Ξηρά, σκασμένα χέρια: Τι φταίει και πως μπορώ να απαλλαγώ;


Ξηρά, σκασμένα χέρια: Τι φταίει και πως μπορώ να απαλλαγώ;

Ένα, καταρχήν, αισθητικής φύσεως πρόβλημα που μπορεί να καταλήξει επώδυνο αν δεν λάβετε έγκαιρα τα μέτρα σας

Η επιδερμίδα στα χέρια είναι ίσως το μοναδικό σημείο του ανθρωπίνου σώματος που είναι μόνιμα εκτεθειμένο σε όλη τη διάρκεια του χρόνου τόσο σε περιβαλλοντικούς ρύπους όσο και στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες , όπως επίσης και σε χημικά συστατικά, τα οποία περιέχονται σε απορρυπαντικά. Αν στα παραπάνω προσθέσετε και την έξαρση των ιώσεών που, για προληπτικούς λόγους, επιβάλλουν συχνό πλύσιμο στα χέρια είναι εύκολο να κατανοήσετε το λόγο που η επιδερμίδα γίνεται ξηρή και τραχιά.

Τι ακριβώς συμβαίνει: Η ξηρότητα οφείλεται σε αλλοίωση του προστατευτικού φραγμού της επιδερμίδας. Αυτό συμβαίνει γιατί παράγονται ολοένα και λιγότερα λιπίδια, με αποτέλεσμα τα επιδερμικά κύτταρα να αδυνατούν πλέον να συγκρατήσουν το νερό , το οποίο εξατμίζεται. Συχνά δε η ξηρότητα συνοδεύεται από αίσθηση τραβήγματος .

Πως θα απαλλαγείτε

Καθημερινή προστασία: Φροντίζετε να φοράτε πλαστικά γάντια για τις δουλειές του σπιτιού.

Καθαριότητα με σύνεση: Εννοείται πως όσο κι αν η επαφή με το νερό ξηραίνει τελικά την επιδερμίδα είναι ο μοναδικός τρόπος φυσικής απολύμανσης από παντός είδους μικρόβια. Το μυστικό είναι στη θερμοκρασία του νερού. Αποφεύγετε το καυτό νερό που απομακρύνει τα λιπίδια από την επιφανειακή στιβάδα και ρυθμίζετε τη θερμοκρασία στο χλιαρό προς το δροσερό.

Επιλέγετε απαλά καθαριστικά προϊόντα: Αποφεύγετε αρωματικά, αντιβακτηριδιακά ή σαπούνια που κάνουν πλούσιο αφρό, τα οποία, στην πλειοψηφία τους, περιέχουν συστατικά που αφαιρούν την υδρολιπιδική μεμβράνη. Απομακρύνετε επίσης από το μπάνιο όλα τα προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ ή απολεπιστικά με AHA ( άλφα-υδροξυ-οξύ) , τα οποία μπορεί να οδηγήσουν στον ερεθισμό της ξηρής επιδερμίδας. Αναζητήστε τζελ καθαρισμού χωρίς σαπούνι ή υγρά σαπούνια πλούσια σε λιπίδια.

Συστηματική ενυδάτωση: Φροντίζετε για την καθημερινή ενυδάτωση με τις εξειδικευμένες κρέμες για τα χέρια. Τις χρησιμοποιείτε μετά από κάθε πλύσιμο αλλά και στη διάρκεια της μέρας όποια στιγμή νιώθετε την επιδερμίδα στα χέρια να τραβάει. Για σίγουρα αποτελέσματα σιγουρευτείτε ότι το προϊόν της επιλογής σας περιέχει ένα από τα παρακάτω συστατικά με την αποδεδειγμένη ευεργετική δράση:

Βαζελίνη, ορυκτά έλαια ή λανολίνη που συγκρατούν το νερό στην επιδερμίδα

Λακτικό οξύ και ουρία , για τη μαλακτική τους δράση στις πολύ ξηρές επιδερμίδες

Γλυκερίνη και διμεθικόνη, πολυμερές με βάση τη σιλικόνη, για τις ενυδατικές του ιδιότητες

Υαλουρονικό οξύ, που βοηθά στη συγκράτηση του νερού.

Το μυστικό της γιαγιάς: Απλώνετε πλούσια ποσότητα κρέμας στα χέρια σας , φοράτε ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια και πηγαίνετε για …ύπνο. Το επόμενο πρωί η επιδερμίδα είναι απαλή και αναζωογονημένη.

Σε ποιες περιπτώσεις απευθύνεστε στο δερματολόγο

Ακολουθείτε όλα τα παραπάνω για δύο τουλάχιστον εβδομάδες. Αν παρόλα αυτά η επιδερμίδα στα χέρια παραμένει ξηρή , επισκεφτείτε το δερματολόγο. Ενώ, άμεση πρέπει να είναι η ιατρική συμβουλή σε περιπτώσεις αιφνίδιας ξηρότητας με έντονη αίσθηση κνησμού ή ξηρότητα που συνοδεύεται από κοκκινίλες, πρήξιμο της περιοχής και αιμορραγία.

Tags beauty, body, χέρια, ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ, Ομορφια, Σώμα, hand


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0790 s (248 Queries.) // Parse time: 0.3277 s // Total time: 2.4067 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X