Νότια Ιταλία: Στην ακτή Αμάλφι


Νότια Ιταλία: Στην ακτή Αμάλφι

Ανάμεσα στη Νάπολη και το Salerno βρίσκεται η ακτή Αμάλφι, μία από τις πιο συναρπαστικές της Μεσογείου.

Τα απότομα βράχια, τα κρυστάλλινα νερά, οι μικρές πόλεις και η μαυριτανική αρχιτεκτονική είναι μέρος ενός σκηνικού που κόβει την ανάσα. Στην Καμπανία, όπως λέγεται η επαρχία, τα φυσικά και ιστορικά αξιοθέατα απαιτούν την προσοχή σας. Εξαιρετικές σπηλιές, τα νησιά των μυθικών Σειρήνων, η χερσόνησος του Sorrento, ο στενός αυτοκινητόδρομος «163», ο Βεζούβιος, η Πομπηία, το Κάπρι, οι οικισμοί της περιοχής, οι κήποι και η Νάπολη σάς περιμένουν για διακοπές γεμάτες εμπειρίες. Οπλίστε τη φωτογραφική σας!

Πού να μείνετε:
1. ΤΟ IL SARACENO GRAND HOTEL, (5 αστ.), στα παράλια της πόλης Αμάλφι, μοιάζει να είναι ένα σκαλιστό έργο τέχνης στο βράχο. Το άλλοτε αραβικό κάστρο προσφέρει πανοραμική θέα στη θάλασσα και διαθέτει ιδιωτική παραλία.
2. ΤΟ CAESAR AUGUSTUS HOTEL, (5 αστ.), βρίσκεται στο υπέροχο Κάπρι. Με χαμάμ, ατμόλουτρο, εξαιρετικό εστιατόριο, θέα στο Βεζούβιο και τον κόλπο της Νάπολης, το πολυτελές αυτό ξενοδοχείο στην κορυφή βράχων 1000 μέτρων, θα ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες. 
3. ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PALUMBO, (4 αστ.,), στο Ravello, αποτελείται από το ιστορικό κτίριο, το Palazzo Confalone και το design παράρτημα Casa Palumbo. Έχει, εκτός των άλλων, μαγευτική θέα στον κόλπο του Salerno. 
4. ΤΟ LLOYD 'S BAIA HOTEL, (4 αστ.), βρίσκεται 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης Salerno και έχει δική του παραλία. Η τοποθεσία του είναι βολική αν θέλετε να εξερευνήσετε μέρη όπως τη Σαρδηνία ή την Πομπηία.
5. ΤΟ CONCA D'ORO, (3 αστ.), είναι κοντά στο κέντρο της μικρής πόλης Positano. Διαθέτει πανοραμική βεράντα με τζακούζι και θέα στην ακτή του Αμάλφι.

Τι να κάνετε:
1. ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΜΠΗΙΑ και το Βεζούβιο. Η αρχαία πόλη στους πρόποδες του ηφαιστείου, το οποίο τη σκέπασε με λάβα στις 24 Αυγούστου το 79 μ.Χ., θα σας ταξιδέψει στο χρόνο. Εκεί θα δείτε, μεταξύ άλλων, το ναό του Δία, τις τοιχογραφίες στη Βίλα των Μυστηρίων και την αρχαία αγορά.
2. ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ GROTTA DELLO SMERALDO. Η «σμαραγδένια» σπηλιά βρίσκεται στο Conca dei Marini. Θα κατεβείτε με ανελκυστήρα για να την επισκεφθείτε και μετά θα επιβιβαστείτε σε βάρκα που θα σας ξεναγήσει μέσα στη σπηλιά, όπου θα δείτε το υπέροχο πράσινό της χρώμα, σταλακτίτες και σταλαγμίτες.
3. ΚΑΝΤΕ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ. Ανεβείτε στο κάστρο Nuovo για την πανοραμική θέα, μπείτε στο παλάτι και τους βασιλικούς κήπους, περπατήστε στο ιστορικό κέντρο και μη φύγετε χωρίς να κάνετε έστω και λίγο shopping στις οδούς Mille, Poerio, Filangeri Calabritto και αλλού, αφού θα βρείτε ό,τι καλύτερο έχουν να παρουσιάσουν οι Ιταλοί σχεδιαστές.
1. ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ EOLO, σε γραφική τοποθεσία της πόλης Αμάλφι, θα σας σερβίρει γκουρμέ κουζίνα με τοπικές γεύσεις. Επιπλέον, εκεί, η ποικιλία των διεθνών αλλά και των ιταλικών κρασιών είναι πολύ προσεγμένη. Φρέσκο ψάρι και παραδοσιακή κουζίνα θα γευθείτε στην πόλη Maiori, στο εστιατόριο Masaniello.
3. ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΒΡΑΔΙΑ σε ήσυχο και elegant περιβάλλον, κάντε κράτηση στο Next 2, κοντά στην παραλία Fornillo. Η πανοραμική θέα της βεράντας, το μινιμαλιστικό chic στυλ της διακόσμησης, η lounge και jazz μουσική θα σας χαρίσουν μία άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα.
3. ΧΟΡΕΨΤΕ στο Music on the Rocks. Βρίσκεται στο Positano, πάνω σε βράχους με συναρπαστική θέα, και είναι από τα πιο δημοφιλή και glamorous μέρη για διασκέδαση στην περιοχή της ακτής Αμάλφι, μαζί με το club Africana, που βρίσκεται στο Praiano.

Μη χάσετε την GROTTO AZZURA: Στη σπηλιά θα μπείτε με βάρκα, αλλά χωράνε μόνο δέκα βάρκες κάθε φορά. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τους βαρκάρηδες και τους ενθουσιώδεις επισκέπτες είναι φανταστική. Πρωταγωνιστές όμως της παράστασης είναι οι ακτίνες του ήλιου, το νερό και τα βράχια.

Πηγή φωτογραφίας: www.dessertsforbreakfast.com

Tags ιταλια, Ταξιδι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.3551 s (233 Queries.) // Parse time: 0.5763 s // Total time: 3.9314 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X