Οδοντιατρικά προβλήματα και ημικρανία


Οδοντιατρικά προβλήματα και ημικρανία

Η συμβατική ιατρική δεν γνωρίζει ακόμα τι προκαλεί τις ημικρανίες.

Διάφορες θεωρίες έχουν στοιχειοθετηθεί όπως π.χ. ότι οφείλονται σε ανωμαλίες της ροής αίματος, διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, ψυχολογικές και χημικές αλλαγές όπως ορμονικά, τοξικά ή και βαρέα μέταλλα.

Ένας παράγοντας που συχνά παραβλέπεται από τον ιατρικό κόσμο είναι οι στρεβλώσεις που απορρέουν από την κρανιακή οδοντική ανισορροπία. Πολλά από τα συμπτώματα που έχουν οι ασθενείς με ημικρανίες, οφείλονται στη διέγερση του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Η διέγερση του συστήματος αυτού ασχολείται κυρίως με τις περιφερειακές περιοχές του σώματος, ενώ το κεντρικό νευρικό σύστημα με τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Το κλειδί για τη διάγνωση οδοντικών κρανιακών παραμορφώσεων έγκειται στη χρήση 4 δεικτών που σχετίζονται με την οδοντική σύγκλιση του ασθενούς καθώς και την ψηλάφηση του κρανίου έτσι ώστε να καθορίσουν κατά πόσο η επαφή των δοντιών επιδεινώνει την πίεση στις κρανιακές ενώσεις και κατ’ επέκταση προκαλεί ημικρανίες!

Οι αφύσικες πιέσεις που ασκούνται μέσα στη μεμβράνη της σκληράς μήνιγγας λόγω της κακής σύγκλισης ή του συνωστισμού των δοντιών ενός ατόμου πρέπει να απαλειφθούν έτσι ώστε να καταφέρουμε να λύσουμε τον πόνο της ημικρανίας. Ο λόγος που το μισό κεφάλι βρίσκεται σε κατάσταση πόνου ενώ το άλλο μισό όχι, είναι η ένταση που δημιουργείται λόγω οδοντικών προβλημάτων στο μισό κρανίο και η χαλάρωση στο άλλο μισό. Τόσο οι μεμβράνες της μήνιγγας όσο και η παρεγκεφαλίτιδα ενεργοποιούνται από τα
τρίτα τμήματα του πέμπτου κρανιακού νεύρου!

Περισσότερες συμβουλές από τον Δρ. Γιώργο Βασιλείου μπορείτε να βρείτε εδώ

Tags γιωργος βασιλείου, οδοντιατρική, ημικρανίες, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1784 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2366 s // Total time: 2.4151 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X