Ποιο σαμπουάν ταιριάζει στα μαλλιά μου;


Ποιο σαμπουάν ταιριάζει στα μαλλιά μου;

Γιατί μόνον έτσι τα μαλλιά διατηρούν τη φυσική τους λάμψη και ζωντάνια

Χρώματα κι αρώματα στις ελκυστικές συσκευασίες αποσπούν, τις περισσότερες φορές, την προσοχή μας με αποτέλεσμα να ξεχνάμε τον πραγματικό ρόλο των σαμπουάν. Να καθαρίζουν μεν αλλά και να συνεργούν, χάρη στα ενεργά συστατικά που περιέχουν, στην καλή υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Γιατί μόνον έτσι τα μαλλιά διατηρούν τη φυσική τους λάμψη και ζωντάνια.

Όλοι γνωρίζουμε πως ο βασικός ρόλος των σαμπουάν είναι η καθαριότητα των μαλλιών. Όμως, ταυτόχρονα, πρέπει να σέβονται την ισορροπία στο τριχωτό της κεφαλής, να αφήνουν τα μαλλιά απαλά και ευκολοχτένιστα και πάνω απ όλα να καλύπτουν τις ξεχωριστές ανάγκες που έχει κάθε τύπος τρίχας. Γι' αυτό και στη βασική φόρμουλα με τους καθαριστικούς, μαλακτικούς παράγοντες και τα επιλεγμένα συντηρητικά προστίθενται εξειδικευμένα συστατικά που εξασφαλίζουν την απαιτούμενη δράση. Αν γνωρίζουμε λοιπόν ποια είναι τα συστατικά που ενδείκνυνται για τον τύπο των μαλλιών μας, αρκεί μια σύντομη ματιά στη λίστα, στην πίσω πλευρά της συσκευασίας, για να εντοπίσουμε το κατάλληλο σαμπουάν χωρίς χάσιμο χρόνου και χρημάτων.

Κανονικά μαλλιά. Είναι τα μαλλιά με χοντρή, ανθεκτική τρίχα. Η μεγάλη διάμετρος της τρίχας υποδεικνύει και την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, που εξηγεί τη μεγάλη αντοχή τους στις καθημερινές επιθέσεις. Τα κανονικά μαλλιά έχουν φυσικό όγκο και είναι εύκολα στο φορμάρισμα. Παρόλα αυτά, αν δεν έχουν την κατάλληλη φροντίδα, μπορεί να καταλήξουν βαριά και άτονα. Ενυδατικοί και μαλακτικοί παράγοντες σε αρμονικό συνδυασμό με τους καθαριστικούς συνθέτουν το ιδανικό κοκτέιλ για την καθημερινή περιποίηση.

Λιπαρά μαλλιά. H υπερβολική παραγωγή σμήγματος, που οφείλεται κυρίως σε ορμονικές αλλαγές αλλά και στο έντονο στρες, είναι η αιτία για τα λιπαρά μαλλιά. Δείχνουν βρώμικα, δεν έχουν όγκο και είναι δύσκολα στο φορμάρισμα. Το καθημερινό λούσιμο μοιάζει να είναι αναπόφευκτο, τουλάχιστον για την καλή εικόνα τους. Το πρόβλημα όμως παραμένει. Το ζητούμενο είναι να θέσουμε υπό έλεγχο την παραπανίσια παραγωγή σμήγματος. Γι' αυτό και αναζητούμε σαμπουάν που περιέχουν φυτικά συστατικά- δεντρολίβανο, τσουκνίδα, χαμομήλι και tea tree oil-, εκχυλίσματα φρούτων- λεμόνι- με σμηγματορρυθμιστική δράση, όπως και βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία- που καθαρίζουν αλλά και θρέφουν την τρίχα. Το μυστικό εδώ δεν είναι ο "συνωστισμός" δραστικών συστατικών. Δεν χρειάζεται να επιβαρύνουμε το τριχωτό της κεφαλής. Όσο πιο απαλή είναι η σύνθεση τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα.

Ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Eίναι θαμπά, εύθραυστα , άγρια στην υφή, έχουν την τάση να φριζάρουν και εμφανίζουν ψαλίδα. Τεχνικές επεξεργασίες, ηλιακή ακτινοβολία, λανθασμένες lifestyle επιλογές φθείρουν την τρίχα. Η πλούσια, σε βάθος ενυδάτωση έχει αποδειχτεί ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να ανακτήσουν τα μαλλιά τη φυσική τους λάμψη, λεία και απαλή υφή. Και αυτό το εξασφαλίζουν τα θρεπτικά έλαια, με πρώτο και καλύτερο το έλαιο αργκάν, όπως επίσης και η γλυκερίνη, η διμεθικόνη- dimethicone-, πολυμερές με βάση τη σιλικόνη, η κυκλομεθικόνη- cyclomethicone-, συνθετικό έλαιο σιλικόνης που περιβάλλουν την τρίχα, την προστατεύουν και τη διατηρούν ενυδατωμένη.

Λεπτή τρίχα. Η βασική της διαφορά από την κανονική, χοντρή τρίχα είναι ότι περιέχει 50% λιγότερες πρωτεΐνες και έχει μικρότερη διάμετρο. Τα μαλλιά με λεπτή τρίχα δείχνουν άτονα, φθείρονται ευκολότερα και είναι δύσκολα στο φορμάρισμα. Τα σαμπουάν με πολυμερή – polyquartenium 7 ή 10- εξασφαλίζουν όγκο στη λεπτή τρίχα. Όπως επίσης και οι συνθέσεις που περιέχουν υδρολυμένη πρωτεΐνη σιταριού- hydrolyzed wheat protein-, ένα συστατικό πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, το οποίο αυξάνει τη διάμετρο της τρίχας.

Σγουρά, ατίθασα μαλλιά. Τα κατσαρά μαλλιά είναι συνήθως ξηρά και δείχνουν σαν να χρειάζονται φροντίδα. Το κλειδί στην καθημερινή τους περιποίηση είναι η σωστή θρέψη. Αναζητούμε λοιπόν σαμπουάν με φυσικά λιπίδια- shea butter, έλαιο μακαντέμια ή έλαιο χοχόμπα (jojoba oil), πλούσιους ενυδατικούς και μαλακτικούς παράγοντες, βλέπε γλυκερίνη, και πρωτεΐνες.

Tags hair, beauty, shampoo, μαλλιά, Ομορφια, σαμπουαν


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3607 s (249 Queries.) // Parse time: 0.5313 s // Total time: 2.8920 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X