Τα ελληνικά σοκολατάκια που κατέκτησαν το Χόλιγουντ


Τα ελληνικά σοκολατάκια που κατέκτησαν το Χόλιγουντ

Μια ακόμη Ελληνίδα που διαπρέπει στον χώρο του επιχειρείν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, είναι η ομογενής Κατερίνα Μαρκόφ. Γεννημένη στην Ιντιάνα από Έλληνες γονείς, είναι από τα πρόσωπα που έχουν ξεχωρίσει χάρη στο πάθος που επιδεικνύουν πάνω στη δουλειά τους.

Δεν είναι άλλωστε εύκολο να αποκτήσει κανείς πιστούς θαυμαστές από τον λαμπερό χώρο της showbiz που να ακούν στα ονόματα των Bruce Springstein, Cameron Diaz Ryan Gossling, Sharon Stone,Susan Sarandon, Benicio del Toro, Lenny Kravitz, Jessica Biel και Goldie Hawn. Κι όμως εκείνη το κατάφερε χάρη στους γλυκούς πειρασμούς με την ιδιαίτερη γεύση που έχει τοποθετήσει στην αμερικανική αγορά.

Η εταιρεία της Vosges Haut-Chocolat, που δημιουργεί σοκολατάκια πολυτελείας κατάφερε πέρυσι να καταγράψει έσοδα της τάξης των 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Και αν αναρωτιέστε πως ένα κουτί σοκολατάκια μπορεί να γίνει ανάρπαστο, λάβετε υπόψη πως μιλάμε για σοκολατάκια που δεν περιορίζουν τη γεύση τους στην κλασσική γέμιση με ξηρούς καρπούς και λικέρ αλλά περιλαμβάνουν στα συστατικά τους μπαχαρικά, όπως πάπρικα, κάρυ και ουασάμπι, αλλά και αλλαντικά όπως μπέικον, δημιουργώντας απρόσμενους γευστικούς συνδυασμούς. Κάθε χρόνο δημιουργούνται δε τέσσερα νέα είδη που απευθύνονται σε όσους τολμούν να πειραματιστούν σε γαστρονομικό επίπεδο.

Μολονότι οι αρχικές σπουδές της Κατερίνας ήταν πάνω στους τομείς της χημείας και της ψυχολογίας, η ίδια αποφάσισε να μετακομίσει στην «Πόλη του Φωτός» για να σπουδάσει μαγειρική και ζαχαροπλαστική.

Αποφοιτώντας από τη σχολή Le Cordon Bleu επιδίδεται σε ταξίδια γευσιγνωσίας για να γνωρίσει γεύσεις από όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η επιστροφή της στην Αμερική δεν συνοδεύεται και από την ενασχόλησή της με την κουζίνα ως επαγγελματίας σεφ. Για κάποια χρόνια εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση του θείου της, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο του επίπλου και στη συνέχεια ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στο Σικάγο με την επωνυμία Vosges Haut-Chocolat.

Το σοκολατάκι Naga με κάρυ και καρύδα, το σοκολατάκι Budapest με πάπρικα και το Asian σοκολατάκι με ουασάμπι, τζίντζερ και σουσάμι κερδίζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το καταναλωτικό κοινό και απογειώνουν τα κέρδη της εταιρείας. Αρχικά τα σοκολατένια δημιουργήματα της Κατερίνας είχαν τοποθετηθεί στα ράφια των πολυκαταστημάτων Neiman Marcus.

Καθώς όμως η ζήτηση αυξανόταν ολοένα και περισσότερο, κρίθηκε αναγκαίο να μεγαλώσει και η παραγωγή με τη δημιουργία ενός εργοστασίου. Μέχρι το 2006 οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια δολάρια και η ίδια αμειβόταν με 80.000 δολάρια.

Έχει λάβει δεκάδες βραβεία μεταξύ των οποίων το Bon Appetit Good Artisan of the Year Award το 2004. Επιπρόσθετα, το όνομά της έχει φιγουράρει στο Top 35 των καλλιτεχνών της κουζίνας του περιοδικού Food & Wine, ενώ η εταιρεία της, η οποία σήμερα απασχολεί 30 άτομα προσωπικό, έχει αναδειχτεί από το περιοδικό Inc, ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες.

Σημειώνεται πως στα 2 υποκαταστήματα σε Νέα Υόρκη και Λας Βέγκας, έρχεται να προστεθεί ένα κατάστημα που θα ανοίξει προσεχώς στην Ιαπωνία.

Tags σοκολατακια, χολιγουντ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1403 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3722 s // Total time: 2.5125 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X