Στην Κύπρο η Μογκερίνι για κυπριακό και τρομοκρατία


Στην Κύπρο η Μογκερίνι για κυπριακό και τρομοκρατία

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας θα γίνει στις 9.00 το πρωί δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ακολούθως θα μεταβεί στη Βουλή, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σώματος, Γιαννάκη Ομήρου και τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας.

Το μεσημέρι η κα Μογκερίνι θα έχει συνάντηση με τον ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη.

Θ’ ακολουθήσουν επίσημες συνομιλίες και δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στην ατζέντα των επαφών της κας Μογκερίνι θα βρεθούν το κυπριακό και η ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, θέματα τρομοκρατίας και περιφερειακά θέματα και κυρίως ο ρόλος, που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος ως γέφυρα μεταξύ της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης, δεδομένων των άριστων σχέσεων, που διατηρεί με τις χώρες της περιοχής.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας να κληθούν να μιλήσουν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου και ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Ο κ. Νετανιάχου αναμένεται, εξάλλου, στην Κύπρο την Τρίτη, ενάμιση μήνα μετά την επίσκεψη του Προέδρου της δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στο Ισραήλ.

Tags κυπρος, ΕΠΙΣΚΕΨΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.7879 s (252 Queries.) // Parse time: 0.4471 s // Total time: 2.2350 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X