Don't miss: Τοσκάνη


Don

Είναι ένα πραγματικό διαμάντι, με έξι τοποθεσίες της να έχουν κηρυχθεί από την UNESCO, Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενώ συνδυάζει τη χλιδή και κοσμοσυρροή των πόλεων με την αρχοντιά και την ηρεμία της υπαίθρου.

Ποιητές και ζωγράφοι την εξυμνούν, ντόπιοι και περιηγητές τη θαυμάζουν! Η απίστευτη αυτή περιοχή της Ιταλίας, με τους αμπελώνες, τα μεσαιωνικά κάστρα και τις επαύλεις τριγυρισμένες από κυπαρίσσια, είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών, αλλά και όλων των αισθήσεων!

Πού να πας
Είναι η γη των καταπληκτικών μοναστηριών και των υπέροχων τοπίων. Χρησιμοποιώντας ως βάση σου την περιοχή της Σιένα, μπορείς να επιλέξεις το Grand Hotel Continental (www.royaldemeure.com <http://www.royaldemeure.com>). Αν προτιμάς πύργο σού προτείνω το Antica Torre (www.anticatorresiena.it) και απ’ εκεί, μπορείς να εξερευνήσεις την περιοχή. Παράλειψη θα αποτελέσει, η μη επίσκεψή σου στο Ανγκιάρι (ένα από τα ωραιότερα περιτειχισμένα χωριά του Μεσαίωνα), αλλά και την πόλη Σανσεπόλκρο στην κοιλάδα του Τίβερη. Η ομορφότερη περιοχή της Τοσκάνης, όμως, βρίσκεται στην κοιλάδα του Κιάντι. Ήρεμοι λόφοι, συστάδες κυπαρισσιών, γοητευτικά χωριά, αγροικίες, περιτειχισμένοι πύργοι, αμπελώνες, μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι και δρόμοι γεμάτοι στροφές που αποκαλύπτουν κάθε φορά απίστευτη θέα. Γύρω από τη Σιένα βρίσκονται μερικά από τα ομορφότερα χωριά της Τοσκάνης. Στο Σαν Τζιμινιάνο θα εντυπωσιαστείς με τους 14 πύργους (από τους 72, που κάποτε υπήρχαν εκεί), ενώ στο Μοντεριτζιόνι θα θαυμάσεις το τεράστιο φρούριο που δεσπόζει στο χωριό, από το 12ο αιώνα. Ορμητήριο για τις εξορμήσεις σου στην Τοσκάνη, μπορεί να αποτελέσει και η Λούκα, όπου το περιβάλλον είναι πιο άγριο αλλά εξίσου μαγευτικό. Ειδυλλιακές τοποθεσίες για πεζοπορία και ποδηλασία, αλλά και λουτροπόλεις σε απομεινάρια ρωμαϊκών πόλεων. Σε μικρή απόσταση από τη Λούκα, η ύπαιθρος είναι γεμάτη πανέμορφες επαύλεις, σωστά ανάκτορα με αναγεννησιακή αρχιτεκτονική που περιβάλλονται από απαράμιλλου κάλλους κήπους. Η ομορφότερη όλων, θεωρείται η Βίλα Ρεάλε, η οποία περιήλθε στην κατοχή της αδερφής του Ναπολέοντα. Αν προτιμάς να μείνεις στο κέντρο της Λούκα, δεν υπάρχει ιδανικότερο ξενοδοχείο από το Albergo San Martino (www.albergosanmartino.it <http://www.albergosanmartino.it>) που βρίσκεται κοντά στον καθεδρικό ναό της πόλης. Αν όμως προτιμάς κάτι εκτός, τότε η Villa Principessa (www.hotelprincipessa.com) θα σε ενθουσιάσει. Βέβαια, Τοσκάνη χωρίς τη Φλωρεντία, μία πόλη απίστευτης ομορφιάς και πολιτιστικού πλούτου στην οποία αξίζει να περάσεις αρκετές ημέρες ή και να της αφιερώσεις ένα ολόκληρο ταξίδι. Απόλαυσε πρώτα ένα καλό καπουτσίνο στο Manaresi (via de Lamberti 16r) και μετά ξεκίνησε για Uffizi, ένα από τα πιο διάσημα μουσεία του κόσμου, όπου φιλοξενούνται έργα πάρα πολλών καλλιτεχνών.

Τι να αγοράσεις
Εκτός από αποθέματα σε πλουσιοπάροχες ποσότητες κρασιών από τους αμπελώνες που επισκέφτηκες, επιστρέφοντας από την Τοσκάνη είναι απαραίτητο να φέρεις μαζί σου ‘διαμάντια’ παραδοσιακής τέχνης. Ενδεικτικά σου αναφέρω όλα όσα πρέπει να περιέχουν οι βαλίτσες σου στην επιστροφή: από τη Λούκα υπέροχα μεταξωτά, κεραμικά από το Σαν Τζιμινιάνο, δαντέλες από το μικρό χωριό του Galliano, εκπληκτικά κοσμήματα θα βρεις στο Αρέτσο, όπως επίσης τα εξαιρετικής ποιότητας βαμβακερά, λινά, μάλλινα και άλλα υφάσματα, χειροποίητα ή μη.

Τι να πιεις
Προτίμησε τα κόκκινα κρασιά της περιοχής που επισκιάζουν τα λευκά. Επέλεξε κόκκινο Μπρουνέλο (γνωστά είναι αυτά του Biondi Santi, Case Basse, Lisini, Altesino, Il Poggione και Villa Banfi). Δοκίμασε, όμως και τα λευκά Carmen, Casale και Vigna a Solatio του Falchini, όπως και το Terra di Tufo των Terruzzi & Puthod. Μην ξεχάσεις και την περίφημη γκράπα, το γνωστό απεριτίφ από απόσταγμα σταφυλιού!

Τι να φας
Αλλαντικά από κρέας αγριόχοιρου, μανιτάρια βολέτι, τυρί πεκορίνο από πρόβειο γάλα, μέλι από δεντρολίβανο και εξαιρετικό ελαιόλαδο. Απίθανα antipasti (πρώτα πιάτα) ζυμαρικά πάντα al dente, ριζότο, νιόκι (από τα καταπληκτικότερα που έχεις δοκιμάσει) και βέβαια το καταπληκτικό μπιστέκα αλά φιορεντίνα. Το επιδόρπιο επιβάλλεται να είναι παγωτό ή τιραμισού!

Πού να μείνεις
7047 Boutique Hotel
Via San Goro, 1- San Miniato (Pisa), info@7047.it
Argentario Resort Golf & Spa
Via Acquedotto Leopoldino - 58018 Porto Ercole, info@argentariogolfresortspa.it
Villa Le Maschere Resort
Via Nazionale 75, 50031 Barberino di Mugello, info@villalemaschere.it
Hotel San Ranieri
Via Filippo Mazzei n.2, Cisanello, 56124 PISA, info@sanranierihotel.com

Πηγή: Home & Design

Tags Ταξιδι, Διακοπές, τοσκανη, ιταλια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.4068 s (235 Queries.) // Parse time: 0.3014 s // Total time: 3.7082 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X