Σπίτι στο Μπαλί: Εξωτικό καταφύγιο


Σπίτι στο Μπαλί: Εξωτικό καταφύγιο

Η «Villa Tantangan» βρίσκεται στην ακτή Nyanyi, μια απομονωμένη και απομακρυσμένη παραλία δυτικά του Μπαλί με θέα τα ηφαίστεια της περιοχής.

Με θέα τον Ινδικό Ωκεανό, τα ηφαίστεια και το φυσικό ρυάκι που κατηφορίζει από το Βορρά, η προνομιακή αυτή κατοικία είναι κτισμένη μέσα σε μια έκταση 6500 τετραγωνικών μέτρων. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Word of Mouth δέχτηκε την πρόκληση να δημιουργήσει ένα σπίτι που πραγματικά ενσωματώνεται με το τοπίο γύρω του.

Landscaped architecture
Ο σχεδιασμός τής «Villa Tantangan» ακολουθεί τη φιλοσοφία της αρχιτεκτονικής η οποία καταργεί τα όρια ανάμεσα στο φυσικό και το χτιστό περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο, το κτίσμα αφομοιώνεται από το φυσικό τοπίο που το περιβάλλει και γίνεται ένα με αυτό, τη στιγμή που τα μεγάλα παράθυρα και οι πόρτες του, επιτρέπουν στη μαγευτική θέα να εισβάλλει από παντού, μετατρέποντάς το σε μια ζωντανή πινακοθήκη!
Η όλη αρχιτεκτονική του εκμεταλλεύεται έξυπνα την κεντρική αυλή η οποία δημιουργήθηκε από τα δωμάτια που κτίστηκαν κατά μήκος, ενώ αρκετές προσωπικές γωνιές προκύπτουν σε διάφορα σημεία της οικοδομής, με πολλούς ανοιχτούς χώρους να ενισχύουν όλη την περίμετρό της. Τα δωμάτια βρίσκονατι σε διαφορετικά επίπεδα και το καθένα διαθέτει στην οροφή του είτε φυσική βλάστηση είτε γλάστρες, που του παρέχουν δροσιά και γίνονται ένα με το πράσινο που τα περιβάλλει.
Η «Villa Tantangan» έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι λειτουργικά αυτάρκης. Αρκετά «πράσινα συστήματα» δίνουν έξυπνες λύσεις εξαερισμού, αντιηλιακής προστασίας και χαμηλής κατανάλωσης σε ρεύμα και νερό, ο σωστός προσανατολισμός της κατοικίας δίνει το πλεονέκτημα ενός πιο σωστά δομημένου τρόπου ζωής.

Με φυσικά υλικά
Η διακόσμηση της κατοικίας αυτής δεν περιορίζει και δεν κουράζει καθόλου, αφού αποφεύγει τις φλύαρες στιλιστικές παρεμβάσεις. Το ξύλο, η πέτρα, το άσπρο και το γκρι είναι στοιχεία που «ενώνονται» όμορφα με την ηρεμία του τοπίου.
Άνετοι χώροι και μεγάλα δωμάτια είναι το χαρακτηριστικό της «Villa Tantangan», η οποία  προσφέρει στους ένοικους της ένα εξωτικό lifestyle. Τα έπιπλα δίνουν έμφαση στην άνεση, οι λεπτομέρειες στη διακόσμηση των δαπέδων και των τοίχων σέβονται το έθνικ στοιχείο και η διαρρύθμιση των χώρων συντηρεί μια ουδέτερη και απόλυτα διαχρονική αισθητική.
Η φύση, από την άλλη, πραγματικά αγκαλιάζει ολόκληρη την οικοδομή και δεν αφήνει περιθώρια να σκεφτεί κανείς ότι είναι απλά μια κατοικία, αλλά ένας επίγειος παράδεισος!

Project leader: Valentina Audrito
Design team: Robin Bimantoro, Fika Herdiani, Dewi Arianti

Photo: Moch. Sulthonn + David Burden + Yaeko Masuda

Πηγή: Home & Design

Tags Σπιτι, Μπαλι, Bali, Εξωτικός, Προορισμός, Design, Διακοσμηση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7581 s (233 Queries.) // Parse time: 0.7786 s // Total time: 3.5367 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X