Τριέστη: Πανέμορφη και γαλήνια


Τριέστη: Πανέμορφη και γαλήνια

Ενέπνευσε ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων, διότι έχει τη δική της μοναδική γοητεία και είναι ιδανική για όσους αγαπούν τις καταδύσεις, τις εξερευνήσεις, την ιστορία.

Η Τριέστη ή Τεργέστη είναι μία ρομαντική πόλη στις όχθες της Αδριατικής, που κτίστηκε από τους Ρωμαίους το 177 π.Χ. Αργότερα την κατέλαβαν οι Γότθοι και οι Λογγοβάρδοι, ενώ προς τα τέλη του 13ου αιώνα κυριεύτηκε από τους Βενετούς. Το 1719 κηρύχθηκε ελεύθερο λιμάνι από τον Κάρολο ΣΤ'. Τρεις φορές ήταν υπό κατοχή των Γάλλων, στην εποχή του Ναπολέοντα. Στις 30 Οκτωβρίου 1918 ενώθηκε με την Ιταλία, αλλά κατά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο την κατέλαβαν οι Γερμανοί και το 1945 την απελευθέρωσαν οι γιουγκοσλαβικές δυνάμεις του στρατάρχη Τίτο. Στη συνέχεια βρέθηκε κάτω από γιουγκοσλαβική κυριαρχία, αλλά τελικά, μετά από συνεννοήσεις, επανήλθε στην Ιταλία. Όλη αυτή η ιστορική διαδρομή της είναι εμφανής τόσο στα μνημεία της όσο και στις διάφορες γλώσσες που μιλά ο πληθυσμός της, με κυρίαρχες τα Ιταλικά και τα Γερμανικά. Σήμα κατατεθέν της παραθαλάσσιας πόλης, το κάστρο Miramare, το οποίο κτίστηκε από το δούκα Μαξιμιλιανό της Αυστρίας.

Πού να μείνετε:
1. Τo HOTEL GREIF MARIA THERESIA, (5 αστ.,), βρίσκεται στην ήσυχη περιοχή Barcola και έχει υπέροχη θέα τον κόλπο της Τριέστης. Είναι, μάλιστα, από τα ξενοδοχεία που υπερηφανεύεται για το κέντρο ευεξίας που διαθέτει.
2. ΤΟ URBAN HOTEL DESIGN, (4 αστ.,), απέχει μόλις 150 μέτρα από την ακτή και την Piazza Dell’Unità και δίνει έμφαση στο design και το στυλ του.
3. ΤO NH JOLLY TRIESTE, (4 αστ.,), είναι πενταώροφο ξενοδοχείο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και δύο καλά εστιατόρια.
4. ΤO COPPE, (4 αστ.), στο κέντρο, είναι ένα μοντέρνο design hotel, με ένα στυλάτο μπαράκι που είναι ανοικτό όλο το 24ωρο.
5. ΤO ALBERGO ALLA POSTA, (3 αστ.), με την προσεγμένη διακόσμηση που το χαρακτηρίζει, βρίσκεται σε κεντρική πλατεία της πόλης. Το ιστορικό τραμ Opicina σταματά ακριβώς έξω από το ξενοδοχείο.

Τι να κάνετε:
1. ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΕΙΤΕ στο ασυνήθιστο υβριδικό τραμ Opicina. Πηγαίνει από το κέντρο της πόλης στο ύψωμα της περιοχής Opicina, χαρίζοντάς σας εξαιρετική θέα της Αδριατικής και της πόλης. Διανύει  μόνο 5 χιλιόμετρα. Το τραμ πρωτολειτούργησε το 1902.
2. ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ το κάστρο Miramare μέσω ξηράς, προτιμήστε να πάτε μέχρι εκεί με σκάφος, για να απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο που θα ξεδιπλώνεται μπροστά σας. Στους κήπους του κάστρου θα δείτε το Castelletto και την προστατευόμενη θαλάσσια ζωή της περιοχής. Προσοχή όμως, θα μπείτε μόνο αν βγάλετε τα παπούτσια σας!
3. ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ από την πόλη μπορείτε να μπείτε στην τεράστια σπηλιά Grotta Gigante. Είναι η μεγαλύτερη «τουριστική» σπηλιά στον κόσμο και για το κοινό άνοιξε το 1908. Έχει ύψος 107 μέτρα, μήκος 280 μέτρα και πλάτος 65 μ. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η σπηλιά είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά.
4. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΟΔΟ viale Miramare θα βρείτε το La voce della Luna bar & restaurant. Με θέα τη θάλασσα, απολαύστε καλομαγειρευμένο φρέσκο ψάρι.
5. Η ΠΟΛΗ ΛΑΤΡΕΥΕΙ τα παλιά ιστορικά café της. Σίγουρα θα καθίσετε στο Caffè degli Specchi, που βρίσκεται στην πλατεία Unità d´Italia, είτε για espresso και παγωτό είτε για φαγητό.
6. ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ της Τριέστης, σε ένα στενό, θα βρείτε τον πολυχώρο Knulp. Διαθέτει café, βιβλιοθήκη, μπαράκι με μουσική και προσφέρεται για χαλαρά απογεύματα ή βράδια.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Ο Άγιος Νικόλαος είναι το σημείο όπου συνέλαβαν τον Ρήγα Φεραίο και τους συντρόφους του, την 1η Δεκεμβρίου 1797, και τον παρέδωσαν στους Τούρκους του Βελιγραδίου.

Πηγή φωτογραφίας: italymag.co.uk

Tags τριέστη, ιταλια, Ταξιδι, ταξιδια, Διακοπές


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4130 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3187 s // Total time: 2.7317 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X