Ενόχληση ΗΠΑ για την επίσκεψη Αναστασιάδη στη Ρωσία


Ενόχληση ΗΠΑ για την επίσκεψη Αναστασιάδη στη Ρωσία

Ενοχλημένη από την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στη Ρωσία είναι η Ουάσιγκτον.

"Είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν είναι καιρός για συνέχιση των ίδιων πρακτικών (business as usual) με τη Ρωσία", δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ, κληθείσα να σχολιάσει την επίσκεψη του Προέδρου στη Μόσχα.

«Έχουμε τονίσει στους Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους τη σημασία της ενότητας και της άσκησης πίεσης στη Ρωσία, να σταματήσει να τροφοδοτεί την σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία. Και αυτό είναι κάτι για το οποίο νιώθουμε έντονα», είπε η κ. Χαρφ.

Η εκπρόσωπος διαχώρισε το θέμα των σχέσεων Κύπρου – Ρωσίας με την ανάρτηση στο twitter του Aμερικανού Πρέσβη, λέγοντας ότι "η αμερικανική πρεσβεία έχει διευκρινίσει πως τα tweets δεν είχαν σκοπό να διασυνδέσουν δυο ξεχωριστά γεγονότα".

Στο ερώτημα γιατί ενώ οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ρωσία για την Κριμαία δεν λένε τίποτε για την τουρκική εισβολή Κύπρο, η κ. Χαρφ ανέφερε: «Ας μην επιχειρούμε να συνδέουμε τέτοιου είδους γεγονότα. Είμαστε ξεκάθαροι για διαφορετικά γεγονότα και δεν θα επιχειρήσω να τα συνδέσω».

Στο μεταξύ, αναφορικά με τη χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε πως «συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, της υποστήριξης στην κυριαρχία της Ουκρανίας και των προσπαθειών του Συνασπισμού να την κατανίκηση του ISIL».

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η κ. Νούλαντ «εξέφρασε την συνεχή υποστήριξη των ΗΠΑ στη διαδικασία διευθέτησης που διεξάγεται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για την επανένωση της νήσου σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».

ΥΠΕΞ: "Δεν είναι οι συμφωνίες με τη Ρωσία, που ενόχλησαν τις ΗΠΑ"

Την εκτίμηση ότι δεν είναι οι συμφωνίες με τη Ρωσία, που ενόχλησαν τις ΗΠΑ, εξέφρασε ο ΥΠΕΞ, Ιωάννης Κασουλίδης, μετά τη συνάντησή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την Υφυπουργό Εξωτερικών, Βικτώρια Νούλαντ.

«Φαίνεται ότι δεν είναι οι συμφωνίες που τους ενόχλησαν, διότι αντιλαμβάνονται περί τίνος πρόκειται. Ό,τι κι αν τους ενόχλησε είναι καλό να γνωρίζουν τη θέση μας» δήλωσε ο ΥΠΕΞ.

Δεν μπορεί, τόνισε, μία χώρα, η οποία έχει το κυπριακό πρόβλημα στο Συμβούλιο Ασφαλείς του ΟΗΕ, έχει δεχθεί σοβαρά χτυπήματα, όπως το κούρεμα των καταθέσεων και την παρουσία του Μπαρμπαρός, να έχει την πολυτέλεια να αγνοεί μόνιμα μέλη του Σ.Α., όποια κι αν είναι αυτά.

Tags ρωσια, Νίκος Αναστασιάδης, ΕΠΙΣΚΕΨΗ, αμερικη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6809 s (249 Queries.) // Parse time: 0.2946 s // Total time: 2.9756 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X