Οι διακοπές είναι θεραπευτικές!


Οι διακοπές είναι θεραπευτικές!

Έτσι είναι οι διακοπές είναι θεραπευτικές. Όχι μόνο επειδή ξεφεύγεις από την καθημερινότητα αλλά γιατί μπορείς πραγματικά να ξεκουραστείς και να λύσεις και κάποιες παθήσεις που σε ταλανίζουν.

Κακά τα ψέματα η καθιστική ζωή οι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή μας δημιουργούν προβλήματα όπως αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία και σιγά σιγά αρθριτικά. Εσύ τι κάνεις για αυτό; Εγώ προσωπικά κάνω … ιαματικά! Πηγαίνω στους Αγίους Αναργύρους Natural healing spa Resort και εκτός από την ευεξία μέσω των ιαματικών λουτρών απολαμβάνω διαμονή, φαγητό και φυσικά χαμογελαστή φιλοξενία.

Αυτό το ήξερες;
Στα Ασκληπιεία, από τον 13ο π.Χ. αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα λουτρά για θεραπευτικούς λόγους. Πρώτος παρατηρητής των ιαματικών νερών ήταν ο ιστορικός Ηρόδοτος, που προηγήθηκε του Ιπποκράτη, περιγράφοντας μάλιστα αρκετές ιαματικές πηγές. Στην Κύπρος από τις 14 Ιουνίου του 1937 ξεκίνησαν να λειτουργούν τα ιαματικά λουτρά των Αγίων Αναργύρων. Την άνοιξη όμως του 2009 το Άγιοι Ανάργυροι Spa Resort άνοιξε τις πόρτες τους και παρουσίασε στον κόσμο μιαν αξεπέραστη ομορφιά.  Γιατί από τους λόφους της Κύπρου μια πηγή μεταλλικού νερού φέρνει τα ιαματικά νερά της, γνωστά εδώ και γενιές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Η εξαιρετική ροή έχει διοχετευτεί στο spa όπου συνδυάζεται για πολλές θεραπείες οι οποίες έχουν αναπτυχθεί περισσότερο με τη βοήθεια της σύγχρονης επιστήμης. 

Τα ιαματικά είναι για τους … ηλικιωμένους και τους άρρωστους
Λάθος! Τα ιαματικά νερά έχουν ευεργετικές ιδιότητες και λειτουργούν και προληπτικά. Οι ιδιότητες τους αυτές αποδίδονται  στα εξής: Στη θερμότητά τους, που συμβάλλει στη διάταση των αγγείων, τη χαλάρωση των μυών και την ανακούφιση από τον πόνο,  στα διαλυμένα στερεά συστατικά (π.χ. νάτριο, κάλιο, μαγνήσιο, ράδιο, σίδηρο) και αέρια στοιχεία (οξυγόνο, διοξείδιο του άνθρακα, υδρόθειο, άζωτο) που περιέχουν και τα οποία εισέρχονται στον οργανισμό.  Στο φαινόμενο της άνωσης, που καθιστά τις κινήσεις ευκολότερες και προκαλεί χαλάρωση των μυών.

Τα οφέλη του ιαματικού νερού
Τα οφέλη είναι πολλά κυρίως για ρευματοπάθειες, δερματοπάθειες, μυοσκελετικό σύστημα, άσθμα , πέτρες στα νεφρά, υπέρταση, Χοληστερίνη και στις γυναικείες φλεγμονές.

Πότε δεν επιτρέπονται τα λουτρά
Παρουσιάζουν πυρετό
Υπάρχει ενεργός φλεγμονή με πρήξιμο
Υπάρχει πρόσφατο εγκεφαλικό επεισόδιο
Υπάρχει μη ρυθμιζόμενη υπέρταση ή υπόταση
Υπάρχει σοβαρό καρδιακό πρόβλημα
Έχουν ορισμένου τύπου φλεβικά προβλήματα
Υπάρχει σοβαρή αναιμία ή ζάλη
Υπάρχει μη ρυθμιζόμενη πάθηση θυρεοειδούς
Πραγματοποιούν λουτροθεραπεία κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης
Υπάρχει προχωρημένη εγκυμοσύνη
Είναι μωρά ή μικρά παιδιά
Υπάρχει νόσημα που καθιστά απαγορευτική την άσκηση ή την έκθεση σε θερμό περιβάλλον (π.χ. προχωρημένος καρκίνος)
Υπάρχουν εγκαύματα ή θερμικές βλάβες.

Ayii Anargyri Natural Healing Spa Resort
Τηλέφωνο:  (+357) 26814000
Email: info@aasparesort.com
Email Spa: spa@aasparesort.com

Tags ιαματικα λουτρα, αγιοι αναργυροι, Spa, ayii anargyri, Ξενοδοχείο, παφος, κυπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6813 s (231 Queries.) // Parse time: 1.2936 s // Total time: 3.9749 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X