Κάντε το άγχος παρελθόν


Κάντε το άγχος παρελθόν

Τα 5 μυστικά για αποδοτική άσκηση κατά του στρες  

Η καθημερινή άσκηση είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να κάνουμε για τον οργανισμό μας. Κι αυτό γιατί έχει την ιδιότητα να μας ζωντανεύει και ταυτόχρονα να μας χαλαρώνει, να μας χαρίζει τόνωση και συνάμα ηρεμία. Μπορεί να αποδειχθεί, εάν την εντάξουμε στη ζωή μας, ένα από τα καλά συστατικά της συνταγής που θα μας βοηθήσει να απαλλαχθούμε από το άγχος αλλά και από την κατάθλιψη. Για να επιτύχει, όμως, το εγχείρημα, θα πρέπει να τηρούνται κάποιες βασικές προϋποθέσεις, όπως οι ακόλουθες:      

1.  Καλό θα ήταν να γυμνάζεστε καθημερινά για μισή, το λιγότερο, ώρα.
2. Να επιδίδεστε σε μετρίας εντάσεως ασκήσεις και να αποφεύγετε τις έντονες, λόγω του ότι η «επιθετική», όπως αποκαλείται προπόνηση,  αυξάνει το στρες στον οργανισμό.
3. Η σωστή αναπνοή κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των ασκήσεων διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην όλη προσπάθεια. Κι αυτό γιατί οι σωστές αναπνοές οξυγονώνουν σώμα και εγκέφαλο και έτσι βελτιώνεται η συγκέντρωση.
4. Βασικό ρόλο παίζουν, επίσης, και οι διατάσεις, ενώ θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι η ορθή καρδιοαγγειακή προπόνηση βοηθά τα μέγιστα σώμα και νου, ώστε να αντιμετωπιστεί το άγχος που πιθανόν να δημιουργείται από την προπόνηση με βάρη.                  
5. Είναι ωφέλιμο να γνωρίζουμε ότι η άσκηση αυξάνει την παραγωγή των ενδορφινών , που είναι επίσης γνωστές και ως νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου και έχουν τη δύναμη να μας φτιάχνουν τη διάθεση.

Για να το επιτύχουμε αυτό μπορεί να αποδειχθεί αρκετή ακόμα και η συμμετοχή σε ένα φιλικό παιγνίδι ποδοσφαίρου, σε μια τάξη αεροβικής γυμναστικής ή χορού, η πεζοπορία στο πάρκο, το κολύμπι ή το τροχάδιν.              

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
GROUP & PERSONAL TRAINER                                                          
Salto Health and Fitness saltohealthandfitness@hotmail.com              

 

Tags αγχος, στρες, άσκηση, ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΑΓΧΟΥΣ, γυμναστικη, κατάθλιψη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3630 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3074 s // Total time: 2.6704 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X