Γυμναστείτε γιατί θ’ αρρωστήσετε


Γυμναστείτε γιατί θ’ αρρωστήσετε

Οι εργαζόμενοι σήμερα καλούνται να εργάζονται καθιστοί για πολλές ώρες την ημέρα.

Όμως, η καθιστική ζωή κουράζει τους μυς που κρατούν τη σπονδυλική στήλη, προκαλεί πονοκεφάλους, αυχενικά σύνδρομα, πόνους και ακαμψία στη ράχη, συγκέντρωση τοξινών στο ανθρώπινο σώμα αλλά και παχυσαρκία. Ακόμα, δεν προκαλεί μόνο μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά συνδέεται και με καρδιαγγειακά, διαβήτη, καρκίνο, ακόμα και με πρόωρο θάνατο.                                                                      Παρά το ότι μπορεί να το θεωρείτε δύσκολο, σας διαβεβαιώνουμε ότι ακόμα και απλές καθημερινές αλλαγές στις συνήθειές μπορούν να μας «γλυτώσουν» από την καθιστική ζωή και τις συνέπειές της.                

Αναφέρουμε σχετικά:
- Αυξήστε την καθημερινή σας δραστηριότητα. Όλοι έχουμε 30 λεπτά με μια ώρα στη διάθεση μας τρεις φορές την εβδομάδα για λίγο περπάτημα ή για να πάμε στο γυμναστήριο.
- Αφήστε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και περπατήστε μέχρι το περίπτερο, τον φούρνο ή τη φίλη σας.
- Όταν είστε στο γραφείο, δοκιμάστε να σηκώνεστε κάθε τόσο και να περπατάτε για λίγο, να επιστρέφετε και μετά πάλι από την αρχή.
- Όταν εργάζεστε, να κάθεστε σωστά. Τα πόδια πρέπει  να πατάνε καλά στο έδαφος. Οι μηροί με τις γάμπες να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών, για να γίνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
- Να κινείτε τακτικά τον λαιμό, τα χέρια και τους ώμους ενώ κάθεστε στο γραφείο ή στο αυτοκίνητο.
- Αν ο χώρος σας το επιτρέπει, κάντε κάποιες απλές ασκήσεις ενώ κάθεστε. Για παράδειγμα, τεντώνετε τα χέρια μας μπρος-πίσω ή επιλέξτε κάποιες διατάσεις .
- Όταν κάθεστε στην καρέκλα να ακουμπούμε καλά την πλάτη στο κάθισμα χωρίς να καμπουριάζετε και να έχετε τους ώμους προς τα πίσω και το στήθος ελαφρά προς τα έξω.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
GROUP & PERSONAL TRAINER
Salto Health and Fitness
[email protected]

Tags γυμναστικη, ΑΣΚΗΣΕΙΣ, ΜΥΕΣ, εργασία, λαιμος, ΕΔΑΦΟΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8620 s (279 Queries.) // Parse time: 0.2263 s // Total time: 3.0883 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X