Πώς μπορώ να παίρνω τη σωστή απόφαση; [βίντεο]


Πώς μπορώ να παίρνω τη σωστή απόφαση; [βίντεο]

Η ψυχοθεραπεύτρια και coach Εύα Λύχρου μοιράζεται μαζί μας κάτι προσωπικό.

"Για χρόνια, είχα συνηθίσει να με κρίνω για τις αποφάσεις που είχα πάρει στη ζωή μου πριν πολλά χρόνια. Το πρόβλημα ήταν οτι κατέληγα να γίνομαι πολύ αυστηρή και να αισθάνομαι ανίκανη στο να μπορώ να παίρνω αποφάσεις ακόμα και για σήμερα.

Αν έχετε βρεθεί ποτέ σε παρόμοια θέση, γνωρίζετε πόσο απαίσιο είναι το συναίσθημα αυτό.

Φανταζόμουν οτι υπάρχουν «πολλά άλλα πετυχημένα παραδείγματα ανθρώπων» εκεί έξω που καταφέρνανε πάντα να παίρνουνε τις σωστές αποφάσεις στο τέλος. Ότι πάντα βγαίνανε σωστοί και ήταν απόλυτα χαρούμενοι με τις επιλογές τους. Στο παρόν και στο παρελθόν.

Ευτυχώς, είχα μια συνειδητοποίηση τις προάλλες όπως μιλούσα με μια φίλη μου.

Μόλις σταμάτησα να σπαταλάω το χρόνο μου και την ενέργεια μου σκεφτόμενη όλα αυτά που θα μπορούσα να είχα κάνει, και το πώς επηρέαζαν την ικανότητα μου να παίρνω αποφάσεις στο τώρα, συνειδητοποίησα κάτι πολύ σημαντικό.

Όλες οι σκέψεις μου σχετικά με τους άλλους ανθρώπους και την ικανότητα μου να παίρνουν αποφάσεις ήταν αβάσιμες.

Αυτό που είχα ξεχάσει να συνειδητοποιήσω ήταν οτι στην πραγματικότητα, δεν θα ήμουν ο ίδιος άνθρωπος σήμερα αν δεν είχα πάρει όλες αυτές τις αποφάσεις στο παρελθόν. Κάθε απόφαση που πήρα εμπεριείχε τεράστια αξία και δεν έχει σε τίποτα να κάνει αν ήταν σωστή ή λάθος απόφαση.

Για αυτό και χάρηκα τόσο πολύ όταν έλαβα την ερώτηση του Γιώργου ο οποίος με ρωτούσε πως μπορεί να παίρνει τις σωστές αποφάσεις σχετικά με την καριέρα του.

Με απλά λόγια, η αλήθεια είναι οτι όποια απόφαση και αν πάρεις είναι η σωστή. Είναι η σωστή γιατί θα σου επιτρέπει να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και όλα όσα επιθυμείς να πετύχεις στην ζωή σου.

Αυτή η απλή αλλά πολύτιμη ιδέα θα σε βοηθάει κάθε φορά που θα χρειάζεται να πάρεις κάποια απόφαση."

Tags ΑΠΟΦΑΣΗ, ψυχολογια, ευα λυχρου


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3896 s (251 Queries.) // Parse time: 0.4827 s // Total time: 2.8723 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X