Ποιος διάσημος ηθοποιός του Hollywood είναι παντρεμένος με Ελληνίδα;


Ποιος διάσημος ηθοποιός του Hollywood είναι παντρεμένος με Ελληνίδα;

\"Διάλεξε ζωή. Διάλεξε δουλειά. Διάλεξε καριέρα. Διάλεξε οικογένεια…\". Έτσι ξεκινούσε το φιλμ-σταθμός της δεκαετίας του ’90, Trainspotting.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Ewan McGregor, έγινε σε ένα βράδυ παγκόσμιος σταρ. Και αν για τους έφηβους της Generation X οι επιλογές ήταν περιορισμένες και τα αδιέξοδα πολλά, ο Σκοτσέζος ηθοποιός φαίνεται πως είχε επιλέξει ξεκάθαρα τη ζωή, τη δουλειά, την καριέρα και την οικογένεια που ήθελε.

Το Crieff είναι μια τυπική κωμόπολη της νότιας Σκοτίας. Τυπικά βρετανικά σπίτια, κάστρα, υγρασία, αποστακτήρια ουίσκι και η παλαιότερη δανειστική βιβλιοθήκη της Σκοτίας. Αυτά είναι τα πράγματα για τα οποία φημίζεται η γενέτειρα του Ewan McGregor. Και για τον ίδιο, φυσικά. Οι γονείς του είναι καθηγητές, ο θείος του είναι ο ηθοποιός Dennis Lawson. Η μετακόμισή του στο Λονδίνο, για να παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής, όπερας και δράματος στο Guildhall School of Music and Drama, δεν αποτέλεσε έκπληξη για κανέναν στην οικογένεια. Έξι μήνες πριν την αποφοίτησή του παίρνει τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά Lipstick on Your Collar του Channel 4. Ακολουθεί η τηλεοπτική μεταφορά του Scarlet and Black για το BBC, όπου πρωταγωνιστεί με την –τότε νεαρή επίσης  Rachel Weisz και κάνει το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο, στην ταινία Being Human, αμερικανικής παραγωγής, δίπλα στον Robin Williams. Όλα αυτά το 1993. Την επόμενη χρονιά συνεργάζεται με τον Danny Boyle, συνεργασία που έμελλε να αλλάξει τη ζωή του. Πρωταγωνιστεί στην ταινία Shallow Grave και κερδίζει το βραβείο Empire Award.

Είναι 24 ετών, συμμετέχει σε τηλεοπτικές παραγωγές, αλλά ακόμη το μεγάλο ραντεβού με την επιτυχία δεν έχει έρθει. Αντίθετα, εκεί που δεν το περιμένει, έρχεται ένας κεραυνοβόλος και καθοριστικός έρωτας –όπως αποδεικνύεται– με την Eve Mavrakis, κόρη Ελλήνων μεταναστών που γεννήθηκε στη Γαλλία. Γνωρίζονται στη διάρκεια των γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς Kavanagh QC, όπου η Eve είναι μέλος της παραγωγής. Το 2012, μιλώντας για τη γνωριμία τους, αλλά και τη ζωή του πριν από αυτή, ο McGregor αποκάλυψε στην εκπομπή του Graham Norton πως «ήξερα ακριβώς εκείνη τη στιγμή πως ήθελα πραγματικά να είμαι με εκείνη (σ.σ. εννοεί την Eve) και ήξερα πως ήθελα να είμαι με εκείνη με έναν τρόπο διαφορετικό από εκείνον που ήμουν με τόσες άλλες, πολλές, πολλές, πολλές γυναίκες που ήμουν μαζί τους μέχρι εκείνη τη στιγμή. Και δεν έκανα λάθος. Έκανα τη σωστή επιλογή». Και απόδειξη του ισχυρισμού του αποτελεί ο γάμος του με την Eve, έναν μόλις χρόνο μετά τη γνωριμία τους, σε ένα γραφικό χωριουδάκι της νότιας Γαλλίας.

Το 1995 βρίσκει τον McGregor με διάφορες συμμετοχές σε ταινίες και σίριαλ, μέχρι τη στιγμή που ο Danny Boyle «επιστρέφει» με μια πρόταση για εκείνον: Να ερμηνεύσει το ρόλο του νεαρού ηρωινομανή Mark Renton στην κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας του Irvine Welsh Trainspotting. Ο McGregor κοιμήθηκε ως ένας πολλά υποσχόμενος νεαρός ηθοποιός το βράδυ της πρεμιέρας και την επομένη ξύπνησε… σταρ. Οι έφηβοι ταυτίζονται, οι αίθουσες γεμίζουν, τα ταμεία πλημμυρίζουν με χρήματα. O Φεβρουάριος του 1996 είναι ο μήνας ορόσημο για εκείνον, αφού το ραντεβού του ήταν διπλό. Το ένα με την επιτυχία και το άλλο με το πρώτο του παιδί, την Clara Mathilde.

Ακολουθούν διάφορες κινηματογραφικές δουλειές, που δεν έχουν όμως το πρεστίζ του Trainspotting. Αυτό συμβαίνει μέχρι το 1999, όταν και βγαίνει στις αίθουσες το Star Wars Episode I: The Phantom Menace του George Lucas, όπου ο McGregor υποδύεται τον Obi Wan Kenobi. Τον ίδιο ρόλο θα ερμηνεύσει και στις επόμενες δύο ταινίες της σειράς (Star Wars Episode II: Attack of the Clones – 2002, Star Wars Episode III: Revenge of the Sith – 2005). Δουλεύει ασταμάτητα σε πολλές παραγωγές και το Μάιο του 2001, στο Φεστιβάλ των Κανών, παρουσιάζεται το Moulin Rouge, η ταινία-μιούζικαλ του Baz Luhrmann, στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τη Nicole Kidman. Έξι μήνες αργότερα, γίνεται πατέρας ενός κοριτσιού για δεύτερη φορά, της Esther Rose. Οι ταινίες που γυρίζει είναι όλων των ειδών. Από εμπορικές, μέχρι ανεξάρτητες παραγωγές, φτάνει να υπάρχει το κίνητρο. "Να δουλεύεις με τον Roman Polanski για το Ghostwriter είναι εξαιρετικό, όπως επίσης και με τον Riddley Scott, για το Black Hawk Down" δηλώνει παρότι οι δύο ταινίες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Όπως και αυτές με τον Woody Allen και τον Michael Bay, άλλωστε.

Η υποκριτική είναι η αγάπη του και οι μηχανές η εκτόνωσή του. Έτσι, το 2004 ζει τη δική του "Οδύσσεια" διανύοντας πάνω στη σέλα της μηχανής του 35.000 χιλιόμετρα σε 115 ημέρες, ταξιδεύοντας μαζί με τον φίλο του Charley Boorman, από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη, μέσω Ευρώπης, Ρωσίας και Καναδά. Συνεργάζεται ήδη με τη UNICEF και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του επισκέπτονται χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο οργανισμός. Τρία χρόνια αργότερα, ακολουθεί μια νέα πρόκληση, και πάλι στη σέλα της μηχανής του, που από το Λονδίνο τους «βγάζει» στο Κέιπ Τάουν και πάλι σε συνεργασία με τη UNICEF.

Η οικογενειακή του ευτυχία ολοκληρώνεται με την υιοθεσία της Jamyan (από τη Μογγολία, που ήταν 5 ετών όταν υιοθετήθηκε) το 2006 και της Anouk το 2011. Το 2009 η οικογένεια αποφασίζει να μετακομίσει στο Λος Άντζελες, αφού γυρίζει κατά μέσο όρο δύο ταινίες το χρόνο. "Κάθε ταινία την ξεκινάω με ενθουσιασμό" ήταν η απάντησή του στην ερώτηση αν έχει συμμετάσχει σε παραγωγές μόνο και μόνο για τα χρήματα.

Τη θεατρική σεζόν 2014-15, ο McGregor βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, αφού έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο στο Broadway, ως Henry στην παράσταση The Real Thing του Tom Stoppard. Περήφανος, ο ηθοποιός ανέβασε μια φωτογραφία της μαρκίζας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, με τη σημείωση: "Το όνομα στα φώτα του Broadway. Μεγάλη στιγμή για ένα μικρό ηθοποιό από το Crieff». Φυσικά και μόνο "μικρός" δεν είναι. Έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους κορυφαίους του χώρου του και είναι μόλις 43 ετών. Το 2012 ανακηρύχτηκε "Ιππότης", ενώ βρίσκεται μεταξύ των ηθοποιών που διαθέτουν υψηλό πρεστίζ ανάμεσα στους εκπροσώπους της showbiz. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως παραμένει συνεργάτης της UNICEF και της Go Campaign, ενώ είναι και ένα από τα πρόσωπα του ασφαλιστικού κολοσσού της ΙΝG.

Στις 31 Μαρτίου ο ηθοποιός έκλεισε τα 43 του. Με τη σύζυγό του θα γιορτάσουν σε μερικούς μήνες την πορσελάνινη επέτειό τους, τα είκοσι χρόνια γάμου δηλαδή. Το 2016 συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από τότε που τον ανέδειξε το Trainspotting. Ο ίδιος σχεδόν επιβεβαίωσε τις φήμες πως είναι έτοιμος να ξεκινήσει τα γυρίσματα για το sequel της ταινίας μέσα στο 2016. "Πριν από δέκα χρόνια δεν θα ήμουν έτοιμος να το κάνω» είχε δηλώσει σε συνέντευξη. «Διάλεξε μέλλον… Διάλεξε φίλους…". Ο Ewan McGregor προφανώς έχει τον τρόπο του.

Tags Ewan McGregor, Eve Mavrakis


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1072 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2720 s // Total time: 3.3793 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X