Βάζει στη θέση του τον Κόνινγκ ο Γερουσιαστής Μενέντεζ


Βάζει στη θέση του τον Κόνινγκ ο Γερουσιαστής Μενέντεζ

Την έντονη αντίδραση του δημοκρατικού γερουσιαστή Νέας Ιερσέης, Ρόμπερτ Μενέντεζ, προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στη Λευκωσία, Τζόν Κόνιγκ, σύμφωνα με τις οποίες «το κυπριακό δεν είναι κατά κύριο λόγο πρόβλημα εισβολής και κατοχής».


O Ρόμπερτ Μενέντεζ, επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ότι οι δηλώσεις του Πρέσβη περιπλέκουν τις προσπάθειες για λύση του κυπριακού.

«Η Κύπρος είναι διαιρεμένη γιατί η Τουρκία εισέβαλε και κατέχει το νησί εδώ 40 χρόνια. Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός και η παραβίαση της κυπριακής κυριαρχίας είναι στο πυρήνα της πρόβλημα εισβολής και κατοχής», γράφει ο κ. Μενέντεζ.

Υπογραμμίζει ότι για το λόγο αυτό διαφωνεί με τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη Τζον Κόνιγκ πάνω σ’ αυτό το δύσκολο θέμα για την ελληνοκυπριακή κοινότητα και την ηγεσία της που αγωνίζονται να επιτύχουν μια ειρηνική και ουσιαστική επίλυση αυτής της σύγκρουσης.

«Οι δηλώσεις αυτές μόνο περιπλέκουν την προσπάθεια να παραχθεί μια διαρκής ειρήνη για όλους τους Κύπριους και δεν αντικατοπτρίζει την αμερικανική πολιτική ή απόψεις».

Καταλήγοντας, ο γερουσιαστής Μενέντεζ συμπληρώνει ότι η Κύπρος και η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι έτοιμες για την τεράστια οικονομική ανάπτυξη και ευκαιρίες και τα σχόλια αυτά δημιουργούν πρόσθετες προκλήσεις σε μια ελπιδοφόρα περίοδο και είναι περιττές και λυπηρές».

Tags ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΜΕΝΕΝΤΕΖ, κυπρος, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8842 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3716 s // Total time: 2.2558 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X