

Η λύση: Ταμπονάρετε απαλά την πετσέτα. Όσο η επιδερμίδα είναι σχετικά νωπή απλώνετε μία ενυδατική λοσιόν ή γαλάκτωμα. Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα αναζητήστε συνθέσεις με καταπραϋντικά ceramides. Για τις ξηρές επιδερμίδες επιλέξτε προϊόντα που περιέχουν ουρία, γαλακτικό οξύ, βαζελίνη ή φυτικά έλαια. Τα παραπάνω συστατικά θα σφραγίσουν την υγρασία στην επιδερμίδα ώστε να διατηρείται σωστά ενυδατωμένη.

6. Βιολογική γήρανση

Το πρόβλημα: Η ξηρότητα της επιδερμίδας, που οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές του οργανισμού, είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια του χρόνου που περνάει.

Η λύση: Να γυρίσετε το χρόνο πίσω είναι αδύνατον. Μπορείτε όμως να απαλύνετε τα σημάδια επιλέγοντας πλούσιες ενυδατικές συνθέσεις για την καθημερινή φροντίδα. Ιδανική λύση στο πρόβλημα της έντονης ξηρότητας είναι τα λάδια σώματος. Χάρη στην υγρή τους μορφή απορροφούνται πιο εύκολα και σε μεγαλύτερο βάθος.

7. Εξωτερικοί, ερεθιστικοί παράγοντες

Το πρόβλημα: Μήπως το αγαπημένο σας πουλόβερ σας προκαλεί ερεθισμό και έντονη αίσθηση φαγούρας; Μπορεί να φταίει το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο ή το προϊόν καθαρισμού όπως και το μαλακτικό που χρησιμοποιείτε στο πλύσιμο των ρούχων.

Η λύση: Φροντίστε να φοράτε κάτω από το πουλόβερ ένα βαμβακερό t-shirt .

8. Δερματοπάθειες

Το πρόβλημα: Εξάνθημα που συνοδεύεται από έντονο κνησμό ή κοκκινίλες στην επιδερμίδα παραπέμπει σε περιπτώσεις ατοπικής δερματίτιδας ή ψωρίασης και όχι απλής ξηρότητας της επιδερμίδας.

Η λύση: Επισκεφτείτε το δερματολόγο, που θα σας υποδείξει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Tags dry skin, skin, dry, beauty, body, Ομορφια, ξηρη επιδερμίδα, Σώμα, επιδερμίδα, ΞΗΡΟΤΗΤΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3525 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3385 s // Total time: 2.6910 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X