10+1 τρόποι πρόληψης των ρυτίδων


10+1 τρόποι πρόληψης των ρυτίδων

Αλήθεια εσύ ξέρεις ποιοί είναι οι εχθροί του δέρματος;

Είτε είστε 35 και μόλις έχουν αρχίσει να εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες, είτε 55 και το δέρμα σας δεν μπορεί πλέον να κρύψει την ηλικία σας, θα πρέπει πάντα να αναζητάτε τρόπους για να μειώσετε την εμφάνιση νέων ρυτίδων.

Πολλές γυναίκες και άνδρες πιστεύουν ότι η γήρανση του δέρματος είναι αναπόφευκτη, αλλά με τις πληροφορίες και την τεχνολογία που διαθέτουμε  σήμερα, μπορούμε πραγματικά να φαινόμαστε όσο νέοι αισθανόμαστε. Πιο κάτω θα βρείτε 11 τρόπους να αποφύγετε την εμφάνιση νέων ρυτίδων.

1.      Αποφεύγετε τον ήλιο

Υπάρχουν δεκάδες μελέτες στη βιβλιογραφία, οι οποίες υποστηρίζουν ότι ο ήλιος είναι αναμφισβήτητα η νούμερο ένα αιτία για την εμφάνιση των ρυτίδων. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ακόμα, ότι ο ήλιος αποτελεί πιο ισχυρό παράγοντα στη γήρανση του δέρματος από ότι η κληρονομικότητα.

2.      Αντηλιακή κρέμα προσώπου

Το αντηλιακό είναι μια καλή λύση για την προστασία του δέρματος από τον ήλιο. Ακόμα και τους χειμερινούς μήνες καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε αντηλιακό, αφού μπορεί να σας προστατεύσει από τον καρκίνο του δέρματος και είναι ένας καλός σύμμαχος στην πρόληψη της εμφάνισης ρυτίδων από τον ήλιο.

3.      Κόψτε το κάπνισμα

Όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι το κάπνισμα γηράσκει το δέρμα. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί απελευθερώνει ένα ένζυμο, το οποίο διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τα οποία αποτελούν σημαντικά συστατικά του δέρματος.

4.      Ο ύπνος βοηθά το δέρμα

Ο ύπνος αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα για την υγεία του δέρματος σας. Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ, αφού όταν δεν κοιμάστε αρκετά το σώμα παράγει μεγάλες ποσότητες κορτιζόνης, μια ορμόνη που διασπά τα κύτταρα του δέρματος. Αντίθετα, όταν ξεκουράζεστε αρκετά τότε το σώμα παράγει περισσότερη αυξητική ορμόνη, η οποία βοηθά το δέρμα να παραμένει πιο σκληρό, περισσότερο ελαστικό και λιγότερο ευάλωτο στις ρυτίδες.

5.      Κοιμηθείτε ανάσκελα

Έχει αποδειχθεί ότι το να κοιμάστε κάθε νύχτα σε συγκεκριμένες στάσεις, όπως μπρούμυτα ή στο πλάι μπορεί να προκαλέσετε τις «ρυτίδες ύπνου», ρυτίδες οι οποίες παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος, ακόμα και όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι ή αλλάζετε θέση. Όταν κοιμάστε στο πλάι αυξάνονται οι ρυτίδες στα μάγουλα και στο σαγόνι, ενώ το να κοιμάστε μπρούμυτα βοηθά στην εμφάνιση ρυτίδων στο μέτωπο. Για να μειώσετε την εμφάνιση ρυτίδων προσπαθήστε να κοιμάστε ανάσκελα.

6.      Βάλτε το ψάρι στη διατροφή σας

Το ψάρι και ειδικά ο σολομός, αποτελούν μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης η οποία είναι ένα πολύ σημαντικό δομικό στοιχείο του δέρματος. Αποτελεί επίσης μεγάλη πηγή των πολύ γνωστών σε όλους μας λιπαρών οξέων ωμέγα - 3, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση υπέροχης επιδερμίδας. Τα λιπαρά οξέα ωμέγα - 3 βοηθούν το δέρμα να θρέψει και να διατηρηθεί παχουλό και νεανικό χωρίς ρυτίδες.

7.      Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Το κλειδί βρίσκεται στις αντιοξειδωτικές ενώσεις τους. Αυτές οι ενώσεις καταπολεμούν την ζημία που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες (ασταθή μόρια που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα). Οι αντιοξειδωτικές ενώσεις, βοηθούν το δέρμα να δείχνει νεότερο πιο λαμπερό και το προστατεύουν από ορισμένες συνέπειες της φωτογήρανσης.

8.      Χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα

Πολλές φορές οι γυναίκες δείχνουν τόσο ενδιαφέρον για τα αντιγηραντικά προϊόντα, που σχεδόν ξεχνούν τη σημαντικότητα μιας απλής  ενυδατικής κρέμας. Ένα δέρμα το οποίο είναι καλά ενυδατωμένο δείχνει πιο λαμπερό, πιο φρέσκο και οι ρυτίδες και οι πτυχώσεις φαίνονται λιγότερο.

9.      Μην υπέρ-πλένετε το πρόσωπό σας

Το υπερβολικό πλύσιμο του προσώπου ακόμα και με καθαρό νερό στερεί από το δέρμα τα φυσικά έλαια και γενικά την φυσική ενυδάτωση του. Επίσης, όταν πλένετε το πρόσωπο σας πολύ συχνά μπορεί να καταστρέψετε ακόμα και τη φυσική άμυνα του δέρματος, αφού πολλά σαπούνια προσώπου, προκαλούν αυτό το φαινόμενο. Για να αποφύγετε αυτό το αποτέλεσμα, είναι καλύτερα να  χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού τα οποία είναι ενισχυμένα με ενυδατικές ουσίες.

10.   Botox

Μια από τις πιο γνωστές και ευρέως διαδεδομένες μεθόδους καταπολέμησης των ρυτίδων είναι το Botox, το οποίο είναι ένα ενέσιμο προϊόν που αποτελείται από 100% καθαρή αλλαντική πρωτεΐνη τύπου Α. Το Botox, έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τους μύες οι οποίοι βρίσκονται ακριβώς κάτω από τις ρυτίδες με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο ομαλό και να μη τσαλακώνεται.

11.   Fillers

Μια ακόμα πολύ γνωστή μέθοδος και πολύ αποτελεσματική είναι και η μέθοδος των fillers, κατά την οποία ο γιατρός γεμίζει τις ρυτίδες με μια ποικιλία ουσιών, συμπεριλαμβανομένου του κολλαγόνου, υαλουρονικού οξέως και άλλων συνθετικών ενώσεων.

Δρ. Δημήτρης Σταύρου είναι Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μετεκπαίδευση στην πλαστική χειρουργική στο Chaim Sheba Medical Center at Tel - Hashomer, Tel - Aviv, Israel.

Tags ρυτιδες, δερμα, προσωπο, Ομορφια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2476 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4949 s // Total time: 2.7425 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X