Κρήτη: Άγρια Ομορφιά!


Κρήτη: Άγρια Ομορφιά!

Σε δελεάζει με την άγρια ομορφιά της, το λεβέντικό της χαρακτήρα, την παράδοση και την ιστορία της. Η Κρήτη είναι ένας προορισμός κοντά στην… «καρδιά» των Κυπρίων.

Μπορεί να είναι η φιλοξενία των ανθρώπων που θα σας φέρει ξανά και ξανά σε αυτό το νησί ή η βαθιά παράδοση και η ιστορία. Μπορεί να είναι οι όμορφες παραλίες και τα φαράγγια… Το σίγουρο είναι ότι όσες φορές και αν έχετε πάει στην Κρήτη, κάτι σας ελκύει ακόμα… Δεν τα έχετε δει όλα, δεν τα έχετε χορτάσει. Θέλετε να ακούσετε ακόμα μια αυθόρμητη μαντινάδα, να ανεβείτε ακόμα μια φορά στον Ψηλορείτη, να χαθείτε στο χρόνο κάνοντας βόλτα στο Μινωικό Ανάκτορο της Φαιστού. Ή μήπως δεν έχετε πάει ακόμα στην Κρήτη;

Που να μείνετε:
Το BLUE PALACE RESORT & SPA  στην Ελούντα, διαθέτει επαύλεις, bungalows και σουίτες. Επισκεφθείτε οπωσδήποτε το βραβευμένο Elounda Spa & Thalassotherapy για να επιστρέψετε… άλλος άνθρωπος.
Το MINOS MARE ROYAL βρίσκεται στην αμμώδη παραλία του Πλατανιά στο Ρέθυμνο. Διαθέτει υδρομασάζ και κέντρο spa με σάουνα και εσωτερική πισίνα. Από τα μπαλκόνια του απολαύστε τη θέα της θάλασσας και τους κήπους που το περιβάλλουν.
Το LOUIS CRETA PRINCESS βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στα Χανιά, μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Είναι ιδανικό για οικογένειες καθώς περιλαμβάνει έναν παιδικό σταθμό, μια παιδική χαρά με πειρατικό πλοίο και τo μίνι κλαμπ «Santelino».

Αξίζει να δείτε:
Επισκεφθείτε το Μουσείο, που είναι αφιερωμένο στον Νίκο Καζαντζάκη, στην κεντρική πλατεία του χωριού Μυρτιά στο νομό Ηρακλείου. Εκεί βρίσκονται χειρόγραφα, αλληλογραφία και σημειώσεις του μεγάλου συγγραφέα, όπως και πρώτες εκδόσεις των έργων του στα ελληνικά και σ' άλλες γλώσσες, σπάνιο φωτογραφικό υλικό και κειμήλια.
Ταξιδέψτε στο «Νησί», στη Σπιναλόγκα, το νησί των λεπρών. Μπορείτε να φτάσετε σε αυτή με σκάφος από την Ελούντα, τον Άγιο Νικόλαο ή την Πλάκα.
Στο Λασίθι επιβάλλεται μια εκδρομή στο Βάι. Είναι το μοναδικό φοινικόδασος στην Ευρώπη που συνδυάζεται με ωραία παραλία διαμορφώντας μια πανέμορφη εξωτική εικόνα. Αν ανεβείτε τις σκάλες μέχρι το παρατηρητήριο που υπάρχει εκεί, μπορείτε να έχετε πανοραμική θέα σε ολόκληρη την περιοχή. Πέρα από αυτό στο Βάι θα ασχοληθείτε και με θαλάσσια σπορ.

Που να φάτε:
Γευτείτε την αυθεντική κρητική κουζίνα. Επισκεφθείτε το Βεγγέρα στο χωριό Ζαρός Ηρακλείου, για παραδοσιακή κουζίνα με συνταγές των γιαγιάδων. Αν θέλετε να συνοδεύεται το νόστιμο μεζεδάκι σας από κρητική μουσική και μάλιστα live, πηγαίνετε στο Μεσοστράτι στο Ρέθυμνο. Η νυχτερινή διασκέδαση μπορεί να συνεχιστεί μέχρι πρωίας σ’ ένα από τα πολλά κλαμπ που διαθέτει το νησί. Δοκιμάστε οπωσδήποτε ντάκο και τσικουδιά.

Μην χάσετε:
Το Ελαφονήσι, το νοτιοδυτικότερο άκρο της Κρήτης, το οποίο είναι προστατευόμενη περιοχή Natura και φημίζεται για τις εξωτικές παραλίες με την άσπρη άμμο και τα τιρκουάζ νερά.

Πηγή: Το Περιοδικό

Tags Κρητη, Διακοπές, Ταξιδι, Νησι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1204 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3060 s // Total time: 2.4265 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X