Γιατί να χαίρεσαι κάθε φορά που έχεις περίοδο


Γιατί να χαίρεσαι κάθε φορά που έχεις περίοδο

Μπορεί κάθε μήνα να πονάς αλλά μην παραπονιέσαι! Βλέπεις περίοδο και είναι για καλό!

Δεν υπάρχει ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη
Πιθανή καθιστέρηση θα ήταν σημάδι πιθανής εγκυμοσύνης κι αν δεν είναι κάτι που επιθυμείς, τότε η περίοδος στην ώρα της, πρέπει να σε χαροποιήσει. Άλλωστε, αν δεν είχες την... "επίσκεψη των Ρώσων" κάθε μήνα πώς θα ήσουν σε θέση να υποψιαστείς πιθανή εγκυμοσύνη; Θα έπρεπε να παίρνεις τεστ εγκυμοσύνης από το φαρμακείο κάθε φορά που ένιωθες περίεργα; Σκέψου λοιπόν την περίοδο θετικά και μόνο.

Είσαι απόλυτα υγιής
Εκτός από την περίπτωση της εγκυμοσύνης, η καθυστέρηση της περιόδου μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, από το στρες, φαρμακευτική αγωγή, υπερβολική απώλεια κιλών ή αύξηση βάρους μέχρι και σοβαρότερα γυναικολογικά προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, έχοντας περίοδο με ρυθμό τακτικό και κύκλο σταθερό, τότε έχεις έναν ακόμη λόγο να χαρείς.

Έχεις δικαιολογία για λίγη τεμπελιά & γκρίνια
Η αλήθεια είναι πως αυτές τις ημέρες του μήνα φορτιζόμαστε συναισθηματικά. Δεν είναι στερεότυπο, είναι απλά η πραγματικότητα μιας και τα επίπεδα των ορμονών μεταβάλονται οδηγώντας σε εκρήξεις θυμού, ένταση, θλίψη και γενικότερα συναισθηματική φόρτιση.

Το πιο σημαντικό: Είσαι γόνιμη και πρέπει να χαίρεσαι γι΄αυτό
Παλιότερα οι γυναίκες είχαν πολλές προκαταλήψεις σχετικά με την περίοδο τους, πιστεύοντας ότι εκείνες τις ημέρες είναι ακάθαρτες. Τη σήμερον ημέρα, ξέρουμε ότι η περίοδος δεν είναι τίποτα άλλο από μια φυσιολογική λειτουργία του γυναικείου οργανισμού κατά την οποία το σώμα αποβάλλει ιστούς που δεν χρειάζεται και τους οποίους προετοίμαζε όλο το προηγούμενο διάστημα για την πιθανότητα μιας εγκυμοσύνης.

Στην ουσία, δηλαδή, η έμμηνος ρύση είναι η επιβεβαίωση μιας χαμένης ευκαιρίας για τεκνοποίηση και ταυτόχρονα η υπόσχεση για την ανανέωση της στο μέλλον. Και μπορεί να είναι λίγο άβολη υπόθεση, δεδομένων των πόνων και της ταλαιπωρίας, αλλά δεν είναι αρρώστια, ούτε σε κάνει πιο ευάλωτη, ή πιο "βρώμικη" από οποιαδήποτε άλλη φάση του μήνα αλλά δείχνει πως αν το θελήσεις μπορείς ν΄αποκτήσεις παιδάκι. Δεν είναι αυτός λόγος για να χαρείς;

Tags περιοδος, ΕΜΜΗΝΟΣ ΡΥΣΗ, κοιλια, υγεια, ΓΟΝΙΜΗ, ΚΥΚΛΟΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4732 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2380 s // Total time: 2.7113 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X