3 μύθοι και 1 αλήθεια για τις βαφές


3 μύθοι και 1 αλήθεια για τις βαφές

Λέγονται και γράφονται πολλά για τα επικίνδυνα ή… \"επικίνδυνα\" χημικά συστατικά που περιέχουν οι βαφές, για τη φθορά που προκαλούν οι χρωστικές στα μαλλιά, ή για το πώς απορροφώνται καλύτερα από την τρίχα. Ας δούμε, πού τελειώνει ο μύθος και πού αρχίζει η αλήθεια

Μύθος: Οι βαφές καταστρέφουν τα μαλλιά

Εδώ υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση. Για τα «καμένα» μαλλιά, τα ταλαιπωρημένα μαλλιά που μοιάζουν με άχυρο, αναζητήστε τον ένοχο όχι στη βαφή αλλά στον τρόπο ή τη συχνότητα που τη χρησιμοποιείτε, εσείς ή ο κολορίστ σας. Για παράδειγμα, η τρίχα που αποχρωματίζεται (με ντεκαπάζ) για να δεχτεί το εκτυφλωτικό ξανθό που ονειρεύεστε είναι σίγουρα πιο ευαισθητοποιημένη και εύθραυστη. Αν το διάστημα που αφήνετε να περάσει ανάμεσα σε δύο βαφές είναι πολύ μικρό, αν την καταπονείτε επιπλέον με θερμό styling (πρέσα, σεσουάρ κλπ) , τότε σίγουρα τα μαλλιά θα υποστούν ανεπανόρθωτη φθορά. Εναπόκειται επομένως τόσο σε εσάς όσο και στην εμπειρία και το ταλέντο του κολορίστ να ελέγξετε τη φθορά και να προστατέψετε τα μαλλιά σας. Αντί να κατηγορείτε τη βαφή, σεβαστείτε τις αντοχές της –βαμμένης- τρίχας. Τι σημαίνει αυτό; Χρησιμοποιείτε στο λούσιμο εξειδικευμένες συνθέσεις ενυδάτωσης, θρέψης και επανόρθωσης. Περιορίστε το καθημερινό styling ή τουλάχιστον θωρακίστε την τρίχα με προϊόντα που την προστατεύουν από τη θερμότητα. Αρκεστείτε στο φρεσκάρισμα της ρίζας και αποφύγετε να περνάτε τη βαφή σε όλα τα μαλλιά κάθε φορά που επισκέπτεστε το κομμωτήριο. .

Μύθος: Τα ξηρά μαλλιά απορροφούν καλύτερα τη βαφή

Η αλήθεια είναι πως τα ξηρά μαλλιά διψούν, με αποτέλεσμα να απορροφούν πολύ γρήγορα το χρώμα. Αυτό όμως απέχει πολύ από το να θεωρείται πλεονέκτημα. Όπως επισημαίνουν οι επαγγελματίες κολορίστ, οι χρωστικές που απορροφούνται από τα ξηρά μαλλιά χάνουν την ικανότητά τους να αντανακλούν σωστά το φως και το χρώμα βγαίνει ανομοιογενές, θαμπό και άτονο. Αντίθετα, όσο πιο ενυδατωμένη είναι η τρίχα τόσο καλύτερα "κλειδώσει" τα μόρια των χρωστικών βοηθώντας τα να αποδώσουν το μάξιμουμ της δύναμής τους. Η λύση που προτείνουν είναι απλή: αν έχετε ξηρά ή αφυδατωμένα μαλλιά, τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από το ραντεβού σας στο κομμωτήριο, κάντε μια μίνι κούρα ενυδάτωσης, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες μάσκες και κοντίσιονερ. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τη βαφή στο σπίτι.

Μύθος: Θαμπό χρώμα που ξεθωριάζει; η βαφή φταίει!

Πριν βιαστείτε να κατηγορήσετε το νέο κιτ που αγοράσατε για να βάψετε τα μαλλιά σας ή την ικανότητα της μικρής που σας πέρασε τη βαφή στο κομμωτήριο, σκεφτείτε τι κάνατε εσείς –ή τι δεν κάνατε- για να διατηρήσετε ζωντανό το χρώμα που επιλέξατε. Πρώτα από όλα, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι το χλώριο και τα άλατα του νερού με το οποίο λούζεστε, ξεπλένουν και αλλοιώνουν κάποιες από τις χρωστικές της βαφής - κυρίως τις σκούρες και ειδικότερα τις καστανές αποχρώσεις που τις κάνει να δείχνουν μουντές. Επειδή προφανώς δεν είναι εύκολο να βάλετε φίλτρο στο ντους, προσπαθήστε τουλάχιστον να μην λούζεστε κάθε μέρα. Επιλέξτε επίσης σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, μάσκες με θρεπτικά έλαια, συνθέσεις ειδικά σχεδιασμένες για βαμμένα μαλλιά που θα προστατεύσουν το χρώμα από το ξεθώριασμα καθώς και προϊόντα styling με αντιοξειδωτικά και δείκτη αντηλιακής προστασίας SPF–τα τελευταία είναι υποχρεωτικά αν θέλετε να μη σβήσει το φλογερό κόκκινο που διαλέξατε για τα μαλλιά σας. Τέλος, για τα ξανθά βαμμένα μαλλιά δοκιμάστε, ανάμεσα σε δύο βαφές, τις εξειδικευμένες φόρμουλες που αφαιρούν την "κιτρινίλα".

Αλήθεια: Οι βαφές ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργία

Σε μια και μόνο φόρμουλα βαφής μπορούν να ανιχνευθούν ως και 50 χημικές ουσίες. Ορισμένα συστατικά όπως είναι η αμμωνία, το υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ), η ρεζορκίνη ή η διαβόητη PPD-η χημική ουσία των μόνιμων βαφών που προσδίδει ένταση και λάμψη στο χρώμα-, αρκετά συχνά αποδεικνύονται ισχυρά αλλεργιογόνα, προκαλώντας από ήπιο ερεθισμό, μέχρι και χημικό έγκαυμα στο ευαίσθητο τριχωτό ή αλλεργική δερματίτιδα στα βλέφαρα, τα αυτιά ή στο μέτωπο. Αν δοκιμάζετε για πρώτη φορά να βάψετε μόνες σας τα μαλλιά, κάντε οπωσδήποτε το τεστ ευαισθησίας (θα το βρείτε στις οδηγίες χρήσης) πριν τη χρησιμοποιήσετε. Μπορεί να σας γλυτώσει από πολλούς μπελάδες. Αν έχετε αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα στο παρελθόν και δεν μπορείτε να αποφύγετε ή δεν θέλετε να απαρνηθείτε τη βαφή, αναζητήστε μια φυτική βαφή ή μια σύνθεση νέας τεχνολογίας χωρίς αμμωνία ή PPD.

Tags hair, LOVELY HAIR, beauty, Ομορφια, μαλλιά, βαφες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3049 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4682 s // Total time: 2.7731 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X