Καλοκαιρινός γάμος: 5 μύθοι που καταρρίπτονται


Καλοκαιρινός γάμος: 5 μύθοι που καταρρίπτονται

Ποια είναι η νούμερο ένα συμβουλή για να πετύχει ένας καλοκαιρινός γάμος; 

Μην φοβάστε να παραβείτε τους κανόνες. Στο κείμενο που ακολουθεί καταρρίπτουμε τους πέντε πιο συνηθισμένους μύθους σχετικά με τους καλοκαιρινούς γάμους.

Μύθος #1: Οι καλοκαιρινοί γάμοι πρέπει να γίνονται σε ξωκλήσια

Εάν ζείτε σε κάποια σχετικά ψυχρή περιοχή της Ελλάδας, όπου οι καταπράσινοι μήνες του καλοκαιριού είναι πολύτιμοι, τότε είναι λογικό να θέλετε να κάνετε το γάμο σας σε εξωτερικό χώρο. Όμως, αν ένας υπαίθριος γάμος δεν είναι αυτό που πάντα ονειρευόσασταν, το να κάνετε το γάμο σας σε έναν κλειστό χώρο μπορεί να σας δώσει επίσης την αίσθηση του καλοκαιριού και μάλιστα ίσως και με πιο αξιόπιστο τρόπο. Για εσάς που ζείτε σε μια πολύ θερμή περιοχή της χώρας ένας γάμος σε εσωτερικό χώρο μπορεί να αποδειχθεί πιο άνετος για τους καλεσμένους σας καθώς δεν θα υποφέρουν από τη ζέστη. Εκτός αυτού μπορείτε να επιστρατεύσετε τη δημιουργικότητά σας για να κάνετε τη διακόσμηση του γάμου σας με καλοκαιρινή διάθεση. Κρεμαστά φαναράκια ή λουλούδια σκορπισμένα στο διάδρομο είναι για παράδειγμα δύο καλές ιδέες.

Μύθος #2: Τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι ανοιχτά και αυστηρώς καλοκαιρινά

Ενώ τα περισσότερα ζευγάρια που κάνουν το γάμο τους το καλοκαίρι επιλέγουν ζωηρά χρώματα ώστε να αντικατοπτρίζουν την εποχή, αυτό σίγουρα δεν είναι υποχρεωτικό. Αν τα τολμηρά και φωτεινά χρώματα δεν είναι το στυλ σας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα χρησιμοποιήσετε στο γάμο σας. Μπορείτε να επιλέξετε χρώματα από μία πιο «ήσυχη» παλέτα και το αποτέλεσμα να είναι εξίσου όμορφο αλλά και απροσδόκητο. Το μπλε του πάγου για παράδειγμα θα μπορούσε να δημιουργεί την αίσθηση της δροσιάς και της αναζωογόνησης. Μία αξιόπιστη παλέτα που σίγουρα ταιριάζει σε κάθε στυλ είναι εκείνη του λευκού και του ιβουάρ και θα μπορούσε να ταιριάξει όμορφα με αποχρώσεις του πράσινου δίνοντας έτσι την αίσθηση της χαλαρότητας και της φυσικότητας. Το ανοιχτό πράσινο μπορεί να προσδώσει μια διασκεδαστική πνοή ενώ μια βαθιά απόχρωση μπορεί να δώσει την αίσθηση της διακριτικής κομψότητας.

Μύθος #3: Δεν μπορεί ο γάμος να έχει πολύ επίσημο στυλ

Ίσως οι υψηλές θερμοκρασίες να σας κάνουν να αποφύγετε τα δύσκαμπτα βαριά φορέματα από ταφτά και μπροκάρ. Δεν είναι απαραίτητο όμως το νυφικό ή το φόρεμα της δεξίωσης να είναι κοντό και αέρινο αν αυτό δεν είναι το στυλ σας. Αποφασίστε καταρχάς πόσο επίσημος θέλετε να είναι ο γάμος σας και στη συνέχεια συνεργαστείτε με τον οίκο από τον οποίο θα αγοράσετε το νυφικό σας και εξερευνήστε τις επιλογές σας. Μια πολύ καλή ιδέα είναι το μετάξι. Έχετε υπόψη σας ότι πρέπει να βρείτε ένα στυλ που να αντανακλά την επισημότητα που θέλετε να έχει ο γάμος σας χωρίς όμως να δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Μύθος #4: Ένας γάμος μέσα στην πόλη δεν είναι καλή ιδέα

Είναι αλήθεια ότι συνήθως τα ζευγάρια που παντρεύονται το καλοκαίρι επιλέγουν κάποιο λόφο ή κάποιο μέρος κοντά σε θάλασσα. Αν όμως θέλετε να κάνετε έναν κομψό γάμο μέσα στην πόλη μπορείτε να το καταφέρετε ακόμη και στην καρδιά του καλοκαιριού. Αν κάνετε τη δεξίωση, για παράδειγμα στο roof garden κάποιου ξενοδοχείου με θέα την πόλη, θα υπάρχει η αίσθηση του εξωτερικού χώρου και συγχρόνως θα απολαμβάνετε και το όμορφο βραδινό αστικό τοπίο. Όμορφοι είναι επίσης και οι χώροι που βρίσκονται ψηλά και είναι κλεισμένοι με παράθυρα. Εκμεταλλεύονται τη θέα ενώ συγχρόνως προστατεύουν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Μύθος #5: Η υψηλή θερμοκρασία θα καταστρέψει τα πάντα

Σίγουρα το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι καυτό. Μην αφήσετε όμως αυτό να σας πτοήσει. Εάν η πρόγνωση του καιρού για την ημέρα του γάμου σας δείχνει ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες προσπαθήστε να λάβετε τα μέτρα σας ώστε να προλάβετε «καταστροφές» που ενδεχομένως προκύψουν από την έντονη ζέστη. Συζητήστε με τον επαγγελματία που έχει αναλάβει τον ανθοστολισμό και ζητήστε να αποφύγετε ευαίσθητα λουλούδια και μπουμπούκια που μαραίνονται εύκολα και προτιμήστε πιο ανθεκτικά όπως ορχιδέες και κρίνα.

Σαν κεντρικά κομμάτια στολισμού στα τραπέζια της δεξίωσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης ορχιδέες ή άλλα λουλούδια που βρίσκονται μέσα σε νερό. Το νερό θα τα βοηθήσει να διατηρηθούν δροσερά όλη τη νύχτα. Όσο για την γαμήλια τούρτα ζητείστε να χρησιμοποιηθεί ένα ανθεκτικό γλάσο αντί για σαντιγί ή κρέμα βουτύρου, έτσι ώστε να μην αρχίσει να λιώνει λόγο της ζέστης. Αν πάλι λατρεύετε τη σαντιγί μπορείτε να κόψετε την τούρτα στην αρχή της δεξίωσης.

 

Tags Γαμος, καλοκαιρινός γάμος, οργανωση, συμβουλές, 5 μύθοι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3998 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3401 s // Total time: 2.7399 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X