Μεγάλες μερίδες ίσον παχυσαρκία


Μεγάλες μερίδες ίσον παχυσαρκία

Το τι καταναλώνουμε καθημερινά έχει άμεση σχέση με το βάρος μας, πόσω μάλλον οι ποσότητες που τρώμε.

Όπου κι αν κοιτάξουμε παρατηρούμε συσκευασίες jumbo: τα πατατάκια προσφέρονται σε σακούλες γίγαντες, τα φαγητά σε τεράστιες μερίδες, τα σάντουιτς σε μέγεθος υποβρυχίου και τα αναψυκτικά και τα ποτά επίσης σε τεράστιες συσκευασίες. Και όλα αυτά βέβαια, δεν βοηθούν καθόλου στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Αντίθετα, την επιδεινώνουν.

Πρόσφατα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης προχώρησε στη θέσπιση ενός νέου νόμου, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η πώληση αναψυκτικών στους κινηματογράφους, στα γήπεδα και τα εστιατόρια, προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό, αντιδράσεις. Η νομοθεσία θα τεθεί σε εφαρμογή το Μάρτιο του 2013. Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι το 58% του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι υπέρβαρο, 1 στους 8 πάσχει από διαβήτη και ένας μεγάλος αριθμός ατόμων αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας που έχουν άμεση σχέση με την κακή διατροφή και την παχυσαρκία.

Κανείς δεν αντιλέγει ότι τα αναψυκτικά προσθέτουν μία ευχάριστη νότα στη διατροφή μας, αυτό όμως πρέπει να γίνεται με μέτρο και να υπολογίζουμε τις θερμίδες που κρύβουν. Έχε υπόψη ότι αν καταναλώνεις καθημερινά 60 ml αναψυκτικό, η συνήθεια αυτή ισοδυναμεί με 22 κιλά ζάχαρη το χρόνο!

Tags Δίαιτα, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8488 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3050 s // Total time: 3.1538 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X