Ηλιοθεραπεία: ναι ή όχι;


Ηλιοθεραπεία: ναι ή όχι;

Έχει αποδειχθεί πως η έκθεση στον ήλιο για πολλές ώρες επιφυλάσσει κινδύνους! Από την άλλη όμως, ποιά από μας δεν θέλει ένα τροπικό μαύρισμα;

Οι επιβλαβείς ακτινοβολίες UVA και UVB είναι ιδιαίτερα έντονες το καλοκαίρι, όταν και οι ακτίνες είναι κάθετες. Οι επιπτώσεις τους μπορεί να είναι από εμφάνιση μελανώματος -μια μορφή καρκίνου του δέρματος-, μέχρι ακτινική κεράτωση, με μορφή στιγμάτων στο δέρμα και φωτογήρανση. Στην περίπτωση της φωτογήρανσης, το δέρμα γίνεται σκληρό και ρυτιδωμένο. Από την άλλη αν λάβεις τα κατάλληλα μέτρα, η ηλιοθεραπεία θα σου προσφέρει αυτό που επιθυμείς, ένα ιδιαίτερο χρώμα.

  1. Τα φίλτρα και οι προστατευτικοί παράγοντες χρειάζονται γύρω στα 20 λεπτά μέχρι να ενεργήσουν γι’ αυτό καλό είναι να απλώνεις το αντηλιακό πριν αφεθείς στην ξαπλώστρα.
  2. Η έκθεση στον ήλιο μεταξύ 11 το πρωί και 4 το απόγευμα είναι επικίνδυνη. Τώρα θα μου πεις εκείνες τις ώρες βρίσκεσαι στην παραλία. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις το μεσημεριανό σου γεύμα, πάντα υπό σκιά και να χαλαρώσεις εκεί με την παρέα σου μέχρι να ‘πέσει’ λίγο ο ήλιος.
  3. Αναζήτησε ένα σκιερό μέρος για να πάρεις χρώμα. Σε ενημερώνω πως ακόμα και στη σκιά μαυρίζεις περισσότερο και μάλιστα το μαύρισμα έχει μεγαλύτερη διάρκεια!
  4. Να θυμάσαι πως ορισμένα μέρη του σώματος, όπως τα χείλη, τα βλέφαρα, τα αυτιά, η μύτη και η πλάτη, είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και για το λόγο αυτό χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.
  5. Ανανέωνε το αντιηλιακό κάθε δύο ώρες.
  6. Μην σε ξεγελά η συννεφιά. Ο ήλιος συνεχίζει να καίει το δέρμα μας και κάτω από τον γκρίζο ουρανό.
  7. Το καπέλο είναι must κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας. Τα άσπρα πελώρια καπέλα είναι πάντα στη μόδα και οι σχεδιαστές, τους δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία.

Tags υγεια, Ομορφια, ηλιοθεραπεια, καλοκαιρι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.4787 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3213 s // Total time: 3.8000 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X