Μύθοι,αλήθειες και ψέματα για το γάμο


Μύθοι,αλήθειες και ψέματα για το γάμο

Οι χίλιες δυο ιστορίες που ακούτε δεξιά κι αριστερά για τα \"δεσμά\"...

και τα φοβερά του έγγαμου βίου φέρνουν δισταγμούς, προκαλούν φοβίες, ξυπνούν ανασφάλειες, μπορεί και να σας βάλουν σε δεύτερες σκέψεις,  Ή ακόμα και να σας αποτρέψουν από το να πάρετε τη μεγάλη απόφαση.  Ακούτε πολλά πιστεύετε λίγα. Οι πιο πολλές ιστορίες είναι μύθοι.


ΜΥΘΟΣ 1
Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

Είναι γεγονός ότι τα διαζύγια αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια και ο θεσμός περνά μια κάποια κρίση, αυτό όμως είναι υπερβολή. Οι άνθρωποι συνεχίζουν να ονειρεύονται και να παντρεύονται, και ο γάμος παραμένει στόχος και βαθιά επιθυμία της πλειοψηφίας.


ΜΥΘΟΣ 2
ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ

Όπως κάθε μορφή συνύπαρξης, ο γάμος προϋποθέτει αμοιβαίο σεβασμό, κοινές αξίες, αλλά και μικρές θυσίες. Όταν κάνετε ό,τι περνά από το χέρι σας για να κρατάτε τη σχέση σας δυνατή και τον σύντροφό σας ευτυχισμένο, η αγάπη εδραιώνεται, μεγαλώνει και ανθίζει μέρα με τη μέρα. Όσο για τους συζυγικούς καυγάδες και τις διαφωνίες, είναι και αυτά αναπόσπαστο μέρος της ζωής. Μάλιστα, στατιστικές έρευνες δείχνουν ότι όσο πιο συχνά τσακώνεται ένα ζευγάρι τόσο πιο ανθεκτικός είναι ο γάμος τους στον χρόνο. Η ένταση σπάζει τη ρουτίνα της καθημερινότητας, ζωντανεύει τη σχέση και αναζωπυρώνει τα αισθήματα.


ΜΥΘΟΣ 3
ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ

Τα παιδιά είναι η χαρά της ζωής και ο ερχομός ενός παιδιού είναι μέγα και χαρμόσυνο γεγονός σε ένα γάμο. Σε καμία όμως περίπτωση ένα παιδί δεν μπορεί να σώσει έναν κλονισμένο γάμο που μπάζει από παντού. Το αντίθετο. Μπορεί να επιφέρει περισσότερες δυσκολίες, προβλήματα, αδιέξοδα. Ο γάμος είναι η συζυγική σχέση. Αν αυτή η σχέση, αυτός ο δεσμός πάσχει, κανένας δεν μπορεί να την θεραπεύσει παρά μόνο η κοινή προσπάθεια, η καλή θέληση και η επιμονή των δύο προσώπων που συνιστούν αυτόν τον δεσμό.


ΜΥΘΟΣ 4
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ

Όταν τον πρωτογνωρίσατε πιστέψατε πως βρήκατε τον τέλειο σύντροφο. Με το πέρασμα του χρόνου συνειδητοποιήσατε πως απέχει κατά πολύ από την τελειότητα. Δεν φταίει όμως αυτός αλλά εσείς που βιαστήκατε να τον βάλετε σε τόσο ψηλό βάρθρο. Ουδείς τέλειος. Ο άνθρωπος είναι αυτός που είναι. Αν τον αγαπάτε, να τον αγαπάτε όπως είναι. Ο γάμος δεν θα αλλάξει τον χαρακτήρα του. Μπορείτε όμως να του βγάλετε τον καλύτερο εαυτό, αν πρώτα εσείς προσπαθήσετε να αναδείξετε τον δικό σας καλύτερο και ανώτερο εαυτό.


ΜΥΘΟΣ 5
Ο ΓΑΜΟΣ "ΣΚΟΤΩΝΕΙ" ΤΟ ΣΕΞ

Φτάσαμε και στον μύθο που είχατε όλη αυτή την ώρα κατά νου. Ο δημοφιλέστερος των μύθων. Που δεν παύει όμως να είναι και αυτός ένας μύθος όπως τους άλλους. Πολλοί είναι της άποψης πως το σεξ για να είναι παθιασμένο θέλει κάθε τόσο ανανέωση παρτενέρ. Αυτό όμως δεν είναι σχέση, είναι χόμπυ. To σεξ σε μια σχέση χρειάζεται εμπιστοσύνη, φαντασία, έρωτα. Πράγματα που για να κατακτηθούν θέλουν αφοσίωση, οικειότητα, χρόνο. Σωστά;

Πηγή: Περιοδικό "Lovely Wedding"

Tags Γαμος, μύθοι, αλήθειες, ψεματα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8925 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2378 s // Total time: 3.1303 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X