Από τη Wall Street σε πιτσαρία που βοηθά με μοναδικό τρόπο


Από τη Wall Street σε πιτσαρία που βοηθά με μοναδικό τρόπο

O 27χρονος Mason Wartman, είναι ο υπερήφανος ιδιοκτήτης του εστιατορίου Rosa Fresh Pizza, γνωστού όχι μόνο για την εύγευστη πίτσα του, αλλά  και για τις προσπάθειές του να βοηθήσει τους άστεγους της πόλης.

Ο Wartman αφού δούλεψε για τρία χρόνια στην Wall Street, άνοιξε δική του επιχείρηση , φέρνοντας την αγαπημένη του πίτσα (ένα δολάριο το κομμάτι) από τη Νέα Υόρκη στη γενέτειρά του Φιλαδέλφεια . Οι πελάτες του λάτρεψαν τόσο πολύ τη πίτσα αυτή ώστε ήθελαν να την μοιραστούν και με άλλους.

"Πριν από περίπου ένα χρόνο",θυμάται ο  Wartman, "ένας πελάτης ρώτησε αν θα μπορούσε να αγοράσει ένα κομμάτι για έναν άστεγο. "Σίγουρα", απάντησα. Πήρα το δολάριο του και έτρεξα έξω για να αγοράσω μερικά  post-it. Έβαλα μια σημείωση στον τοίχο που να σημαίνει ότι αγοράστηκε ένα κομμάτι. Έτσι επινόηθηκε  η  ιδέα «pay it forward» για να βοηθηθούν οι  άστεγοι."

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να δώσουν ένα επιπλέον δολάριο όταν αγοράζουν το κομμάτι της αγαπημένης τους πίτσας. Στη συνέχεια, αφήνουν ένα post-it  στους τοίχους με μηνύματα ή σχέδια. Όσοι είναι άποροι ή άστεγοι μπρούν να πάνε στο εστιατόριο, να πάρουν ένα από τα post-it και να το εξαργυρώσουν για ένα κομμάτι πίτσα.

Μέχρι τον Ιανουάριο είχαν  "αγοραστεί" με τον τρόπο αυτό 9.000 κομμάτια πίτσας. Ο Wartman συνέχισε να παρακολουθεί τα προπληρωμένα κομμάτια με τα post-it στους τοίχους μέχρις ότου έφτασε στα 500 δωρεάν κομμάτια. Στη συνέχεια, αφού το το λογιστικό σύστημα έγινε ανυπόφορο, άρχισε να τα καταγράφει ηλεκτρονικά.

Ωστόσο οι πελάτες του - τόσο οι αγοραστές όσο και οι άστεγοι- συνεχίζουν να μοιράζονται τα κίνητρα και τις ευχαριστίες τους γραπτώς. Από τις σημειώσεις και γράμματα που καλύπτουν τους τοίχους του εστιατορίου υπάρχουν μηνύματα όπως, "θέλω απλά να σας ευχαριστήσω όλους για τις δωρεές σας. Μας έδωσαν ένα μέρος για να τρώμε καθημερινά και την ευκαιρία να σταθούμε ξανά στα πόδια μας. Μπορώ να ξεκινήσω μια νέα δουλειά αύριο ! "

Ο Wartman δήλωσε στο Salt ότι ο πελάτης που τα άρχισε όλα ήταν εμπνευσμένος από μια πρακτική στην Ιταλία η οποία ονομάζεται "αναστολή καφέ», όπου οι πελάτες αγοράζουν ένα επιπλέον φλυτζάνι για κάποιον που δεν μπορεί να το πληρώσει.

Η Rosa Fresh Pizza δεν χρειάζεται να διαφημιστεί, καθημερινά αγοράζονται αρκετά κομμάτια ώστε να μην χρειαστεί να διώξουν οποιονδήποτε από τους άστεγους που πάνε εκεί. Η είδηση για το «pay it forward» έχει ξαπλωθεί στην κοινότητα των αστέγων της Φιλαδέλφειας και κάθε μέρα 30 - 40 άστεγοι άνθρωποι έρχονται ζητώντας ένα δωρεάν κομμάτι πίτσα.

 

Tags Mason Wartman, Rosa Fresh Pizza, ΑΣΤΕΓΟΙ, πιτσα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2859 s (234 Queries.) // Parse time: 1.7523 s // Total time: 4.0382 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X