Σχέδια αναβάθμισης του Πρωταρά


Σχέδια αναβάθμισης του Πρωταρά

Πλάνα αλλαγών στην περιοχή του Παραλιμνίου.  

Μετά από χρόνια στασιμότητας, ο Δήμος Παραλιμνίου αποφάσισε να αναβαθμίσει την τουριστική περιοχή του Πρωταρά. Ο Δήμος αναμένει εντός ημερών απαντήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με το master plan που υπέβαλε στο Τμήμα Πολεοδομίας αναφορικά με  την πρώτη του πρόταση για ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη.

Ο Δήμος Παραλιμνίου στοχεύει στην ανάδειξη ενός νέου τουριστικού προϊόντος με γνώμονα την απόκτηση συγκεκριμένης ταυτότητας και συγκεκριμένου χαρακτήρα.

Περιμένοντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να κάνει ανακοινώσεις για την κατασκευή έργων, ο Δήμαρχος  Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καταθέτει το δικό του όραμα για αναβάθμιση. Αναγνωρίζει ότι ο τουρισμός και οι φυσικές ομορφιές είναι ένα δυνατό χαρτί που θα πρέπει να αξιοποιηθούν.

Αν και τα Ταμεία του Δήμου διαθέτουν μειωμένους προϋπολογισμούς (από τις μειωμένες άδειες οικοδομές και την "ψαλιδισμένη" κρατική χορηγία), θα κατορθώσει να προχωρήσει με αναπτυξιακά έργα κάνοντας εξοικονομήσεις, αλλά και έχοντας αυξημένα έσοδα από τη διαχείριση των παραλιών.

Νέοι δρόμοι στον Πρωταρά
Σε ένα μήνα θα αρχίσουν οι εργασίες για να δημιουργηθεί οδικό δίκτυο μήκους 2,9 χιλ. με στόχο να αποπερατωθεί εντός της χειμερινής περιόδου. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, «έχουμε τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών της περιοχής για δημιουργία δρόμων στην περιοχή Χασιές στην Περνέρα (περιοχή waterpark) μέχρι τα ξενοδοχεία στον Πρωταρά. Θα γίνει επίσης διακλάδωση των δρόμων προς την θάλασσα -επειδή είναι κλειστή περιοχή- και θα δώσει ελπίδα ανάπτυξης στην περιοχή ώστε να δημιουργηθούν εμπορικά υποκαταστατικά. Στόχος είναι να ενθαρρυνθεί  η ιδιωτική πρωτοβουλία με νέες επιχειρήσεις και πιο πολλή νυχτερινή ζωή που θα βοηθήσει σημαντικά τον τουρισμό».

Τόνωση της Περνέρας
Με προϋπολογισμό 8,5 εκατ. ευρώ θα αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο από το ξενοδοχείο Golden Coast μέχρι τη Λεωφόρο Πρωταρά.  Σύμφωνα με τον κ. Πυρίλλη, υπάρχει στόχος για διαπλάτυνση πεζοδρομίων, να τοποθετηθεί παντού οδικός φωτισμός, ενώ θα υπάρξει υποδομή για τους ποδηλάτες. «Στοχεύουμε να αναβαθμίσουμε την περιοχή και να τονώσουμε την κίνηση της Περνέρας ώστε να ενωθεί η περιοχή με τα ξενοδοχεία στον Πρωταρά, εφόσον δίνει εντύπωση ότι είναι ξέχωρη. Στόχος να αρχίσουν τα έργα άμεσα, ώστε να ολοκληρωθούν με τη νέα τουριστική σεζόν».

Κάππαρης
Σε δύο χρόνια θα μπει και ο Κάππαρης στα πλάνα του Δήμου για αναβάθμιση, πρόσθεσε ο Δήμαρχος. Προτεραιότητα δόθηκε στην Περνέρα- ώστε να εξασφαλιστούν τα κονδύλια- και μετά θα προχωρήσουμε προς τον Κάππαρη όπου θα κατατεθεί ανάλογος αστικός σχεδιασμός.

Αναβάθμιση παραλιών- Πρασινίζει ο Πρωταράς
Αναβαθμίζονται οι παραλίες με έμφαση την περιοχή της Αγίας Τριάδας και του Κάππαρη. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος τοποθετούνται νέες τουαλέτες να εξυπηρετείται ο κόσμος, ενώ παράλληλα, έγινε δεντροφύτευση και στον χώρο έχουν φυτευτεί αρμυρίκια. «Το πρώτο πείραμα έγινε στην Αγία Τριάδα. Έχουν τοποθετηθεί ψηλά δέντρα που αλλάζουν όψη και πρασινίζει ο Πρωταράς».

Ο κ. Πυρίλλης ανέφερε ακόμη ότι έχει γίνει εξωραϊσμός της περιοχής της παραλίας της Μουζούρας με φυσική πέτρα, ενώ έχει γίνει διαπλάτυνση της παραλίας. Παράλληλα δημιουργήθηκε χωμάτινος πεζόδρομος μέχρι την Αγία Τριάδα.

Επιμήκυνση πεζόδρομου
Μέσα στο 2016 θα ξεκινήσει η τρίτη φάση του πεζόδρομου του Πρωταρά που θα αρχίζει από το συγκρότημα Ναυσικά (μετά το fig tree bay). 

Μεταφορά υπηρεσιών από τη Λάρνακα
Επιδιώκεται μεταφορά των τμημάτων Πολεοδομίας και Επαρχιακής Διοίκησης στην ελεύθερη Αμμόχωστο από Λάρνακα.

Αίθουσα Αθλοπαιδιών Δήμου Παραλιμνίου
Υπεγράφη η συμφωνία για την κατασκευή αίθουσας αθλοπαιδιών σε συνεργασία με τη Σχολική Εφορεία. Η αίθουσα θα έχει κανονικές διαστάσεις, πληρώντας τις προσδοκίες του ΚΟΑ εθνικού επιπέδου με χωρητικότητα 500 ατόμων για καλαθόσφαιρα, πετόσφαιρα και futsal. Ως χώρος υλοποίησής της επιλέγηκε ο χώρος του Δ’ Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου έγινε για εξυπηρέτηση τόσο των αναγκών του Δήμου Παραλιμνίου όσο και των σχολείων του Δήμου.

Η κατασκευή της αίθουσας αθλοπαιδιών αναμένεται να αρχίσει τον Σεπτέμβριο 2015 με προυπολογισμό 800 χιλ. ευρώ, ενώ τα έργα αναμένεται να διαρκέσουν 6 μήνες. Η ομάδα μπάσκετ του Παραλιμνίου- αν και στην πρώτη κατηγορία- χρησιμοποιούσε το στάδιο στο Αυγόρου. Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι το γήπεδο θα έχει τις προδιαγραφές να αγωνίζεται η πρώτη κατηγορία εκεί μέχρι να γίνει το επαρχιακό γήπεδο που επιδιώκει η Επαρχία. Ο κ. Πυρίλλης ανέφερε ότι υπάρχει άδεια δίπλα στο δημοτικό στάδιο που αναμένεται να στοιχίσει 5 εκατ. ευρώ. Ο Δήμος ζητά επιχορήγηση του σταδίου από τον ΚΟΑ.

Κολυμβητήριο
Τέλος, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί πισίνα στο αθλητικό κέντρο από το Ναυτικό Όμιλο Κωνσταντίας σε συνεργασία με τον ΚΟΑ που μέχρι τώρα πήγαιναν Βρυσούλλες. Το έργο θα αρχίσει εντός 1-2 μηνών.

Tags πρωταρας


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2552 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2964 s // Total time: 2.5516 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X