Καλοκαίρι: Οδηγός επιβίωσης


Καλοκαίρι: Οδηγός επιβίωσης

Δεν είναι μόνο η αντηλιακή προστασία. Υπάρχουν και πολλές άλλες προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουμε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Μαζί με τα καλλυντικά μας, καλό είναι να έχουμε και ένα μικρό φαρμακείο. Το φαρμακείο ενός ταξιδιώτη πρέπει να περιλαμβάνει παυσίπονα, αντιδιαρροϊκά, αντισταμινικά, φάρμακα κατά της ναυτίας, είδη πρώτων βοηθειών, επίδεσμο και φυσικά σκευάσματα που χρησιμοποιούμε τακτικά. Αν ακολουθείς κάποια θεραπεία ή παίρνεις φάρμακα θα ήταν πιο ασφαλές να κάνεις μια μικρή έρευνα σχετικά με τα πλησιέστερα νοσοκομεία στην περιοχή που θα παραθερίζεις και βεβαίως να ενημερώσεις τους συνταξιδιώτες σου αν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας.

Αν σκοπεύεις να κάνεις διακοπές σε μέρος όπου η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή και υπάρχει αυξημένη υγρασία, τότε πρέπει να ξέρεις πώς να προστατευτείς από τη θερμική εξάντληση. Το καπέλο και το αντηλιακό είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί σου. Το σώμα δεν πρέπει να μένει αφυδατωμένο και να εκτίθεται στη δυνατή ακτινοβολία του ήλιου. Γι’ αυτό πρέπει να πίνεις αρκετό νερό και όσο γίνεται πιο λίγο αλκοόλ.

Τέλος, κάτι που πολλές από μας αγνοούμε είναι ο αυξημένος κίνδυνος γυναικολογικών μολύνσεων. Το νερό και ο ήλιος είναι παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες μόλυνσης. Το ίδιο και η άμμος, γι’ αυτό και όσο κι αν μας αρέσει να περπατάμε με γυμνά πόδια είναι πιο safe να φοράμε τα σανδάλια μας. Όσον αφορά στην πισίνα, το χλώριο που περιέχει είναι ικανό να «σκοτώσει» μικροοργανισμούς. Όχι όμως όλους. Ένα tip είναι να κάνεις ένα σχολαστικό μπάνιο κάθε φορά που βγαίνεις απ’ την πισίνα για να απαλλάσσεσαι από το χλωριωμένο νερό και τους μικροοργανισμούς που ενδέχεται να άντεξαν στο χλώριο.

Tags καλοκαιρι, υγεια, κινδυνοι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5633 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2569 s // Total time: 2.8202 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X